Moze ist o schizofreniu?

Príspevok v téme: Moze ist o schizofreniu?
direngrey

uz asi 6 rokov mavam velke problemy s ludmi. som uplne sama, nedokazem s nikym naviazat kontakt, nedivam sa do oci an vlastnej matke, proste vzdy uhnem, som nedoverciva a casto sa mi stane, ze ked sa nad niekym zamyslim, pocujem ho rozpravat, niekedy to pride aj samo ze zrazu viem co si mysli aj ked je 100km daleko ten nejaky clovek ak je to o mne. Je to somarina ja viem, ale ono z casti by nieco mohlo aj sediet. A to ma stve, vrta mi v hlave a izolujem sa kvoli tomu postupne od vsetkych ludi viac. V praci so ziadnou kolegynou nevyjdem, len s muzmi sa mi da vyjst. Kazdy den rozmyslam ako ich nachytat, prekabatit ako ich psychologicky dostat aby sa zahanbili za to co rozpravaju. Lebo nieco aj ozaj rozpravaju, co mi bolo aj inou osobou potvrdene. Pripadam si ako taky pomateny spion v kriku co sa sto rokov neumyval lebo len sleduje so zbranou v ruke.
Napadlo ma ci tie hlasy nemozu byt nejaka forma schizofrenie, ze som si to navodila tou nedovercivostou, ci mi nepreskocilo z toho.

direngrey

ak pridem za psychiatrom s tym, ze sa neviem vyrovnat s nejakymi vecami z minulosti, ze sa trapim alebo podozrievam neodidem s dlhym nosom? lebo o tyh myslienkach by som povedala mozno az neskor. aby ma trocha spoznal, aby videl, ze nie som uplne blazniva. dalo by sa tak?

direngrey

kop11problem

a to sa da? A mal si to ako ozvucene myslienky alebo myslienky akoby cudzie?

Neviem ako to formulujem asi si na to budem musiet dat velky pozor co poviem. Zacinam si spisovat co poviem, idem az za dva tyzdne

kop11problem

Podľa mňa by mali napísať schizo do papierov len takému človeku, ktorý fakt nemá normálne myslenie. Čo som postrehol v nemocnici, tak akonáhle sa vyskytnú hlasy, hneď je to schizo.
Ja si to budem musieť nejako inak zariadiť, lebo sa cítim byť kvôli diagnóze čiastočne diskriminovaný.

direngrey

tmv

poznam stranky pana RNG len neviem ci by mi v tomto smere nieco mohlo velmi pomoct. respektive moc nedufam, ze by mi v tejto oblasti mohol pomoct.. ale dakujem ti, este ma nenapadlo to pozriet

direngrey

kop11problem

ozaj si ma vystrasil s tou diagnozou, ja neviem ci mu poviem o hlasoch, je to uz 6 rokov co mi takto prepina a nejak som s tym prezila, ja uz ani vlastne neviem co poviem tomu psychiatrovi, ked som taka nahnevana na niektorych ludi a ja mam mat diagnozu co mi znici buducnost :/

direngrey

kop11problem

a z teba urobili schizofrenika..
diagnozu by mali dostat taki co potrebuju robit zlo...
mne by mozno pomohli nejake serotoninove lieky aby som sa vedela aspon zasmiat na nich alebo prejst to jednoducho, lebo asi sa necham nimi znicit...samu seba znicim tym premyslanim, chudak moj priatel cely den je v praci s ludmi a po praci este musi pocuvat moje konspiracie a sem tam mi uz aj pri nom prepne, ze ho podozrievam z nekalosti a to len preto, lebo svet je taky skazeny..to je dosledok toho, ze neverime v Boha, ze kazdy myslime len na seba, porusujeme vsetky zakony, ktore nam dal na pokojny zivot. Tu je vysledok...

kop11problem

Ak sa chceš čo najrýchlejšie z toho dostať, tak ti odporúčam podstúpiť elektrošoky. Proti hlasom to zaberá veľmi rýchlo. Časom uvidíš, či potrebuješ aj nejaké lieky alebo nie.
U mňa sa akútna psychóza začala silnou nespavosťou.

direngrey

tie typy co len rozsievaju zlo. keby si museli chleba vypestovat pred svojim domom ako dakedy, tak by drzali tie papule. vadi mi to zlo co sa robi, uz pomaly som taka ako oni, cely den rozmyslam jak ich nachytat, uz ozaj nie som normalna! Miesto myslienok o svojom zivote premyslam nad nimi ako im zavriet usta, ako si vybudujem respekt ci ked ich nachytam alebo riesim len pracu, ale bezuspesne, preco v robote neriesia robotu, preco robia intrigy! POtom mi sibe, lebo uz vidim aj to co nie je a pocujem ich aj ked by som nemohla.
Vidim uz na ociach ked niekto ma v mysli zakernost a to je mozne? Vzdy si prehodim, ci ja nieco voci tomu cloveku nemam, ked take pozorujem..Ale nikdy by ma to nenapadlo, nikdy ma prvu nenapadlo niekoho podrazit, nikomu ublizit, je to len s ludmi ktori ma uz nejako sklamali. A ked toto poviem psychiatrovi budem za blazna ja..