Menštruácia počas dovolenky... čo s tým?

Príspevok v téme: Menštruácia počas dovolenky... čo s tým?
Barborka789

V auguste idem na týždňovú dovolenku. Ako tak rátam dni, tak budem mať menštruáciu presne počas nej :(. Aj keď nejdem k moru, ale na letný festival aj tak mám dosť veľké obavy. Vždy som mala veľmi silnú menštruáciu hlavne prvé dva dni..no proste behám furt na záchod a aj cez deň mávam nočné vložky (áno to sú tie ktoré sú veľké už skoro ako koberček...). No a proste neviem ako by som to na tom festivale zvládla...stáť v takej dlhej fronte 10 min. na záchod + kým sa dostanem napríklad von z davu a nehovoriac o tom, že by som kvôli tomu mala zmeškať nejaký koncert.
Takže moja otázka je či sa dá kúpiť v lekárni nejaká tabletka alebo proste no neviem... Či to musím ísť najprv za gynekológom??? Ďakujem za radu!

simrau004

Pozri,

Bud si das tampon, ten je idealny, alebo skus dve vlozky naraz :-D , alebo si skus kupit v lejarni nejaku tabletku.. :-)

Veva:)

Ahoj,sú tabletke na oddialenie menštruácie. Napr. Norethisteron (sú aj iné) ale sú na predpis. Takže stačí keď zájdeš ku gynekologičke a povieš jej,že pôjdeš na dovolenku a práve vtedy ti vychádza menštruácia a či by ti predpísala lieky na oddialenie. A ona by s tým nemala mať problém,ale či ťa vyšetrí to neviem,ja som bola pred dvoma týždňami tiež po lieky a nevyšetrila ma.