Ako sa správne zachovať voči dieťaťu..

Príspevok v téme: Ako sa správne zachovať voči dieťaťu..
ss

Je možné,že dve deti vychovavané jednou matkou sú tak odlišné?? Niekedy ked tak nad tým premýšľam,neviem si to vysvetliť.Kde,kedy..nastala chyba, alebo čo robím nesprávne. Všetko sa začína ranným detstvom. Formovať osobnosť, atd..A vychovavať by mali dvaja, zhodnúť sa spoločne..No problem asi bude, ked jetu ešte tretia strana. Môže to byť týmto?? Ked taká babka pri pohľade ako rodič karhá svoje dieťa..bude bezducho tvrdiť nekričte nanho, prípadne ho pohladí? A ako dieťa rastie..stráca rešpekt. Už žiadne babka preňho..a robí si čo chce. Fungujeme takto..ked som ja ako matka práve doma, není som v práci..dohováram mu ..čo je správne, ako sa správať..vlastne taká škola hrou.Ked niečo veľké vyvedie...vysvetlím mu to, rozprávame o tom...fyzické tresty nie. Aj ked niekedy je namieste strašne veľká trpezlivosť a ovládanie zo strany rodiča. Zakazovať mu to a to..nepomaha. Chodí von medzi deti..dlho nevie byť v kolektíve. V dnešnej dobe,,tak na dedine..moc tých deciek ani není. Samozrejme ho aj veľa chválim,,či už sa úspechy v škole, alebo nejakú maličkosť. Objímem ho, pohladím. Všetko je ok pokiaľ sme spolu. Akonáhle vytiehnem nohy..trebars do práce..otočí sa všetko o 150 stupňov. Tak neviem teraz či to všetko robí z nudy..alebo mu chýba druhý rodič. Ked to dieťa je samo, odkazané na babku, ktorú nerešpektuje...Da sa niečo v tomto smere?? pohnúť dopredu správnym smerom?? Čo by som mala zmeniť, alebo aký postoj zaujať,,

vebe

Musim povedat, ze pises tak, ze stale nie je az tak jasne co je problem a co sa chces spytat. Kazde dieta je urcita osobnost, preto aj ked robime pri vsetkych povedzme to iste, kazde z nasich deti sa bude trochu inak spravavat a inak reagovat. Mozno je tvoj syn trochu iny, inak vidi svet a veci okolo seba, inak vnima to co sa povie. Niekedy sa stane, ze pozerate na obrazok a ty vidis nieco celkom ine ako tvoje dieta, ty vidis krasne more a on niekde v kutiku chrobacika na zemi, ktoreho ty si vsimnes az ked ti ho ukaze prstom. Mozno si este nesnasla spravny sposob, ako s nim komunikovat.Dobry skuseny psycholog, najlepsie starsi muz by ti mozno vedel pomoct. Hovorim z vlastnej skusenosti.A mozno to, co robi v tvojej nepritomnosti je len sposob ako uputava pozornost. Deti velmi rychlo najdu sposob, ako uputat pozornost, ked mu to nejde dobrymi vecami, robi tie zle, zaberie to rovnako, vidi ze to riesis a tak. Mozno je to podvedome aj to, ze mu chyba druhy rodic, ved je naozaj pravda, ze otec a matka su pred deti obaja rpvnako doleziti a navzajom nezastupitelni

ss

Tak aby sme boli trochu v obraze...Nechcem písať o sebe, že som naj,ideálna mama..lebo to by som klamala.Vlastne sa učíme stále, aj v dospelosti.Snažím sa davať deckám výchovu, aby boli oni spokojné, aj ja. A možno to všetko zohrávaju aj vlastnosti rodičov,starých rodičov,predkov..genetika. A to všetko možno pozorovať už v rannom detstve. Alebo pc hry, telka...to všetko má určitý význam na decká.
Pamätám si ako chlapec odmietal materské mliečko, potom umelu výživu..bola to hotová pohroma. Vlastne už v tom skorom detstve som pozorovala, že niečo akoby nebolo celkom ok. A ako rástol až dodnes..za sebou ťahé akoby nejaké zlé puto. V škole som to už prediskutovala s vrchnými, že ako to vidia oni. Bola som upozornená, že to a to spravil..Tak unho to funguje asi tak, že ak vidí niečo nové, dlho to nevydrží,proste to zničí..Alebo ak vidí poriadok,,nechce to vidieť. Akoby chcel točiť mnou, alebo neviem ako to nazvať. Kdež to pri druhom synovi je všetko ok,som spokojná. A rozdiely nerobím. Ok, tak začnem sa viac usmievať, môžem trocha popracovať ja. Dík. Ale musím napísať aj to, že na druhej strane jeto veľmi rozumný chlapec a chápavý v mnohých iných veciach. A prečo som tu, lebo som tak premýšľala, že ak vyrastie aký bude...či sa niečo zmení, alebo z toho vyrastie. Aj ja priznávam, že som robila vylomeniny ako dieťa.,ale unho ked viem, že vie byť akým ho chcem mať..prečo není takým stále, len malu chvíľku. Dnes je ok a príde pondelok a znova zapadne do starých koľají, akoby jedným uchom dnu a druhým von.
A či potrebujem niečo ja..nie a ani nič nehľadam.

Blondula

rhea...
mna uz hadky s nou nebavia,stale dokola to iste ! neustale jej dohovaram,ze vnuka ma aj pokarhat a aj na zadok si zasluzi,lebo aj v skolke mi ucitelky dohovarali ! lenze ma nepocuva.kedze ja chodim do roboty a teraz cez prazdniny travi s nou vela casu,nemozem zasahovat do nicoho,lebo som neni pritomna.ale ako hovorim,uz som z nemocnice mesiac doma a sa to uz lepsi konecne.k tomu mam priatela,ktory so synom tiez travi vela casu,takze ma ten najlepsi muzsky vzor popri sebe :D

rhea

Blondula, babka si nedovoli mu dat na zadok,lebo to nie je jej dieta... takze zasiahnut by si mala, nie ze babka si s nim ma dat rady sama.. to je taka vyhovorka, potom to tak vyzera..

kafe

samozrejme, ze deti su rozdielne a treba k nim aj rozdielne pristupovat. Co plati na jedneho, nemusi na druheho, ak odmenis oboch rovnako, napr. cokoladou a jeden ju zboznuje, druhemu zas nechyba nejak extra, tak si toho druheho vobec neodmenila, len si si akoze splnila povinnost.
Osobne by som doporucila radsej si pokecat s vychovnym poradcom v skole (ak nejakeho maju), ktory si s nim moze aj viac raz sadnut a vyzistit vselico.
Co mne udrelo do oci je - strasne veeeela slov. To dokaze zabit aj vola. Neviem kolko ma synator rokov, pocitam ze chodi na zakladku, ale s tymto by som asi prestala. Nepotrebujes deculu nejak extra veci vysvetlovat a zdovodnovat. Najviac tiahne tvoj vlastny priklad, to ako TY zijes, ci si stastna, ci zijes naplno alebo len prezivas... to vsetko deculo vyciti bez slov a reaguje na to. Ak sa das sama trochu do poriadku, ovplyvnis tym aj synovo spravanie. To asi za prve.
Za druhe, namiesto slov, nech si deculo zvyka niest nasledky za svoje ciny ci neciny a spravanie. Ak je drzy, nepocuvny, nech ide spat hladny alebo nebud makka a NEspln mu nejake zelania, ktore na teba vybali. Len to musis byt aj ty dosledna a pevna.
Za tretie. Syn potrebuje muzsky vzor. Potrebuje sa stotoznit s niekym. Ak nemas brata, stryka.. nikoho blizkeho v rodine, kto by mohol so synom travit cas ako chlap s chlapom, trosku by mohli pomoct nejake chlapske sporty - futbal, bojove umenie - kde su treneri muzi, kde by trosku splynul s tym chlapskym svetom. Tiez je mozne ze len potrbuje trochu "vypustit ventil" a viac unavit.
Z vlastnej skusenosti ti poviem toto: nic neovplyvni dieta tak velmi ako spokojna a vyrovnana matka. To je asi jedina fungujuca vychova, ktora zabrala pri mojich detoch. Kazdopadne, mozno ty potrebujes nieco ine, ver svojej intuicii a neprestavaj hladat. Kto hlada najde :)Tak pevne nervy a nech najdes riesenie.

Blondula

ja som bola bez dvoch dni 3 tyzdne v nemocnici a mam 3 a pol rocneho syna,o ktoreho sa starala babka.uz ako chodieval za mnou do spitala som si vsimla zmenu v spravani a ako sa chova ku babke.ked som chodila do skolky,ucitelky mi dohovarali,ze sa velmi zmenil a mala by som byt k nemu prisnejsia.asi po tyzdni sa to zlepsilo,lebo ja aj pokarham a aj dostane na zadok.musim povedat,ze na zadok dostane strasne malo,lebo ked neposlucha,poviem,ze zase dostane na zadok a tak ma posluchne vzdy :D len ku babke si dovoluje stale az do teraz.....s tym ja nerobim nic,lebo babka si ma s nim urobit poriadok sama,do ich vztahu ja nezasahujem...

Sejla

Napísala si to veľmi komplikovane, takže ja som to celkom nepochopila.
Skús napísať základné informácie: koľko má tvoj syn rokov, čo sa stalo s jeho otcom a aký s ním máš konkrétne problém. Je hyperaktívny? Neprisposobivý? Zle sa učí? Čo robí zle?