Panic

oeo

Ak máš dievča, malo by to byť pre to, aby ste sa spoznávali pre prípadný spoločný život v budúcnosti - a nie preto, aby si mohol mať sex !
Lebo v tom druhom prípade nejde o lásku, ale len o využitie situácie vo svoj prospech.
Však je to tak? Nemyslíš na budúcnosť, na to, či by si ju chcel za manželku, ale na to, že je tu príležitosť vyskúšať nepoznané. Je to celé zle. Veď milovanie má byť o tom, že druhému vyznávam, ako ho ľúbim a že je pre mňa jediný. Je to záväzok voči nemu. Aj to tvoje dievča - ešte dieťa - mala sex s niekým, ktorému toto akoby hovorila, a teraz je s tebou. Kto príde po tebe a kto v tvojom živote príde po nej?
Dnes teenageri majú sex, ale lásku si pritom nevyznávajú. Druhému sa nedarúvajú, iba si berú od neho pôžitok. Tak to vidia v telke, teenagerských časopisoch, myslia si, že tak je to správne, ale nie je. Nemôžu si vyznávať lásku, pretože ju ešte nie sú schopní precítiť a prežiť, lebo potrebujú dozrieť. To však neradi počúvajú, neradi čakajú, chcú byť dospelí hneď. Mať sex však neznamená mať ozajstný vzťah. Po pár takýchto telesne založených vzťahoch ti ostane len trpká príchuť v spomienkach a prázdnota v srdci.

Nechcel by si si ponechať panictvo aspoň do času, kým viac dozrieš a pochopíš jeho význam pre dievča, ženu, s ktorou by si chcel zostať navždy? Veď s týmto dievčaťom asi nechceš - však ťa o tom ani nenapadlo uvažovať?