Pokazeny zaludok

Príspevok v téme: Pokazeny zaludok
Fero M.

Prosim vas poradte.
V piatok vecer som zjedol zemiakovy privarok s dvoma volskymi okami. O hodinu som vsetko vyzvracal. Zacalo mi byt totalne zle, doatal som teploty 37,5 a nemozem do seba nic dostat. Celu sobotu mi bolo priserne. Bolest hlavy, chrbticeruk, a neuataly pocit na zvracanie. Ziadna nadcha, ziaden kasel, zuadne problemi s dychanim. Dneska ma uz hlava ani telo neboli ale zase stacila jedna pachut jedla a vecera je vonku...
Napada vas dovod? Vajicka od babky? Ako sa dat dokoly? dakujem

CHios

Mne sa pri pokazenom žalúdku osvedčuje diétový postup. Spočiatku ani nejem, kým si to žalúdok nepýta. Jedine prijímam tekutiny - čistú vodu, čaje, aby som nebol dehydrovaný a ešte užívam mastichu s probiotikami, aby sa žalúdok dostal čím skôr do pohody. Keď sa začne ozývať hlad, tak požívam diétne jedlá. Banány, ryžový odvar, sucháre a zase čaje. A postupne pridávam, čo žalúdok znesie bez ťažkostí - trochu vareného mäska a pod. Mastichu si dávam celý čas popri tom až pokým nie je žalúdok úplne v poriadku.

LuciaK.

Mám už tretí deň ten istý problém a vajíčka, ani nič, čo by mohlo podliehať rýchlemu pokazeniu sa v dôsledku tepla som nejedla :(
Presne ten istý priebeh, teplota 37,8 bolesti celého tela (ako pri chrípke) trvali jeden deň...
vidím to na nejaký vírus...
zatiaľ mi funguje jablko postrúhané na jemno a pomarančová šťava - po troškách, pijem Fatru po dúškoch, ale keď som skúsila sucháre, okamžite to letelo von...takže asi ľahko stráviteľné a kašičkovité papanie nám bude osožné...a pomaly !!!

RNG

Skrupina vajca je polopriepustna pre niektore baktterie a sliepka ich znasa z kloaky, tj su zaspinene fekaliami. Bezne maju sliepky v crevach rozne bakterie, co su pre nas skodlive.
Preto sa odporuca vajcia varit na tvrdo.
Komercne sa vajcia hned po zneseni ponaraju do chladneho roztoku chloratov(chlornan a chloritan sodny, (zname ako MMS1 a MMS) a tak sa bakterie na povrchu vajec minimalizuju, dokonca prenikne to aj pod skrupinu ciastocne. Takze sa velmi znacne rozne nakazy, co maju sliepky , potlacia.
Viac na nakazy v jedle pozri na
en.wikipedia.org
Co ja robim ako prvu vec ked si zacnem citit zaludok, vypijem glg koloidnej striebornej vody, co znici mikroby v zaludku skor nez sa dostanu do criev a tak do celeho tela

Sadi

Vajcia mohli byť pokazené, nabudúce ich skús ešte pred zjedením ponoriť celé do vody, ak klesnú, sú OK ak sú tam v strede sú staršie a ak sa vznášajú, sú pokazené. každopádne prejdi na diétnu stravu-sucháre, zrelšie banány, varené zemiaky, ryža s kompótom, detská výživa a pod. do toho sa hydratovať minerálkami, obmedziť fyzickú námahu, nič mastné ani mliečne. ak sa stav do 3 dní nezlepší, ísť k lekárovi. ak sa zlepší, postupne prechádzaj na normálnu stravu a do týždňa by si mal byť OK :)