Sebec alebo prehnane naroky?

Príspevok v téme: Sebec alebo prehnane naroky?
matka22222

som vydata 6 rokov mame 2 deti.Problem je v tom že manžel je neskutočny sebec ktory mysli na seba,na svoj život a svoje pohodlie.Ja sa snažim deti vychovat slušne ako som bola vychovavana ja.Manžel dost často klame,deti zavadza,furt na niečo nadva a hlavne sa škaredo vyjadruje o ludoch niečo im naslubuje a nesplni to potom a mna to neskutočne vytača taketo veci. Dalšia vec je stravovanie,ja mam aspon snahu o nejaku zdravšiu stravu ale manžel nie,proste je stale same nezdrave veci ,vela fajči ,vypije vela kavy za den,čo všetko deti vidia.Niekedy nemam na to sil tie deti niečo učit a vysvetlovat im to ked vidia ako to chodi doma,lebo ako sa hovori "deti netreba vychovavat ale treba im ist prikladom".Ked manžeovi niečo poviem aby si upratal po sebe alebo mi trošku pomohol doma tak mi vykrikuje že čo ho furt buzerujem a rozkazujem mu atd. Vždy všetko hodi na mna všetku vinu.Mam pocit že si chce žit svoj život bez nas,lebo chce dlho spat,robit si v klude svoje ritualy a všetko navyše ho obtažuje.

matka22222

vobec nechcem aby ma nieto lutoval :) nieje to až take strašne ako som to možno napisala,žijeme normalny život ,ja ho takeho beriem aky je niekedy je mi to skor luto ,pretože ja sa snažim aby bolo doma tip top všekto ako ma byt ,bavi ma domacnost ,niesom služka.veci okolo neho ktore nestiham proste nerobim.Viac menej su moja starost len deti.
Dalšia vec nepochopim ako niekto može povedat že odid.Ono sa to lahko hovori(piše) ale realita byva ina.Vraj ženy nehladi na deti? neviem ako by som bohužial bez neho vyžila z 200 euro.Nieje to len o peniazoch samozrejme ale my sa nehadame ,deti to vnimaju ale že je nejaky "iný" ale neozančuju ho za zleho.Nech je aky chce je to ich otec,časom pochopia o čom to je.Určite robim niekde chybu aj ja,ale strašne mi chyba vo vztahu emaptia,trošku citlivost,nechce sa so mnou bavit radšej čumi do telky alebo do PC.On žiaden problem nevidi,vraj to je v každom manželstve.

Fleur-de-lis

no, tiež nerozumiem ako si si vyberala :(
Teda podľa mnohých dnešných vzťahov vidím ako si ľudia vyberajú, a zodpovedne a múdro to často nie je.

Vieš, ľutovať ťa nebudem. Ťažké to máš, áno, ale kto si ako navaril...

Pre mňa je teraz otázka a čo ďalej.
Nemyslím si, že tvoj manžel by sa dal na poradňu, možno jedine ak by si mu nedala na výber, ale to zatiaľ neodporúčam.
Je možné, že ho nič nezmení.
No je možné, že existuje prístup, ktorý ho začne motivovať k lepšiemu životu. Lenže ten prístup by musel byť z tvojej strany a nebolo by to ľahké a možno ani fér. Ale ide o to, aký máš cieľ a čo si ochotná do toho dať.
Možno už teraz máš pocit, že ty sa snažíš a snažíš a on nič. No často sa ženy snažia nesprávne. Vo vzťahoch je množstvo nepochopení a nedorozumení jednoducho preto, že nepoznáme a neakceptujeme svoje rozdiely a nemáme záujem sa na základe tých rozdielov správať.
Teda nedávame si navzájom to čo potrebujeme. Možno si niečo dávame, ale ten druhý to necíti ako lásku, lebo jeho prioritný prejav lásky je iný. Až keď dostane ten jeho prioritný, až potom dokáže prijať aj tie ostatné.
Ak sem napíšeš mail, niečo ti pošlem, teda ak by si sa rozhodla, že skúsiš dať šancu svojmu manželovi. Ja nerada niekoho označujem ako egoistu, debila alebo podobne. Tvoj manžel sa nespráva najlepšie, ale ono má veľa koreňov prečo. Samozrejme, to nie je ospravedlnenie. Ale ja som za to dať šancu každému. Trpezlivým a správnym prístupom ho možno motivuješ k tomu, aby sa stal dobrým otcom a manželom. Kritika bohužiaľ u mužov veľmi nezaberá. To zaberá u nás žien...

dasgda

Ved prave, kazdy koho stretnes je ucitelom, asi ta ma naucit aka nemas byt a vediet sa postavit za seba. Proste jednoducho zbalit svestky a adios hajzlos. Pouvazuj, ked budes s nim dlhsie, budu trpiet najviac deti. Ked su ti deti najdolezitejsie, tak ich ochran. Vies zlo vitazi, lebo dobro nekona. Zly sa maju dobre, lebo dobry sa nehaju vykoristovat, musis sa branit. Dobry k dobrym, zly k zlym, v tejto dobre, velmi kruty k zlym. Je to smutne, ale inak sa to neda.

Sejla

Ešte by som na tvojom mieste možno zvážila nejakú manželskú poradňu, ale teda neviem nakoľko by to pomohlo, no možno by si vďaka tomu uvedomil, že naozaj má problém.
A to že klame, manipuluje, ohovára, všetko sa točí len okolo neho, sú choré vlastnosti nevysporiadaného človeka..

matka22222

maom,trošku ano ale po založeni rodiny sa to prejavilo naplno :D dovtedy som to tak nevnimala ,pretože som nepotrebovala tolko pomoct alebo tak.ked neboli deti.

matka22222

no naivne som si myslela že sa to trošku zmeni prichodom deti "trošku zmäkne" ale asi nie .Svokra z jej vychovou v nom pochovala všetky pudy.Ja detičky milujem a vobec nebanujem že ich mam.Ono sa hovori že život je posolstvom a každy koho v živote stretneme je našim učitelom ale čo sa ja mam od neho naučit fakt netušim,lebo nema snad ani jednu dobru vlastnost.žiadna empatia,ludskost,pokora ,fuuuha neznašam takyhc ludi povrchnych čo sa vyvyšuju a nemaju na to .Ešte su aj falošny

Sejla

Matka, sa ťa radšej nebudem pýtať kde si mala rozum, keď si si ho brala a zakladala s ním rodinu:}} No je to sebec a egoista, načo mu ty robíš slúžku? Prestaň mu slúžiť a správaj sa k nemu presne tak, ako on k tebe. Aj tak budeš stále v práve, lebo ty sa staráš o deti, nie on. Možno sa dá trochu vycvičiť, keď už nič iné, ale trápny egocentrik bude asi už furt. Môžeš sa utešovať aspoň tým, že vačšina chlapov je takých istých.

matka22222

jeho jedine čo zaujma je on,on a ešte raz on,jeho blahobyt pohodlie,vlastne zaujmy atd. Zaklada si len na materialnych veciach a peniazoch je mi z toho zle ako to pišem.Je to neuveritlne ake hyeny dns žije a kde som to vobec vyhrabala :/ Niekedy mam ale pocit že sebeckym ludom je ovela lepšie ako tym ktory sa staraju aj o blaho druhych.Hambim sa za to že vobec žijem s takym človekom a keby to tu piše niekto iny tak mu radim utekaj.Ale neni to take jednoduche :(