Ako si pamatat sny?

Príspevok v téme: Ako si pamatat sny?
mendy

Nic zavazne... Len si proste nepamatam co sa mi sniva a to ma mrzi, lebo sny su sucastou spanku a ten spanok sam o sebe (bez snov) ma uz nebavi :) Ked som bola mala, pamatala som si sny v pohode aj do najmensieho detailu, mozno este aj o mesiac som si ho vedela vybavit.. Teraz rano vstanem a hlava cista, neviem nic. Da sa to nadobudnut spat? Obnovit? Vytrenovat? Neviem?

Kycera

Skúsiť môžeš aj mnemotechnické metódy. Tesne pred spánkom si povedz : "Dnes v noci sa mi bude snívať a keď sa zobudím, budem si svoje sny/sen pamätať! " Keď sa zobudíš, povedz si : "Pamätám si jeden zo svojich snov!"
Môžeš "sa aj spýtať" svojich snov, prečo si ich nemôžeš zapamätať! : )

Kamarát Ti dobre poradil! Zapisuješ si aj atmosféru, dátum, príp. farby, impulzy,...? Pekné a zapamätateľné sny prajem! : )

Unicorn322

Mám podobný problém a kamarát mi poradil snový denník, ako tu už bolo spomenuté. Tiež do ňho ráno nemám moc čo zapísať.. dnes to napríklad boli dve mená a jedna veta.. len také body si píšem a dúfam, že toho bude čoraz viacej... ak viete o lepšom spôsobe, sem s ním.. :)

Sherlock

Na spôsob, ako si zapamätať sny, som prišiel náhodou :-) . Stačí, ak budeš pred spaním počítať matiku (alebo proste riešiť nejaké logické úlohy). Napríklad z minulých dvoch nocí, pred ktorými som aplikoval tento postup (matika ma dokonca baví, takže to mám dva v jednom), som si pamätal po tri sny, a to si zvyčajne nepamätám nič.

seee

pred spánkom sa sústreď na to že si chceš pamatať túto noc sen a opakuj si to v duchu. taktiež by si mala mať čistú hlavu, dodržanú hygienu, príjemný vzduch (vyvetrané) a v pohode zaspať so sústredením na zapamatanie sna.

mendy

agina, ano, tak strasne ma to trapi... kebyze nie, tak to tu neriesim. (riesia sa tu aj vacsie blbosti a opakovane, tak ma nechaj zit). a vidis, ja si chcem prave pamatat tie hatlaniny, preboha nie kazdu noc, aspon obcas, lebo niekedy ten sen stoji za to. ved co vsetko dokaze tvoje podvedomie zo seba vydat kym spis...

bufokr

Ja som mal rraz sen,v ktorom ani neviem co poriadne bolo,ale viem,ze ten sen este pocitujem teraz.Proste rano som sa zobudil taky cudny,hned prve co som si povedal bolo,naozaj lubim svoje dievcA?nemam ju rad len pre telo?lubim ju fakt?Proste envedel som sa tesit,mal som tlaky na hrude,proste depka a trva t o uz pol roka.Je mi OVELA LEPSIE ale este viem,ze mi nieje ok.Keby ste mi vedeli nejako pomocst tak icq 425932053