Vybratie mandlí - skúsenosti

Príspevok v téme: Vybratie mandlí - skúsenosti
Maja15

Ahojte, o 2,5 týždňa mi budú vyberať mandle v Poprade v celkovej anestéze. Ešte uvažujem, že si to zmením na lokálku, teda ak mi to umožnia. Mám 26 rokov. Aké sú Vaše skúsenosti s hojením? Je lepšie dať si celkovú anestézu alebo stačí lokálka? Mám dosť veľký strach ako to prebehne. Ak máte nejaké dobré tipy na stravu a lieky proti bolesti, prosím, podeľte sa. Ďakujem za odpovede.

modrofuzik12

pre mna vyberanie mandli bola neprijemna zalezitost. dali mi oblbovaky a nieco som vnimala. potom mi tiekla dlho krv z hrdla. bolo to davno, ale spomienky na tento zazitok su negativne.

Maja15

Zdravím, tak už mám aj po (dnes 12. deň). Zákrok sa dal prežiť, pravá strana v pohode, ani neviem ako to prešlo, ale ľavú som mala asi zle umŕtvenú, lebo som to cítila. Po zákroku som mohla večer piť, na druhý deň raňajky a odchod domov. Pri bolesti mi pomáhali injekcie Almiral a Novalgin, čípky Paralen a Novalgin tablety a ešte Panadol utra rapide, ten je šumivý a rýchlo zaberá. Algigen kvapky mi zaberali len na krátku dobu, tieto neodporúčam. Na kloktanie mi v nemocnici odporúčali harmaček, ten som používala málo, osvedčila sa mi šalvia. Bolesť sa dá prežiť, je to síce nepríjemné, ale v živote človek prekoná horšie. Pre tých, ktorých to čaká... neodkladajte to, čím neskôr, tým horšie.

Maja15

To je super, držím prsty, nech hojenie takto pokračuje aj naďalej. Od utorka sa podelím som svojimi skúsenosťami.

lubiss

Vyborne so tyzden po a dovolim si povedat ze som uplne fit sama nechapem ani ludia co to absolvovali :D no operacia bola no co sa da na to povedat mala som lokalku jasne neni to prijemne ale jedine co ma pri tom zabolelo boli umrtvovacie inekcie a pak uz som len drzala a pocuvala co mam robit za 15 min bolo po vsetkom :))) ten prvy den jak presla anesteza ako bolesti boli ajaaaj a este k tomu ja slintam jak bernardin a prehltat kazdu chvilu sliny boli muky ale bola som na infuziach od bolesti a lad stale na krk mi davali ... Jest sa nedalo prvy den mi vecer doniesli caj ale to som horko tazko dala asi 3glgy... Na druhy den uz ma pustili domov a uz bolo lepsie davala som si paralen cipky od bolesti bo ja som alergik na lieky a mozem len to a uz som zacala pomaly jest take len kasovite a pit treba vela na treti den uz to bolo zas o cosi lepsie a od toho tretieho neberem nic od bolesti ako fakt a od takeho 5. Dna jem uz skoro vsetko jasne davam si bacha dobre jedlo pozujem a tak ale inac sa citim super povlaky sa stracaju tak som zvedava co na kontrole povedia

Simka10000

Jasne ze to prezijes :) v lokalke to robili aj mojim znamym, a tiez v pohodke da sa to zvladnut .Hlavne dychaj zhlboka a posluchaj co ti bude vraviet doktor. Drzim palce, a hlavnr tie pooperacne bolesti tlm liekmi :)

Lesna_vila

Ahoj, mne brali mandle (nosne aj krcne) v r. 2007 v RK vo vojenskej nemocnici, celkova anesteza. Nie je to nic prijemne, ten pooperacny stav, boli to, nebudme ti klamat, ale ak mas s mandlami problemy, tak urcite sa to da vydrzat....co sa tyka stravy, tak to boli vacsinou kasovite jedla a tabletky mi predpisal priamo osetrujuci lekar este v nemocnici... drz sa :)

Maja15

Ďakujem Vám, celkovú anestézu som si zmenila na lokálku.
Simka, ja som o vyberaní veľa prečítala a dosť ma to vystresovalo, ale potom si vravela, že keď som prežila zákroky môjho zubára (mäsiar prvej triedy) a pri operácii lakťa v lokálke som si ten lakeť musela držať sama (na podrobnosti sa ma radšej nepýtajte :) ), tak toto nemôže byť horšie (myslím samotný zákrok). Vpichy prežijem a potom by to nemalo bolieť. No aj tak by som už chcela mať po.

Simka10000

Ahoj. Nemusis sa nicoho obavat,mne pred rokom tiez vyberali mandle. Hlavne si netreba dopredu vela veci o tom citat, toto som ja robila a mozem len potvrdit ze som sa s tym veeelmi vystresovala. Celkova Anestezia jepodla mna lepsia. Sestricka mi rano prisla dat taky oblbovak, velmi mi s toho bolo vtipne a bola som v klude. Zobrali ma na salu a ani nepametam si ako, a prebrala som sa na zobudzace izbe. Bola som ubolena trochu a malatna ale dalo sa to zniest. Uz vecer mi doniesli kusok kase s masom jedla som to pomaly, lebo doktor mi povedal ze s jedenim sa to lepsie hoji. Bola som vzorny pacient :D a o 2dni nato uz som bola doma, flector rapid musim odporucat vypitaj si recept, to mi uzasne proti bolesti ucinkovalo.Ak mozem odorucat, papaj po tom vyzivky detske, piskoty v nich si mozes rozmocit nakrajane, polievky. A do 2tyzdnov budes fit. Drzim palce :)

lubiss

Ja som prave 10 minut po =D a v lokale mozem povedat ze sa to da uplne prezit tie inekcie na umrtvenie bolia ako nebudem klamat no je to jak u zubara ale pak som citila len tah a za 15 minut bolo po vsetkom sem tam ma natiahlo ale to je normalne...teraz cakam kedy doznie anesteza a hned si letim pytat infuzku od bolesti =D