Slnecne luce

Príspevok v téme: Slnecne luce
spf

Dobry den, jedna moja kamaratka ma velmi citlivu kozu na slnko, hned sa spali. pouzije aj spf 50, je hodinu na slnku v dopoludnajsich hodinach, a spali ju to. neviete mi poradit, co by bolo pre nu najlepsie? aby mohla ist obcas na slnko ako kazdy... nasiel som maximalne spf 110, su aj silnejsie?, snad pomoze, ale predtym ako kupim, chcel som sa spytat...
dakujem

spf

Reakciu na krem nema. Bola s tym za doktormi, tiez ich to napadlo, vyskusala ist na slnko bez kremu, ale dopadla zle... Stravuje sa celkom dobre. Akurat ten silny krem este neskusila, ja som o takom silnom tiez este ani nepocul, a minule som ich nasiel niekolko... Tak ho skusime
Dakujem za rady a nazory:)

RNG

Nuz drviva vacsina ludi neznesie dlhodobo priame slnko na kozi.
Nas typ stredoeuropana s bielou kozou a nizkou hodnotrou tieniaceho melaminu znesie 20-30 minut bez ochrany, s ochranou samozrejme viac.
Ptreto sa treba kremovat
SPF 50, ked to nie je podvod, ale dovoli najmenej 25-50 nasobnu dlhu dobu na slnku, tj ked ti plet skor ocervenie, je to reakcia na krem a nie na slnko.
Mnoho kremov, najma nezmytelnych ma tuto reakciu pre mnohych, preto odporucam len kremy zlozene z jedlych zloziek a extra tieniaceho kyslicnika zinocnateho

GoFruit

Ja som dakedy bola velmi citliva na slnko. Ked som bola ma slnku stipalo ma cele telo. Od kedy som vitarianka - presla som na surovu stravu b 2009 a to jem tak 80 az 90% a viac ovocia tak sa krasne opalim, nepouzivam ziadne opalovacie kremu ani pri mori o 12. Netreba.

vitavi

Je treba odstrániť precitlivenosť na slnko.
Spôsobuje ju strava s prevahou sladkostí, mliečnych výrobkov a mlieka a ovocia, príp. chémie.
Cukor v jednoduchej forme sa za pôsobenia slnečných lúčov dostáva na povrch tela a kože a tam spôsobuje podráždenia, príp až zápaly.
Stravu s cukrom je potrebné zameniť za stravu s celozrnnými obilninami, ktoré podráždenie nespôsobia, naopak spevnia pokožku a ukľudnia ju. Doplniť o zeleninu, príp. strukoviny a ryby. Pri takejto strave nie je potrebné používať opaľovacie krémy s vysokým faktorom.