Zohnuté uško šteniatka ŠBO

Príspevok v téme: Zohnuté uško šteniatka ŠBO
miška2230

Máme krásne 8 týždňové šteniatko ŠBO. Keď sme si ho doviezli domov malo 6 týždňov a obe ušká krásne postavené. Pred tromi dňami sa mu jedno uško zohlo, predpokladáme že si na ňom ležal v búde keď spal. A chcela by som sa spýtať či sa mu ohnuté uško ešte narovná. Tomuto plemenu by sa vraj ušká mali stavať od toho 9 týždňa. Ale náš huncút ich mal narovnané už od šiesteho a teraz sa obávame, keď si ho priľahol že sa mu už nevyrovná. Keďže máme psíka s papiermi chceli by sme sa zúčastňovať výstav a obávame sa že účasť kvôli ušku (ak sa teda nenarovná) nebude možná. Ak máte nejaké skúsenosti napíšte svoju radu alebo názor. Za odpovede vopred ďakujem.

vet

pocula som, ze to je znak, ze chyba vapnik. opytaj sa vet, ci to je pravda.
a vystavy? pes sa potrebuje hrat, behat, santit sa a zit svoj psi zivot a nie prezivat stres z nejakých saskarni ako su vystavy len preto, lebo ludia si potrebuju nieco dokazovat, akého maju uzasneho psa, teda aki su oni sami uzasni.

Ivka 1

My máme yorkshirského teriéra a keď bol maličký cca 2 mesiace , v chovnej stanici mu ušká spevňovali leukoplastom - tenký pásik na každé uško. Keďže nemáme psíka s papiermi a neplánovali sme s ním chodiť na výstavy, doma sme mu už ušká leukoplastom nespevňovali. Ušká mu však ostali pekne stojace. Vyskúšajte, malo by to pomôcť.