Kolko by malo vazit 11 rocne dieva

Tomas12345

Tie bmi indexy nie sú aj tak moc presné. Najlepšia diagnoza váhy je a vždy aj bude očným pohladom. Pri pohlade viem naisto povedať či je dotyčný tučny alebo chudý.

pomocnica :

Vždy je lepšie mať pár kíl navyše než mať pár kíl menej ako je potrebné mať.

petronneta

Do 10 rokov je to vzorec na vahu: 2xvek +8. Takže minimalna váha 10 ročného dieťaťa je 28 kíl. Dieťa do puberty každý rok priberá aspoň 1.5-3 kilá. Pokiaľ má dievča 11 a puberta ešte nezačala, teoreticky je ok, aj keď váži len 30 kíl. A pubertu začína obdobie rýchleho priberania na váhe a rastu a väčšinou asymetrický. V období okolo 15-18 sa nesúlad medzi výškou a váhou vyrovnáva podľa kritérií bmi indexu.
.

pomocnica

Tomas12345-No podľa mňa má svalstva dosť, ak sa hýbe, určite viac ako tukov, dnešné deti sú šľachovité, kosť koža a svalstvo medzi to.
Oprava môjho íčka-ktorí*.
Nooo možno áno, ale keď má napríklad po mamke takú postava chudej žienky, tak nebude bojovať proti geneticky daným proporciám a rýchlemu metabolizmu. Áno, ak sa to nevyrieši ani vekom, tak niečo bude potrebné zmeniť, nejakú špeciálnu diétu na naberanie, ale v 11 rokoch ak prijíma dostatočné množstvo potravy a má aj dostatok pohybu si nemyslím, že by bolo potrebné nejako nezdravo pribrať. Ak by mala ona chuť jesť viac zdravých sacharidov tak dobre, ale keď už nabrať tak zdravo, aj keď si myslím, že kebyže chce jesť viac tak bude jesť viac
.
O tom by sa však dalo polemizovať donekonečna, tak už to necháme asi na jej rodičoch a lekárke, predsa číselné údaje sú jedna vec a pohľad na dané dievča vec druhá...

Tomas12345

Tomas12345- (Ale BMI je blbosť dosť, neberie tam koľko % postavy tvorí svalstvo )

Ano, s tým svalstvom je pravdsa že s tým BMI nejako moc nepočíta. Na druhej strane kolko už len svalstva môže mať 11 ročná baba ?

( a je veľmi veľa dievčat aj chlacov ktorý sú v jej veku príliš chudí, ale potom prídu do puberty a začnú prirodzene priberať, určite nebudem u detí počítať BMI)

BMI sa normálne používa aj u malých detí. Takže ak by tam boli nejake velke výkyvy teda ak by bolo meranie BMI u detí nejak velmi nepresne, tak by sa nepouzivalo.

( Kým je zdravá, normálne je, tak je všetko v poriadku. Koľko kíl by akože mala mať? )

Je len otázne ako dlho ešte bude zdravá ak trpí podvyzivou. Podvyziva nie je dobrá v žiadnom veku. To že su niektore deti v urcitom veku velmi chude este neznamena ze to je v poriadku. V poriadku to teda rozhodne nie je. V hocijakom veku by dieta nemalo byt ani moc chude ani moc tucne, ale v takom strede. No tak minimálne 5 a viac kíl by pribrať ešte potrebovala.