Plávanie

Príspevok v téme: Plávanie
Ssamo181

Viem, že tu už boli podobné otázky a témy, ale ja som špeciálny prípad: tak- mám 22 rokov a zhruba pred mesiacom som nevedel plávať- mal som totiž blbý pocit z vody- teda až taký, že som do nej ledva vkročil. Viem, hanba, ale ako dieťa som mal iné problémy, bol som tvrdohlavý a bál sa vody. Teraz som mal nejaké peniaze, tak som sa prihlásil na kurz. Po pár hodinách som sa v podstate "naučil" plávať- problém je hlavne s dýchaním. Strach z vody som odbúral, ide fakt len o to dýchanie. Ďalší problém je, že sa blíži leto- a kurz plávania najbližšie 2 mesiace nebude. Preto sa chcem opýtať (hoci moju otázku možno budete považovať za triviálnu, neviem...)- chodia na kúpaliská aj ľudia (podotýkam sami), ktorí nevedia plávať alebo vedia plávať aspoň tak ako ja? (Neviem, či nebude problém s ľuďmi okolo alebo plavčíkom :))

Rád by som teraz chodil aspoň skúšať to. Hlavne aby som nezabudol to, čo už viem a opäť nedostal ten nepríjemný pocit z vody.

Ďakujem

itssimple

pred vstupom na kupalisko musis samozrejme pred komisiou najprv preukazat urcite zdatnosti, v cvicnom bazene musis zaplavat 2 dlzky pod stanoveny cas roznymi plaveckymi technikami. nasledne sa preveruje dlzka suvisleho ponoru na jeden nadych a po uspesnom absolvovani tychto skusok mozes pokracovat do samotneho arealu kupaliska, kupit si zmrzlinu a clapkat sa v 5 centimetrovej vode plnej staniek.

gulomet

Plavaj vo vode kde dotiahnes nohami na dno ak nie si dobry plavvec.hlavne je sa pohybujes a mas radost z toho.tiez nie som bohviejaky olavec ale vzfy sa snazim vela plavat ale len vo vode do dvoch metrov v hlbsej nemam ustotu.kazdy podla vlstnych schopnosti netreba sa precenovat.hlavne plavaj aj ked v nie hlbokej vode ide o radost z pohybu.

0vecka

na kupalisku su imho aj ludia co nevedia plavat a len tak sa clapkaju vo vode... pochybujem ze by ta niekto riesil...

asuaa

Milý SSamo,
podľa mňa nie je vôbec problém chodiť na kúpalisko, ak nevieš ešte dobre plávať. Vo väčšine barénov dočiahneš aspoň na začiatku na dno a ak si si nie celkom istý, tak sa zdržiaval pri kraji aby si sa pomol poprípade chytiť. Ja sama neviem dobre plávať a dýchanie mi tiež robí problém, ale plávam si svojim štýlom a zatiaľ som nemala problémy. Samozreme, ľahšie sa pláve pod vodov- takže ak budeš veľmi unavený alebo budeš chcieť dať telu troška menšiu námahu, potápaj sa. Pri každom plaveckom, ale aj detskom bazéne by sa mal objavovať plavčík, keďže veľa ľudí ide na kupalisko/plaváreň s tým, že sa naučia plávať alebo sa v tom aspoň zdokonalia. Je skvelé, že si prekonal svôj strach, len tak ďalej, pokračuj. Držím palce! :))