Niečo pri konečníku

Príspevok v téme: Niečo pri konečníku
martin554444

Dobrý deň mám problém pred pár dnami sa mi pri vstupe do konečníka vytvorila aká si ranka, je tmavá a docela veľka čítal som zopár fór a bolo tam niečo so zlatou žilou, prišlo mi to divné že by 17 ročný chalan mal mať zlatú žilu, veľa času trávim pri pc, rana niekedy svrbí krvácanie som si zatial nevšimol,zatlačiť naspäť sa to nedá, je tvrdá(k doktorovi moc nechcem ísť)

compendium

Bycikel je dobrý tak na posilňovanie nôh ale nie vhodný na chrbát a zadok čiže na konečník už vôbec nie. Stále sedíš a tlačíš na tie oblasti sedacie. Takže nie. Lepšia alternatíva je chôdza. Či už po meste alebo v prírode.
To s rakovinou som aj ja čítala na nete. Myslím, že pravda môže byť natom niečo lebo tým, že sa málo chybeš a dlho sedíš ti vnútorné prekrvenie nepracuje tak ako má a tým ti imunit. systém tiež nepracuje dostatočne na odstraňovaní škodlivín z tela a možných toxínov. Ano nieje zdravé sedieť na riti tri a viac hodín vkuse a potom si naivne myslieť že však si to vykompenzujem dvoma hodinami behu. Treba to striedať pravidelne ak sa dá.

tony K

a co bike? To je zdrave na konecnik?
a mne sa zda aj dve hodiny vela. Ja ked sadnem na pivo, tak tak na pol hodinu a vecer max. hodinu a pol.
a minule som pocul v radiu ze vraj nepravidelne striedanie pohybu a sedenia sposobuje rakovinu creva a pluc. Ze vraj nestaci to tak robit ze sedim napr. 3-5 hodin pri pc trebars alebo aj na tom pive a potom si to kompenzujem dvoma hodinami korculovania ci behu ale ze treba castejsie to striedat a nesediet dlho. Co si o tom myslis Compen?

compendium

Jedno by si mal vedieť o hemoroidoch. Sú rôzne šťádia a druhy. Môžu byť vnútorné ktoré nevidieť a vonkajšie. V prvých štádiach človek ani nemusí vedieť že má hemoroidy len cíti občas pri zatvrdnutej stolici že ho niečo bolí a prípadne krváca. Najhorší stupeň je už taký že spôsobuje veľké bolesti a musí sa operovať.
Hemoroidy vznikajú z nedostatku pohybu, oslabenej celkovej žilovej steny, nadváha a tučnota, nedostatok tekutín a nevyvážená strava(veľa mäsa, mastného, tukov atď.)
Najhoršie je teraz v lete čo si všímam ako niektorí najmä poobedňajších až nočných hodinách dokážu vysedávať v tých terasách pri pive či inom nápoji aj dve a viac hodín. Pracujem a bývam v mieste kde je dosť takýchto podnikov a keď sa pozriem na okno občas tak niektorí ako zasadnúť tak sedia aj štyri hodiny v kuse na riti a pijú. To je najhoršie čo môže byť na konečník. Nehovoriac už o krčových žilách, svalov, kostí a chrbtici. Týka sa to samozrejme aj vysedávaniu pri telke či PC. Čiže keď už niekam sadnúť tak maximálne do hodiny a ísť ďalej. Potom sa treba vyhýbať aj častému a dlhému vozeniu sa v aute. Pokiaľ sa dá treba chodiť pešo, to je najzdravšie pre nohy, chrbát, svalstvo, kosti a konečník postihnutý zlatou žilou. Časté vozenie sa v aute nikomu na zdraví nepridá len uberá.

martin554444

A ešte by som sa chcel opýtať či by to nemôhla byť prasknutá nejaká žilka alebo niečo lebo deň pred tým som trošku moc tlačil na záchode tak či mi nemôhla prasknúť

martin554444

Ale ja som neprechladol a čo som čítal tak sa to dá riešiť aj mastičkami, a keby som mal zlatú žilu tak si nesadnem ale ja to vobec necítim nebolí to, nekrváca, pri stolici nič žiadna bolesť

kikarika1

martin
pokiaľ si prechladol, tak môžeš mať kľudne zlatú žilu (hemoroidy) aj vo veku 17 (ja ju mám od 21), práve sedavý spôsob života (pri PC) a prechladnutie ti zaručí tohto doživotného "kamoša"...choď k lekárovi, veď on sa ti v konečníku vŕtať nebude, len ti tú ranku pozrie voľným okom a zhodnotí, či je to zlatá žila...ak sa to potvrdí, tak si upravíš stravu (aby si mal dobrú a pravidelnú stolicu - čiže takú, ktorá ti "nepoškriabe" konečník) a po každej stolici je prospešné osprchovať si konečník studenou vodou - zo začiatku nepríjemné, ale pomáha to a dá sa na to zvyknúť....držím palce :))