Vzťah s invalidom

iboja

Ahoj. Pisem v minulom case, lebo moj zivot sa pomaly zavrsuje. Mali sme 2 deti, tie sa osamostatnili, maju svoje rodinky. No a manzel zomrel - Bohuzial. Ochorel...Zivot bol tazky, aj krasny, ako u vsetkych ludi. Rada hovorim, ze MY SME VEDELI SPOLU MLCAT...Sediet vedla seba a citit sa dobre. Obaja sme boli tichsi.
Inac - prvy par som poznala na skole. On, vozickar - bol doma s dietatom, ona -zdrava- nastupila na Vysoku skolu, lebo mala talent na matematiku. Niektori vraveli, ze taki ludia sa nemaju zenit,ze je to sebecke...HLUPOST.
Druhy par - on zdravy, ona - problem s nohami od malicka. Ale carovna, taky zivy, vesely tip.
Treti par - On vozickar po uraze, ona zdrava, vysoka a stihla slobodna mamka. Syncek ho obdivoval. Mal taku pevnu povahu- vodcovsku. Mal priatelku, ktora vsak bola vulgarna. Rozhodol sa s nou rozist a zvolil si slobodnu matku. Ked das do vsetkeho srdce, radost, rozum, nemusis kopat fudbal... Prajem Ti hlavne odvahu a vyber si tu spravnu dievcinu. Ahoj

jep

iboja: Som rád, že sem prišiel a napísal niekto, kto s tým má skúsenosti. Možno je to naozaj o tom ako vravíš. Pretože skutočne, ak by niekto niekoho takého chcel, tak je to už asi ozaj láska. Len som si všimol že si písala v minulom čase. Niečo sa nebodaj stalo?

iboja

susanatereza ma pravdu - SMELO DO TOHO -.
Som zivy priklad. Vybrala som si invalida, lebo som hladala LASKU. Nechcela som bohatstvo, dobre postavenie, len lasku, ktorej sa mi nedostavalo. On bol ten, co bol uprimny a nie ,,maska,, . Videla som jeho srdce a zamilovala som sa. Ano, robila som nakupy, varila,pracovala. Aj on pracoval a doma mi aj umyl riad, niekedy navaril, - len tak. Niekedy sme sa rozdeleli, lebo ja som vzala deti a isla do lesa, ale vecer sme sa vracali k sebe. Kazdy mal o nas svoju teoriu - nepocuvaj to.
Poznam mnoho takych manzelstiev. Mnohi to aj odsudzuju. No LASKA je tajomstvo a DAR. A ponukni to, co jej chyba - SEBA. S Tebou bude vediet kracat...

jep

Alebo inak myslené: Prečo by si niekto mal vybrať invalida, pokiaľ dotyčnej osobe nemôže byť ani zďaleka tým, čím by mohol pre nu byť niekto zdravý. VVedel by som si predstaviť kombináciu zdravý chlap a žena na vozíku, naopak tomu však ani ja veľmi neverím. Žena je tá vo vzťahu, ktorá má byť chránená, vážená, milovaná a niekým, pre koho by ten druhý spravil všetko. A to muž-invalid nedokáže ani zďaleka splniť. Moja otázka je teda tentoraz lepšie smerovaná: Prečo by žena obetovala život niekomu, kto by jej nedokázal dť tak veľa ako niekto druhý, zdravší, aj keď by veľmmi veľmi chcel? A áno, aj za predpokladu, že je sexuálne a aj po ďalších stránkach zdravý.

ddana

Samozrejme, všetko je o tom kto ako a čo cíti, zn. hovoriť o tom normálne, ako hovoria aj ostatní ľudia medzi sebou. Vozík nie je prekážka, vozík je kompenzačná pomôcka, ktorá pomáha fyzickému nedostatku, nie psychickému. Mám kopec známych vozíčkárov, resp. vozičkariek a majú plnohodnotné rodiny. A nakoniec, láska nie je len o pocite šťastia - dôležité sú hodnoty. Niekomu ku šťastiu stačia peniaze, inému láska a porozumenie v partnerstve. Neboj :-)

Qelle

jep: cize ty si invalid a mal si dievca, zenu, ktoru si radsej preventivne opustil, aby si ju nezranil? Aj ja si, podobne ako ktosi predo mnou myslim, ze clovek, ktory je invalid vidi zivot v inych sferach nez zdravy a dokaze dat snad viac lasky a oddanosti, ako zdravy clovek. Aj ja by som prijala priatela invalida, samozrejme zalezi aj v akej sfere je invalid.

lapidarium

no ja neviem, ak je na vozicku, znamena to ze je ochrnuty a co potom sexualny zivot medzi tymi dvoma? Islo by o nenaplneny sexualny zivot? Ako by si to riesil?