Bolest prs = tehotenstvo?

Ellis

Dakujem ti velmi pekne za odpoved :)
Trochu som sa zlakla pretoze mi vzdy chodi presne alee je pravda ze v poslednom case bolo toho stresu viac nez dost takze asi preto meskala .. alee uz je to v pohode lebo konecne dosla :)

Katka5333

Ellis ja niekedy mávam prsia citlivé aj týždeň pred menštruáciou, potom to prejde a zase cez ovuláciu trochu bolia. Ono to ťažko povedať, či môžeš byť tehotná, teda ak máš sex. aktívny život a neberie HAK, alebo iný typ ochrany, tak samozrejme môžeš. 5dní nie je veľa. Ale tiež závisí od toho, či ti chodí pravidelne, či si nemala viac stresu v poslednom období, alebo či si napr. neprechladla.
Ak si urobíš test, máš istotu do pár sekúnd ;-)

Ellis

Vdaka za odpoved:)
A myslis ze je to normalne ak mi meska menstruacia alee prsia som zacala mat citlive presne v tom case ako stale pred menstruaciou? .. Teda zacali ma pobolievat, vyzeralo to ze dostanem menstruaciu alee nejako neprisla (uz 5 dni meska) ale prsia mam stale citlive? .. mam sa bat? alebo je to ok?

Katka5333

Ellis, trochu si to pomotala, keď je tehotná, tak už nemá ovuláciu, alebo menštruáciu....
No keď je žena tehotná má citlivejšie prsia, to je pravda a myslím, že práve v prvom trimestri je to intenzívnejšie. Keď žena nie je tehotná bolestivé prsia máva pred menštruáciou a niektoré ženy aj počas ovulácie. Ale je to individuálne. Na základe citlivejších pŕs ale určite nesúď tehotenstvo, je to len jeden z príznakov a niektoré ženy ho napríklad vôbec nemajú, ako aj rannú nevoľnosť.