Prvé rande - ako na to?

Príspevok v téme: Prvé rande - ako na to?
Noro15

prosím, chcem pozvať jednu babenku niekam sadnúť na terasu, na zmrzlinu,
- a teraz mám ísť dnu povedať pri bare, že čo objednávam alebo si mame sadnúť a čakať až príde čašnička sama?
- ďalej chcel by som jej objednať tú zmrzlinu v tom veľkom kornútku ale neviem ako sa volá ten taký veľký čo sa je z neho zmrzlina lyžičkou malou.
- a kedy zaplatiť, hneď či až potom po dojedení? Keď po dojedení, tak mám zase čakať na čašníčku alebo mám ísť dnu zaplatiť.
Mám 15 tak sa mi nesmejte dobre. Chcem normálne rady a skúsenosti. Ďakujem

lilyiankaa

to, či príde za tebou čašníčka, u kt. si objednáš a aj nakoniec zaplatí, zaleží od zvyklostí podniku, i keď je to väčšinou tak, že sa usadíš, príde čašníčka, vypýtaš, čo potrebuješ a keď už budete chcieť odísť, vypýtaš si účet ... ohľadom kornútku, tak si normálne vypýtaj, že chceš pre slečnu zmrzlinu do veľkého kornútku a hotovo .. inak v podstate veď zmrzku môžete jesť aj niekde v parku a môžeš si ju do veľkého kornútku vypýtať pri okienku a hneď zaplatiť a nemusíte vysedávať v podniku ...

miki24

veď to zavisí všetko od podniku. ako máme vedieť zvyklostí tvojho podniku? :D niekde musíš na čašníčku čakať inde nemusíš. takisto je to aj s platením. hoci väčšinou radšej popýtam, aby som zaplatil hneď, aby sa nestalo, že keď budem musieť utekať, aby to nezostalo bez zaplatenia ako čo raz som sa dostal do podobnej situácie a o pár hodín som sa vrátil potom vyrovnať to tam, bo to bolo celé zle :D

zmrzlinar

to nebude pohar, on ma na mysli asi ten taky velky lievik kornutkovy, ale tiez neviem ako sa to vola. Zeby velky kornutok pytat???