hanbim sa pomoooc

RNG

Stava sa aj mladym, ale starsimskoro vsetkym, ze sa v zaludku nevylucuje dost kyselin a enzymov, takze jedlo pride polostravene do creva a tam maju na nom hostinu bakterie. Cukry kvasia za vylucovania hlavne CO2+nesmradlave vetry, bielkoviny sa rozkladaju za vyvoja H2S a roznych merkaptanov.
V tvojom pripade je to nedostatok kyseliny kombinovany z nedostatkom proteolytickych enzymov(rozkladajucich bielkoviny)Ludia s malo mkyselinami(hypochlorhydria) casto trpia palou, lebo pri nedostatku kyselin jedlo zacne kvasit uz v zaludku,vytvori penu a natisne sa do pazeraka, ktory nie je chraneny pred kyselinami, ako zaludok.
Existuju rozne enzymy a ich zmesy, spomeniem zivocisneho povodu=pankreatin, rastlinne:bromelain z ananasu, papain z papaje, betain z cvikle a rozne bakterialne vytazky-serropeptaza, nattokinaza,bakterialne proteolyticke,enzymy,amylaza, lipaza, celulaza atd.
Enzymy sa prirodzene nachadzaju vsade, ale nad 50 stupnov celzia sa znicia.
Pre Teba by som odporucil Betain HCl, 1 az 3 gramy z kazdym jedlom. Ten je pomerne najlacnejsi, kysly studeny vytazok z cvikle alebo 1/2 deci cerstvo vytlacenej cviklovej(surovej)stavy.

pupavka

a nejake kombinacie tiez nie, jedavam vela peciva, bo nemam moznost stravovania v jedalni abo domacku stravu. Mozno to bude z toho...

Vločka

mne sa to uz tiez stalo, ale nebolo to zo strukovin....ale z toho ze som vsetky "chute" naraz pomiesala, sladke, slane, kysle...