Rakovina štítnej žľazy (papilárny karcinóm)

Príspevok v téme: Rakovina štítnej žľazy (papilárny karcinóm)
Thomeso

Dobrý deň,
mám 16 rokov a asi pred 2 týždňami som bol na operácii štítnej žľazy(šž),mala to byť operácia, pri ktorej mi mali vybrať ľavý lalok šž, pretože sa na ňom mal nachádzať solitárny uzlík.No vyklulo sa to , že tento solitárny uzlík bol papilárny karcinóm (diferencovaný nádor) , zistili mi ho chvalabohu v začiatočnom štádiu , čiže prognózy na vyliečenie sú priaznivé. Čo sa týka biopsie , podľa vlastnej skúsenosti to nie je veľmi spoľahlivá metóda , pretože nemusia sa presne trafiť do tej časti nádoru kde sú aktívne rakovinové bunky a tak to môžu považovať ako tukový nádor alebo ako bennígny nádor, čiže nie zhubný. To čo sa tam nachádza vedia zistiť len keď vás laidsky : otvoria. Urobí sa rýchla hystológia, korá rozhodne čo tam vlastne máte. Asi 14 dní po operáciu prídu vášmu doktorovi výsledky z riadnej hystológii a tam sa to buď potvrdí alebo nájde niečo nové. Chvalabohu u mňa sa to len potvrdilo. Preto keď tam už niečo máte tak odporúčam neváhať ale zisťovať čo najrýchlejšie o čo ide. Momentálne ma čaká liečba rádiojódom , pri ktorej by sa mali zničiť zvyšné rakovinové bunky alebo metastázy. Nie je vylúčitelná ďalšia operácia na ich odstránenie. Ale dúfam , že to dopadne dobre. MA NIEKTO PROSIM VAS SKUSENOSTI S TOUTO LIECBOU ? ak áno bol by som veľmi rád keby ste sa so mnou o nich podelili. Zatial viem , že sa mi podá kapsula s rádioaktívnym jódom a budem hospitalizovaný 5 až 7 dní. viem že pri tejto liečbe tzv. zvyšné bunky vychytávajú jód , ktorý sa na nich naviaže a ničí ich , potom sa robí osvetlovanie alebo fotografovanie liečenej časti a tam sa zisťuje či sa tento jod na bunky nadviazal. Ak ich neodstráni on tak je potrebný ďalší chirurgický zákrok. Taktiež viem o diete ktorá je pred toutou terapiou. Za vaše skúsenosti a názory Vám vrele ďakujem :)

Ada23

Ahoj Thomas, našla som tento tvoj starý príspevok. Smiem sa spýtať ako sa Ti podarilo vyliečiť? Môj 13 ročný syn má toto ochorenie, na budúci týždeň nastupujeme na radiojod. Dosť sa bojím, či sa všetko vychytá. Ďakujem za odpoveď, ak to tu nájdeš.

RNG

Radiojodom ti odpalia stitnu zlazu a zamoria cele telo. Natolko, ze vyzarovanim mozes poskodit aj zdravie inych ludi naokolo. A co tvoje vlastnezdraviwe, ked to mas priamo v sebe?!?
A len malo ludi nevie, ze radiacia/ziarenie sposobuje rakoviny a napriek tomu sa jej lekari nestrania...Nepochopitelne!!!

Giuseppe

Ahoj Thomeso,

liečbu rádiojódom som absolvoval pred necelým mesiacom.
Dôležité je:
1. Pred liečbou dodržať diétu, t.j. vylúčiť (resp. výrazne obmedziť!!!) jód zo stravy.
2. Počas liečby budeš pár dní v totálnej izolácii (žiadne návštevy, žiadne vychádzky mimo oddelenia). Zavrú sa dvere potiahnuté vrstvou olova a budeš cca 3 dni na izbe.
3. Keďže budeš vyžarovať rádioaktívne žiarenie, po prepustení z nemocnice budeš mať pár týždňov (uvádza sa, že minimálne 2-3, ale presne Ti to povedia) špeciálny režim. - Budeš si musieť držať odstup od iných ľudí - minimálne 2 metre od dospelých, úplne vylúčiť kontakt a návštevy detí a tehotných žien; nenavštevovať verejné priestranstvá (obchodné domy, kiná, divadlá,...); zvýšené hygienické opatrenia; šatstvo budeš musieť najprv nechať vyžiariť a oprať až cca po 20 dňoch a pod.
4. Po prepustení z nemocnice už pravdepodobne nebudeš mať bezjódovú diétu, no pravdepodobne Ti odporučia nepoužívať dezinfekčné prípravky na báze jódu a zvážiť podanie kontrastnej látky pri CT vyšetrení.
To je tak v skratke. Niečo nájdeš na internete (poväčšine v angličtine). Ak by si mal konkrétne otázky, môžeme to prebrať. - Prípadne daj kontakt na seba (e-mail, skype). Drž sa!

RNG

Rozhodnutie, co budete robit so svojim zdravim/chorobami je na vas, ja sem len uvadzam informacie, co bezne lekarsky monopol potlaca.
Lebo pevne verim v slobodu informacii a nie cenzuru. Myslim si, ze ludia maju pravo vediet co najviac, aby mohli slobodne robit svoje rozhodnutia a nie nechat ich robit niekomu inemu.

waaau

Predpokladam, ze Thomeso ako neplnolety je nastastie v opatere odicov, ktori rozhoduju o jeho liecbe a do Mexika sa nechystaju.

RNG

Nuz rozne nemocnice napr v Mexiku maju tymi alternativnymi metodami lepsie vysledky, ako bezni onkologovia, v priemere.
Problem je len sa dostat k tym vsetkym alternativnym prostriedkom v spravnych davkach a kombinaciach, najma ked ti v tom monopolna medicina hadze do cesty prekazky a prenasleduje lekarov, co sa odvazia odklonit od naucenych postupov.

beata789

Thomeso, papilarny karcinom je dobre liecitelny druh rakoviny.
Nestracaj cas liecitelmi, RNG, bylinakmi z pralesa ani informovanou vodou.
Drz sa.

Martina210

Thomeso
Vela veci ma zaujima.Preto by som chcela vediet, ake si mal priznaky: kasel, bolest, no neviem co este.Pred tym ako ti to zistili, dakujem za odpoved a drz sa, velmi vela pozitivnej energie, pretoze ta napomaha najviac.A este ked ti mozem poradit kup si : MARHULOVE JADIERKA Z DIVYCH MARHUL, musia byt horke.A jec kazdy den po 15-20 ks.Sak si daj do googlu a vsetko najdes o tom.