Zrazeniny na nohe

Príspevok v téme: Zrazeniny na nohe
Janka18.1

Dobrý večer, potrebujem súrne pomoc, snáď sa niekto ozve :(

Ide o môjho priateľa. Priateľ hrá futbal a je brankár, no a kopli mu loptou do píšťale tak nešťastne, že mu tam navrela velikánska hrča skoro ako ruka. Noha mu začala puchnúť, spravili sa modriny, troška zrazeniny. No brali sme to normálne, nie až tak úplne, ale prejavovalo sa to ako normálna modrina (tak nám to prišlo). Išiel s tým aj radšje na pohotovosť, lebo už nevládal na nohu ani chodiť, lítko mal dvakrát väčšie ako obvikle, no spuchnuté od kolena až po prsty na nohách. Na pohotovosti mu dali krém a ponožku, ktorú si mal začať hneď dávať a povedali, že ak mu noha neodpuchne do stredy (na pohotovosti bol v nedeľu), treba prísť aby mu nohu prerezali a vytiahli krv.

Noha sa mu do utorka rána zlepšila v tom, že odpuchla, no modriny mu len kúúúúsok pribúdali. Išiel do roboty, dal si ponožku a noha ho začala viac bolieť, Modriny (zrazeniny) čo boli len v oblasti udretia sa mu roztiekli po celej nohe, od kolena až po chodidlo, veeeľmi ale ozaj veľmi fialové, v živote som ani len modrinu takú fialovú nevidela. noha mu spuchla ako na začiatku. Rozmýšľa, že zajtra pôjde znova na pohotovosť, lenže problém je totižto v tom, že o pár dní odchádzame na dovolenku a predsa nohu si nemôže dať rozrezať. Viete mi dáko poradiť, o čo poprosiť napríklad lekára alebo dáke iné liečenie? veľmi vás prosíme, sme beznádejní, veľmi ho to bolí a vyzerá to ozaj príšerne :( Ďakujeme za každú radu.

RNG

Nuz moja zena prave tento tyzden mala podobny problem, prastil jej do ruky uzaver na smetnom kosi. Tak nestastne hranou, ze jej asi poranil poriadne nejaku dost velku cievu. Okamzite je tam navrelo ako slepacie vajce, zlakla sa hrozne, ale ja som jej to obviazal elastickym obvazom tesne ale nie velmi pevne a na druhy den pri prevazovani sa to cele splasklo, ale roztiahko od zapastia az po laket. Zakazal som jej 2 dni robit s tou rukou a berie serrapeptazu(3 x 120 000 IU) na rozbitie krvnych zrazenin, aby sa jej nahodou nedostali do cirkulacie a sposobili trombozu.
Dufam, ze za tyzden jej to zmizne celkom, hoci vnutorne zahojenie tej vnutornej rany moze trvat aj niekolko tyzdnov.
Po troch dnoch uz normalne pracuje s tou rukou, hoci som jej kazal si davat pozor a nic tazke nezdvihat. Pre istotu som jej to este zabandazoval, aby sa na to miesto nahodou neudrela znova.

Janka18.1

Ďakujem veľmi pekne, ale ako som písala, mal to v tej ponožke, tak sa mu to zhoršilo. Nemôže sa to zhoršiť aj s obväzom? Lebo jemu akoby to sťahovanie tej nohy spôsobilo väčšie zrazeniny. A za koľko dní by sa to asi tak zlepšilo? Myslíte si, že má navštíviť lekára? Lenže čo ak potom nebude môcť ísť na dovolenku? Je to naša prvá :(

RNG

Ked sa ti praskne nejaka vacsia cieva od narazu, tak samozrejme mas vnutorne krvacanie=vyron. Cim je ta prasklina vacsia, tym je vacsia ta hrca. Vtakom pripade si to treba obviazat, nie prilis zatiahnut, ale len natolko, abyto zastavilo rast toho vyronu.
Ak mas normalnu zrazanlivost krvi, tak sa tta cieva po case zaceli a tak krv , co sa ti vyronila do okoliteho svalstva sa zrazi, vznikne modrina, ktora sa postupne vstrebava . Urychlit sa to da samozrejme fibrinolytickymi enzymami, kedysi na to pouzvali bromelain s uspechom, dnes najma nattokinazu, serrapeptazu a lumbrokinazu.
Samozrejme par dni si tu oblast musis setrit, aby to nezacalo znova krvacat.