Uprimny partner

Príspevok v téme: Uprimny partner
flexiplexi

Dobry den,

mam sprosty problem, ja viem.. Ide len o to, ze moj priatel je uprimny. Povie mi vzdy, co sa mu paci, a co nie, aj za tu cenu, ze ma to zrani. Potom som z toho smutna, tak sa cuduje preco, ked je len uprimny.
Ja si vazim, ze je uprimny, ale niekedy ma to fakt zasiahne az do srdca, niekedy kvoli tomu placem, co mi povie. Znizuje mi to sebavedomie, som neista, nechcem sa s nim niekedy ani rozpravat, lebo sa bojim, co zas povie.

Je mi uz aj luto, ked pochvali nejaku cudziu zenu. Viem, ano, je pekna, ma pekne saty, je sympaticka, ale preco? Mam pocit, ze tym padom ja som menej pekna, menej sympaticka, menej pozornosti mi venuje.
Povie mi, ze mama lepsie vari. Ja viem ze je to pravda, ja som este mlada, samozrejme ze nenavarim jak zena s 30 rocnom skusenostou. Ked sme na nejakej akcii, niekedy povie, ze pozri na nu, ake ma pekne saty, take by som si mala kupit. Ale ja pocujem aha, tu by som pretiahol, ved ty si taka nevkusne oblecena.
Preco ma to tak trapi? Co mozem robit? Ako sa mu pacit? Ako docielit, aby povedal niekedy nieco pekne aj mne? Nebola som ziarliva, no v poslednom case to so mnou ide dolu vodou. Ja nie som nejaka neatraktivna, myslim, ze napadnici by sa aj nasli, ale uz zacinam ziarlit aj na hluposti. Uz len ked sme vonku s nejakou jeho znamou, a ona ma dar reci, dokaze hovorit, ze ju vsetci pocuvaju so zatajenym dychom, a on potom povie, aka je ona skvela, ako to vie, ma taky talent, tak ja som uz na dne. Hoci viem, ze je len uprimny, ze ma pravdu.
Co sa so mnou stalo?

Lulu2011

vsak sa uz nastvi, preco ticho trpis? zvys hlas a povedz mu, nech si ide za takou, pred ktorou nebude musiet vkuse vyzdvihovat ine, ze ta to uz nebavi, musis mu dat psychicky preplesk nech sa chlapec spamata

Agnes989

A mozes skusit byt aj rovnako "uprimna" ako on, ale najskor skus ten rozhovor. Ak to nepomoze, zacni sa spravat rovnako ako on, napr. ked okolo vas bude prechadzat pekny vypracovany muz, tak mu to skomentuj, ze boze videl si ho, ake mal fajne telo a svaly, ma krajsiu figuru ako ty! Ked sa bude chciet hadat, tak na neho nevinne pozri, ze vsak si len uprimna a co chce, on mal naozaj lepsie telo a len mu to hovoris! Vsimaj si na kazdom cloveku okolo seba to, co je na nom lepsie ako na tvojom partnerovi a vsetko mu to oznamuj (je to nenormalne ale presne toto on robi tebe). Mozno ked zisti, ake je taketo spravanie neprijemne si to konecne uvedomi a zacne sa spravat inak. Ak nie, tak utekaj.

Agnes989

To ako on ta stale len kritizuje a nikdy na tebe nic nepochvali, len na inych zenach ci ludoch? Tak to potom pozor, to uz nie je uprimnost z jeho strany, moze to byt skutocne manipulacia, chce, aby si pri nom uplne stratila sebavedomie co sa mu aj dari. Je s tebou asi z nejakeho dovodu, celkom urcite mas kopu pozitivnych vlasnosti, preco si ich nikdy nevsimne? Spytaj sa ho, ked je tak uprimny, nech ti teda povie, co je na tebe pekne, co sa mu na tebe paci, co na tebe obdivuje. Musis sa s nim otvorene porozpravat, povedat mu svoje pocity z toho, ako sa k tebe sprava, ale bez hadky, bez emocii. Povedz mu, ze ta zranuje ze furt chvali len inych a na tebe nachadza vzdy len to zle a nikdy ta za nic nepochvali. Ak to nebude k nicomu viest, tak sa v tomto vztahu dalej netrap, nema zmysel zostavat vo vztahu v ktorom sa citis zle a s partnerom, ktory len znizuje tvoje sebavedomie. Na tebe je kopa pozitivnych veci a isto najdes chlapa, ktory ich oceni!

Sejla

*stredom pozornosti
A na tvoj posledný odstavec ešte poviem, že nesnaž sa za každú cenu len páčiť frajerovi, ty buď vždy len sama sebou, tak ako sa sama sebe páčiš, a keď bude mať on s tebou stále nejaký problém, spýtaj sa ho, načo s tebou teda je.

Sejla

Neuviedla si, čo také ti hovorí, čo ťa rozplakalo a zranilo. Lebo keď pochváli nejakej žene šaty, či rečový prejav, tak to nie je žiadny dovod pre plač, veď to neznamená že ty máš škaredé šaty a prejav... To si skor ty veľmi vzťahovačná a nemáš žiadne sebavedomie. To je tak, keď vy dievčatá si hľadáte frajerov len na to, aby vám zvyšoval sebavedomie. Ty si predsa máš byť sebou istá sama, nie neustále sa porovnávať s inými. A zase nemôžeš chcieť byť dokonalá vždy za každých okolností najlepšie oblečená a stresom pozornosti.. To máš trochu ješitné požiadavky.. Aak ti dá frajer nejakú kritiku, tak sa zamysli, či to náhodou nie je pravda a môžeš na tom zapracovať. A ak to nie je pravda, tak ho za také reči pošli niekam a hotovo..

klop

1. Tiež mi ihneď napadlo - manipulátor. Strácaš pri ňom sebavedomie a jeho to teší (a verím tomu, že ak by ti tie jeho reči prestali vadiť, tak by pod rúškou úprimnosti ešte viac pritvrdil)
2. Môžeš mu odporučiť, nech si dobre uvedomí rozdiel medzi úprimnosťou a netaktnosťou. A nech si obdiv k iným ženám nechá pre seba. Keď ti bude tvrdiť, že je len úprimnný, pokojne mu môžeš povedať, že na tento typ úprimnosti nie si zvedavá a nech to rešpektuje (a že si tiež len úprimná).
3. Partner v tebe má podporovať to dobré - nemyslím nasilu, ale prirodzene, malo by to ísť samo od seba. Ak nie, tak si nepasujete. Niekedy si dvojica navzájom nesadne. Neznamená to, že je v niekom z nich chyba, len to proste nefunguje. Nijaký vzťah nemôže byť založený na tom, že jeden si "ide svoje" a druhý sa veľm snaží a úplne potláča sám seba. Aj keď sa ti teraz zdá, že to stojí za to, tak nestojí.

m8cr6

teda nie hlupešie ženy robia sceny, ale ženy robia aj hlupejšie sceny, prehodili sa mi slovka, nejaka som rozklepana dneska..

najlepsi ma tiež v niečom pravdu, ale asertivitou sa daleko ty nedostaneš lebo si citliva a plačeš kvoli nemu. niekedy treba použiť agresivitu, však ho nejdeš nenavidieť. len mu chceš ukazať svoje hranice, že toto počuvať nechceš..

Fleur-de-lis

trápi ťa to preto, lebo tebe pekné nepovie. Teda ako ty píšeš.
A potom preto, že sama si nie si sebou istá.
Je fajn mať úprimného priateľa, ale mal by sa tiež naučiť čo je vhodné povedať.
Samozrejme, že ak sa ho spýtaš na jedlo, a moc mu nechutilo, tak nemá klamať, že to bolo super. Ale mal by sa naučiť oceniť, to dobré, nie vždy skritizovať len to zlé. Teda povedať, že si váži, že mu uvarila, ale že nejaká časť jedla bola chutná, a podobne.
Rovnako so všetkým ostatným. Ak sa mu na tebe nič nepáči, tak by s tebou nemal byť. A ak sa mu páči, tak potom by nemal mať problém ti povedať aj to, nie len tú negatívnu stránku.

Môj priateľ tiež na rovinu povie, čo sa mu nepáči, a tiež ma to niekedy zranilo. Ale už sa naučil, že treba povedať aj to dobré. A časom som si to aj prestala brať osobne. No s inými ma nikdy neporovnával, že niekto to vie lepšie, alebo čo.

Ženám je ťažké vo vzťahu počuť kritiku, lebo je v nás podvedomá reakcia, že to znamená, že s nami nie je spokojný a pustí nás k vode. A to znamená životné nebezpečenstvo (neochráni ma,keď príde tiger, lebo nie som dosť dobrá. Inštinkt pravekej ženy, ktorý v nás je dodnes).

Pozor na to, či tvoj priateľ nie je manipulátor, že ti takto chce zničiť sebavedomie, aby si na ňom bola závislá. Ak to tvoj prípad nie je, tak potom mu povedz, že by sa ti to veľmi páčilo, keby ti vedel slovami vyjadriť vždy aj to, čo sa mu páči, nie len to negatívne. A že ti je nepríjemné, ak ťa porovnáva s inými. Môžeš sa ho spýtať, ako by sa jemu páčilo, keby si ho ty takto porovnávala a on by z toho vyšiel horšie.

m8cr6

ešte niečo ma napadlo, príliš si k tebe dovoluje, urob mu zrkadlo, rob presne to čo robí on, ako sa zachová, hlavne nerob to okato, lebo to prekukne a iba sa bude v duchu smiať.
alebo mu urob scénu. proste mu vynadaj že čo ty maš čo počuvat o inych ženskych ked je na ne zvedavy, nech si za nimi ide, alebo ked chce aby si mala pekne šaty nech ti ich kupi, čo tam rieši ine ženy, alebo sa ho spytaj či nie je teply ked sa tak zaujima o modu, alebo ked povie že henta ma dar reči, povec mu nech viac čita knihy, že mu to zlepši slovnu zasobu a bude aj on pekne rozpravať. možno si časom kusne do jazyka a somariny si už necha pre seba
no a čo že scéna. emocie musia von. ine a hlupešie ženy robia sceny a prežili to :) nech si da pozor čo povie...nejak sa braniť musiš ked ti to znižuje sebavedomie...