Iné priority ako nový vzťah

Príspevok v téme: Iné priority ako nový vzťah
poiuz

Stalo sa vám niekedy, že ste stretli skvelého človeka, no boli ste v dobe, kedy ste vôbec nemali vnútornú silu sústreďovať sa na vzťah? To je jedno, z akých dôvodov. Škola, práca, rodinné či osobné problémy. Proste ste vedeli, že síce by vám v niečom bola dotyčná osoba obrovským prínosom a aj oporou, ale zároveň vy ste si boli vedomí, že sa obávate záväzku, keď sa mu nemôžte adekvátne venovať. Úprimne, nepoznáme sa natoľko, aby som vedela, či stojí za to žiadať, aby dotyčná osoba čakala, aj keď ten pocit mám a myslím, že ochotná by bola. No viem, že ma čaka veľmi ťažké obdobie a egoisticky nechcem ukrátiť seba o to krásne prvotné pobláznenie na začiatku vzťahu a zároveň ju vystavovať stresu z nasledujúcich asi roka až dvoch, ktoré by pri mne zažívala. Tiež sa sebecky bojím ukracovať sa o energiu, ktorú potrebujem koncentrovať len na dva najdôležitejšie ciele, aj keď viem, že kvalitný vzťah prežije aj ťažké skúšky. Nechcem sa stretávať len tak, nezáväzne, zároveň si uvedomujem, že robím chybu a posielam preč niekoho, kto je vzácny. Vlastne rozhodnutie už asi padlo, skôr by mi pomohol kus skúseností iných ľudí, možno niekoho, kto čosi podobné prežíval. Rozhodnutie to bude len moje, následky si ponesiem ja, o možných rizikách sa rozprávať nepotrebujem, tie si plne uvedomujem. Asi len vlastná podobná skúsenosť by mi pomohla.

poiuz

Ďakujem vám dámy, myslím, že si pomaly viac uvedomujem, čo je jadro problému a len sa ho všemožne snažím zracionalizovať, lebo sa mi to ťažko príjma.
To, čo píše Sejla je to, čomu som vždy verila ja ja, všetko ostatné sú výhovorky, ale niekedy je veľmi ťažké úprimne si priznať pravdu, keď tá sa vám zdá úplne neadekvátna a nevhodná. :)

Ešte raz Ďakujem za prečítanie a reakcie, niekedy sú cudzie slová veľmi nápomocné

Mimka616

Súhlasím so Sejlou.
Možno by bolo dobré zamyslieť sa nad sebou, prečo myslíš, že nie si pripravený/á a čo je tvojím obmedzením, myslím, že je to z veľkej časti o tvojej psychike.
Veľa povinností a starostí má určite aj druhá strana.
Najrozumnejšie by bolo prebrať to s dotyčnou osobou, keď príde na to vhodný čas.
Zbytočne investuješ energiu do vytvárania "definitívnych" záverov, ktoré sú výsledkom analýz (tiež energia). Pri tom môžeš mať hlavu čistú a sústredenú na svoje ciele a pri tom vedieť, že máš "svojho človeka" na tomto svete plnom zmagorených ľudí.
Je to o otvorenej komunikácii dvoch ľudí a schopnosti pomenovať "problém" s otvorenou mysľou (t.j. vzorce zmýšľania individuality nie sú jedinou platnou pravdou).

Sejla

Človek VŽDY počas života rieši nejaké problémy a dosahuje nejaké ciele a nikdy nebude mať úplne voľný plac, ktorý si naplánuje, aby stretol niekoho vzácneho. To sa nedá naplánovať, lebo kompatibilných nezadaných ľudí je veľmi málo a čím je človek starší, tým je ich menej. Preto nechápem, že niekoho pošleš preč len preto, že zrovna na teraz si mala iné plány. Vzťah nemusí byť záťažou, naopak, dokáže človeka posilniť a podporiť. Ovšem je potrebné, aby ste obaja mali dobre zorganizovaný čas a mali pochopenie.