Bojim sa byt sama

Príspevok v téme: Bojim sa byt sama
Uzkostliva

Ahojte všetci, od malička sa bojim byt sama, nemam vôbec istotu v živote. Bijim sa žit. Neviem si predstavit, že by som nastupila do autobusu a išla napr. do Blavydo obchodov, aj ked strašne rada, ale nie sama. Bojim sa, že sa mi niečo sstsne, že ma niekto okradne, alebo že zabludim. Nechodim nikam daleko od domu. Keď idem dalej od domu, chytama uzkost a musim si sadnut a predychat to. Aj do obchody ss bojin. Zadržujem tam dych aaž ked videm von sa mi ulavi.Čo s tym? Poradte.Ako sa toho zbavim?

1Nina

Zrejme Tvoje pocity súvisia s traumou čo si prežila, t.j. keď Tvoju mamku zrazilo auto.
Neviem koľko máš rokov, alebo aký je Tvoj život, ale skús sa o Tvojom probléme s niekým z blízkych porozprávať. Skús ich požiadať, aby išli s Tebou napr. do mesta a dali Ti drobnú úlohu, napr. zájsť samej do obchodu. Neboj sa, nie je to nič čo sa nedá zvládnuť, chce to len pevnú vôľu a odvahu.
Ja som trpela podobnými pocitmi za tým ako som bola sama na hoteli ešte zo strednej školy, kvôli jednej súťaži a prišlo mi neuveriteľne zle. Na ďalší deň som išla sama domov, ale stále som mala ten pocit, že sa mi niečo po ceste stane a rodičia nie sú so mnou. Trvalo mi to cca 2 - 3 roky kým som sa z toho dostala. Teraz študujem na VŠ a ešte občas mám podobné pocity, ale vždy sa snažím myšlienky odvrátiť iným smerom.
Držím Ti palce!

Ionizator

Uzkostliva - mas zavislu poruchu osobnosti. Kedze je to porucha osobnosti, tak sa toho zbavit neda. Ostane ti to az do konca zivota. Da sa to zmiernit liekmi. Chod ku psychiatrovi. Eventualne kombinaciou liekov a psychologa.

Agnes989

Zrejme mas nejaku formu fobie a asi aj posttraumaticku chorobu ci ako sa to vola. Ries to so specialistom, da sa to liecit.

Uzkostliva

Ako sa nebat. Ako zvladat stresove situacie, keď sa niekomu niečo stane? Odkedy mamu zrazilo auto sa bojim. Myslim si, že nas v živote nič dobre nečaka, len ččakat kym sa niečo nestane a kym nezomreme. Ako vymazat zle zažitky z podvedomia a prestat sa bat žit?

fewfeqrwq

Takto ti poviem, v zivote mas len 2 istoty smrt a dane. Je to krute, ale pravda. Nikdy nevies co sa stane zajtra, alebo o 5 minut. Je to strasidelne,ale taky je zivot, najhorsie co sa ti moze stat je prist o svoju cest, su horsie veci ako smrt, napriklad pre mna horsie ako smrt by bolo opustit svojich bliznych ked ma potrebuju alebo zradit niekoho na kom mi zalezi. Smrt, smrt neboli to je ta ironia, potom ti to je uz jedno, nase telo je nastavene aby vyplavilo latky proti bolesti, takze smrt nie je bolestiva, zomieranie je, ale nic netrva vecne. A neverit si...chapem ta, asi ta nikto nepodporil a neveril ti...ale tak to chodi v zivote, jediny koho potrebujes si ty a len ty, ty vies co je spravne, ty sa rozhodujes, ty si strojcom svojho osudu. Ostatny ta len mozu navadzat, ale nakoniec, ty a len ty spravis ten krok. Kazdy clovek ma obrovsky potencial, kazdy je jedinecny a uzasny, ale je to na kazdom ako vyuzije svoj potencial, ci ho premrha alebo bude stracat cas nad zbytocnymi myslienkami typu bojim sa alebo ja to nedokazem. Niekedy je tvoj mozog najvacsi nepriatel, tak ho proste vypni, ved ty predsa ovladas svoje telo a urob co chces, ver mi niekedy staci vypnut mozog, proste nerozmyslat a konat.

Uzkostliva

Ahoj excentrik chcela by som, ale nefunguje mi na e-maili odosielanie sprav, neviem prečo. Už som sj volala a pisala na centrum a nič E-maili mi tam chodia, ale ja keď napišem odpoveď a dam odoslat, napiše že sa neda. Nevieš čim to je?