Zadrziavanie vody

Príspevok v téme: Zadrziavanie vody
lindus26

Ahojte, mam uz par rokov diagnostikovanu mentalnu anorexiu a stale hladam mieru normalneho stravovania. Po niekolkych mesiacoch hladovania (max 400 kcal denne) som sa uvedomila a zacala som jest. Vsetko mi strasne chuti a jem momentalne viac ako by som mala (okolo 3000 kcal denne). Kazdopadne za toto obdobie, 3 tyzdne, som pribrala 9 kg! Je to mozne? Vidim ze som vacsia, ale citim sa hrozne opuchnuta. Myslite, ze som naozaj tolko pribrala, alebo je to len zadrzana voda? Ak ano, co sa s tym da robit?

Danka012

Ahoj ,
skusim si teda davat pozor... Dufam, ze to pomoze.Chcem sa este opytat k tym upravenym zivocisnym tukom.. Tym je myslene aj akekolvek maso?
Na zapchu som zacala uzivat Lactulosu.., no niekedy zaberie, niekedy nie.Tak snad casom sa to upravi. Dakujem , Danka

vitavi

Ak máš vačky pod očami, obličky ti nepracujú správne.
Je to spôsobené nevhodnými tukmi, sladkosťami alebo solením. Stravuj sa zdravo, dopraj si len kvalitné panenské oleje alebo semienka, ktoré neupchávajú kanáliky.
Nejedz husté tuky - vyhni sa mliečnym výrobkom upraveným a živočíšnym tukom.
Dopraj si stravu, ktorá udržuje zdravý nervový systém a rovnomernú hladinu cukru v krvi, to sú obilniny vo forme kaší, ktoré obsahujú dosť vlákniny a B vitamínov. K tomu dostatok zeleniny hlavne tepelne upravenej a kvasenej a strukoviny a ryby. Takto sa ti obličky časom prečistia, hlavne ak ich budeš držať stále v teple a nepiť a nejesť nič studené.
Pre začiatok ti pomôžu horúce zázvorové obklady na oblasť obličiek.

lindus26

Ahoj Danka,
Myslim, ze to upuchnutie jednoducho parti ku procesu uzdravovania a musime sa s tym zmierit. So zapchami mam tiez velky problem, beriem na to probiotika a je to ovela lepsie. Ked sa citim moc plna a pankreolan pomaha. Na odvodnenie je zevraj potrebne pit vela vela vody a jest melon, ktory odvodnuje. Snad to prejde :(

Danka012

Ahojky,
mam ju tiez diagnostikovanu a zacinam normalne jest..Strasne sa mi, ale zadrzuje v organizme voda a mavam stale pocit plnosti, nechodim na velku potrebu. Budim sa opuchnuta, mam vacky pod ocami.. Neviem, ci je to nasledok toho, ze sa snazim jest normalne a aj pit.Mate s tym niekto skusenosti? Co mam robit, aby som tym opuchom predysla, zapche a tym neprijemnym pocitom?
Dakujem velmi pekne
Danka

philips

Je pravdepodobné, že si toľko pribrala. Naše telo sa stále riadi tak, ako sa riadilo aj telo neandrtálca. Boli obdobia, keď jedla bolo navyše a boli aj obdobia, keď jedlo nebolo. Tvoje telo malo teraz akútny nedostatok a tak sa preplo do režimu "nedostatok". Tvoje bunky - najmä tukové - teraz príjimajú všetku energiu, ktorú do seba dáš a preto rýchlo priberáš.