Nenormálne podráždenie nôh a problémy s holením

Príspevok v téme: Nenormálne podráždenie nôh a problémy s holením
Anezka

Ahojte, mám obrovský problém s podráždením na nohách či pred holením, alebo po holení, stále ich mám veľmi podráždené, chĺpky mi zarastajú a nemôžem si ani len náhodou obliecť krátke nohavice :( už som skúsila aj depilátor, aj všeljaké peny a krémy, novú žiletku hocičo a nič nepomáha :( som zúfalá lebo je leto a stále musím chodiť v dlhých nohaviciach lebo to vyzerá strašne :( a to už ani nehovorím o podráždení v oblasti bikín :( naozaj neviem čo s tým mám robiť, a laser neprichádza ešte do úvahy :(

Anezka

a nevies napisat ako presne si ty robievas tu cukrovu pastu ? citala som na internete nejake navody, ale je lepsie si precitat navod od niekoho kto s tym ma dobre skusenosti :) teraz mam ešte trosku kratke aj ked viditelne chlpy, ale musím počkat ešte a buduci tyzden by som tu cukrovu pastu vyskusala, velmi som zvedava a ani to nevyjde vela penazi co je super...no je mi jasne ze aj toto mi bude dlho trvat a najma ked to budem robit prvykrát v zivote ale ak to ma stat za to tak nech to trva aj cely den :P lenze teraz mam strasne vyhadzane nohy, mne ide hlavne o to aby som ich nemala take vyhadzane...neviem ako sa toho zbavit :( a ta cukrová pasta sa da pouzit aj na oblast bikin ? ..alebo to tam bude moc boliet ? neviem nemala som odvahu epilovat tam strojcekom a myslim ze s cukrovou pastou by to bola asi podobna bolest :-/ a dakujem ten peeling vyskusam :)

Fleur-de-lis

Anezka, no ja mám po cukrovej paste hladučké nohy aj keď pár chĺpkov nechá, ale sú to našťastie vždy také jemné. Vosk ani strojček mi nevyhovoval, tiež som mala po pár dňoch chlpy, ktoré len zlomili a nevytiahli s korienkom. Cukrová pasta neláme, ale všetky idú s korienkom tak hladké vydržia dlhšie, u mňa 2 týždne.
No s tou citrónovou vodou neviem ako sa to má robiť, ale ja to robím buď tak, že si na vlhkú pokožku rukami votriem a chvíľu počkám a tak hubkou alebo tou takou rukavicou jemne premasírujem. Alebo rovno v sprche si dám šťavu na tú rukavicu a tak si premasírujem nohy. Ale je možné, že je lepšie to najprv nechať trochu pôsobiť na koži, no ja chcem mať všetko rýchlo :D

Myslím, že nemáš veľmi čo pokaziť, pokiaľ si dáš pozor aby bola koža napnutá a neprechádzať priveľa krát po jednom mieste. Ja som sa tak snažila dostať nejaké tvrdohlavé zarastené chĺpky no ale už to nerobím... Radšej si o dva dni spravím narýchlo ešte raz.
A trvá mi to tiež dosť dlho lebo mám silné korienky, ale stojí mi to za to, lebo potom mám 2 týždne pokoj. Pre mňa vždy lepšie ako skoro denné holenie. A myslím, že aj pre pokožku je to lepšie.
A čo sa tiež chystám vyskúšať je robiť to s kusmi látky, že si spravím trochu redšiu a vždy priložím kus látky a tak strhnem, možno to bude rýchlejšie.

Anezka

no celkom by ma zaujímal ten peeling s citronovou stavou ... ako konkretne ho pouzivat ... :) ... a ano aj mne zarastaju po depilacii cimkolvek, naozaj som uz vyskusala asi vsetko mozne okrem depilacie tou cukrovou pastou alebo voskom... preto sa bojim doma experimentovat ale osobne nepoznam nikoho kto s tym ma skusenosti a nemam tolko penazi dat si to spravit v salone, taktiez by to bolo lepsie keby sa to naucim doma...ved na vlastnych chybach sa clovek najlepsie uci tak uvidime ze co zas porobim s tymi svojimi nohami... ale ked som si zvykla epilovat elektrickym epilatorom, tak to nebolo az take zle, ale strasne dlho mi to trvalo a nevytrhalo vsetky chlpky a nikdy som po tom nemala hladke nohy, chlpky sice vidiet nebolo ale bolo citit tie malinke ktore nezachytilo a potom po par dnoch som to mala aj tak zarastene lebo tie co nevytrhlo mi dorastli takze to bolo strasne neefektivne :(

Fleur-de-lis

Anezka, ja používam cukrovú pastu.
V zahraničí si ju viem kúpiť aj lacno, no skúšala som si spraviť aj vlastnú. Trochu cviku a cukrárenský teplomer a ide to.
Recept: www.depilace-centrum.com

Jej výhody - vyťahuje aj zarastené chĺpky, nedráždi pokožku ( trochu červenú ju mám asi len pol hodiny po depilácii), nie je v tom chémia, pokožka je po nej krásne hladká a zamatová, niektorým ľuďom vytiahne aj fakt krátke chĺpky ako 2-3mm, asi záleží od sily korienkov.

Nevýhody - ak si robíš sama, tak opatrne, pokožku treba vždy dobre natiahnuť, lebo sa môžu spraviť modriny alebo miesta, kde pokožka časom zoschne, ak bola príliš podráždená trhaním. A neprechádzať po jednom mieste milión krát.

Mne zarastajú po depilovaní hocičím, ale holiť sa mi už nechcelo. Keď mi nejaké chĺpky zarastú, je pokožka červená a bodkovaná, ale pár dní to prežijem a potom znova depilujem a sú opäť pekné. Niekedy depilujem na dva krát s jednodňovou prestávkou, mám silné korienky.

Je dobré si predtým dať sprchu, aby bola pokožka zmäkčená a póry rozšírené. A pravidelne robiť peeling. Mne sa osvedčila citrónová šťava na peeling, pomáha odstrániť odumretú pokožku.

Ak máš k tomu nejaké otázky, tak sa kľudne pýtaj.

daniellka26

neber to tak tragicky, sú aj horšie veci, tiež mi vidno čierne bodky a dva roky som sa zbavovala zarastených chlpov a fľakov, ale napriek tomu som si kraťasy hocikedy obliekla, slnko možno trošku zahojí tie nedostatky a ak by nie, treba skúšať celý život, niečo raz určite zaberie. :-)

Anezka

no neskušala som potom drhnúť ničím len s tou škrabkou a dokonca mala som doma takú kvalitnejšiu ako od balei a nešlo to vobec tak som to radšej oholila a myslím že ich mám podráždené od toho že som si na ne najprv napatlala tú chemikáliu od balei a potom som ich podráždila žiletkou ... :( nevadí teraz počkám kým troška vyrastú a možno to skúsim ešte raz...a keď ani potom nepojdu tak už len tá cukrová a ako píšeš tak šetriť na laser ... a pri mojom štastí ani ten na mňa nebude fungovať :D ... neviem proste ako sa zbaviť toho podráždenia :( už to že ich mám silné a tmavé a vidno ich hned na druhý deň je jedna vec, ale to aké mám po holení vyhhádzané nohy je druhá...dokopy je to katastrofa :( .. a neviem čo s tým :-/

daniellka26

tak to nechápem, ja mám úplne silné chlpy a normálne mi to ide všetko dole, ale ako som písala, stále potom nohy ešte prejdem s takou peelingovou hubou, aby zišli aj tie zvyšky, tie chlpy ti tam normálne držali riadne akoby nič? A teraz máš podráždené nohy zo žiletky alebo s toho dep. krému? Lebo ja mám fest jemnú pokožku, ale tento krém mi ich vôbec nedráždi...Tak vyskúšaj ešte tu pastu a ak ani to npomôže, tak treba začať šetriť na laser. :-/

Anezka

No vyskúšala som ten depilačný krém od Balea a som veľmi sklamaná...nechala som si to pôsobiť dokonca celých 10 minút a keď som začala zoškrabávať, viac ako polovica chĺpkov mi ostala na nohe a aj tak som si ich potom musela oholiť klasicky žiletkou, čiže dvojnásobné podráždenie nôh :( neviem či mám nejaké prekliatie, že na mna fakt nič neúčinkuje alebo je to tým, že je to lacnejší výrobok ale s výrobkami od Balei mám len a len dobré skúsenosti a nechce sa mi vyhadzovať viac ako 5€ ak náhodou ani tie drahšie prostriedky nebudú fungovať :( ..neviem, že prečo je to tak :( teraz mám zase fajnovo vyhádzané nohy a vyzerá to otrasne :(

daniellka26

no čo sa týka cukrovej pasty, počula som o tom dosť, ale nechce sa mi to variť a začapať polku bytu, plus musíš odhadnúť teplotu tej pasty, keď to nanášaš na nohy, nemôže byť velmi studená, ale ani horúca, lebo popáliš nohy, nie je to pre mňa, nemám toľko času na to, čiže som neskúšala. Raz som skúšala horúci vosk a vôbec som nevedela odhadnúť teplotu, tak mi to bralo chlpy všelijako...Vyskúšaj tú Baleu, ináč napríklad na veete píše, že nechať na nohe 5 minút,ja to nechávam 7-8 minút, lebo po 5 mi to zaberá slabo a potom ako to dám dole, tak nohy ešte speelingujem takou hubou a všetko je preč, ostanú mi možno 3-4 chlpy, ktoré vytrhnem pinzetou, ale treba to robiť často, ako keď holíš nohy, čiže každý tretí deň určite.