Panicka hroza zo svadby

Príspevok v téme: Panicka hroza zo svadby
erika_a_

Dobry den. Prosim vas o radu. Mam 29 rokov a mam panicky strach zo svadby. S priatelom sme spolu 7 rokov. Nie sme ani zasnubeni, pretoze sme sa dohodli, ze to robit nebudeme. Mame spolu uz 3 roky spolocny dom, auto, majetok, 5 rokov spolu zijeme.
Chcem s nim byt, len mam strach zo svadby. On by chcel klasicku svadbu s kamaratmi a rodinou. Vie vsak, ze to nechcem, predstavuje to pre mna strach a paniku, tak sa o tom nerozpravame.
Mal niekto svadbu len s rodinou? Bez oslavy? Ako to prebiehalo? Poradili by ste mi nejaky kompromis?
Nemam rada pocit, ked sa na mna kazdy pozera, som stredobodom pozornosti. Nesnivam o bielych satach a oslave.

erika_a_

Ja som tiez tohto nazoru. Zavolat rodicov, svedkov, zajst na obed a ist domov.

A ano, je to kazdeho sukromna zalezitost, ak sa niekto chce pretrcat a utracat tisice za to, aby mohol pohostit cudzich ludi, len preto, ze sa to patri, nech sa paci.

emalea

plne súhlasím s RNG, aj ja som sa vydávala cca 23 rokov dozadu bez toho cirkusu okolo toho, mali sme tuším 15 ľudí spolu z oboch strán a keby som sa vydávala ešte raz bolo by to o rodičoch a 2 svedkov, takže je to úplne na vás oboch ako sa rozhodnete!!

RNG

Ja som sa bral s mojou polovickou na urade, svedok mi bol brat s manzelkou a pritomny aj ich 2 rocny syn, a po obrade, sme isli na kavu a zmrzlinu.
Nedavno sme oslavovali 40 vyrocie, tj asi to nema na to vplyv aky cirkus sa okolo toho zbytocne robi.
Nerobili sme to naschval, kedze sme obaja boli v tom case v cudzine. Mozno keby sme boli doma, tak by sme cez ten cely cirkus aj my presli, kvoli rodine a znamym.
Ale uzavretie manzelstva je podla mna sice oficialna zalezitost ale vlastne sukromna, kedze sa jedna o o uradne/zakonne uzavretie zvazku medzim dvoma ludmi.