Rady ohľadom veganstva

Príspevok v téme: Rady ohľadom veganstva
nicii

Ahojte, chcem len vedieť (pretože sa chcem uberať touto cestou a životným štýlom), či vegani jedia pečiva-chlieb, rožok a možno aj nejaké koláče O.o....
keďže vajcia sú jednou z hlavných prísad!, ktorým a vegáni vyhýbajú a vyskytujú sa v týchto potravinách a ja si neviem predstaviť, ktoré jedlo a ktoré potraviny mi môžu toto nahradiť. Prípadne iné recepty a rady od vás poprosím, napr. čím si vy, ak ste vegáni, natierate ráno kúsok nejakého pečiva, v ktorom nie je vajíčko......
ďakujem za všetky rady od od ľudí, ktoý v tom majú prehľad :) a prajem pekný zvyšok dňa.

henrieta7890

veganské pečivo sa zohnať dá , pri chlebe je to jednoduché, tam váš väčšinou vypísané zloženie, u ostatného pečiva je to horšie ale vždy si môžeš vypýtať zloženie od obsluhy, musia ti ho poskytnúť, kedže môžeš mať intoleranciu... ono pečivo aj tak nie je zdravé, ja sa ho snažím vyradiť úplne a na raňajky si dám radšej ovocie alebo ovsené vločky...nátierky predávajú aj v supermarketoch od alfabio , tie sú na sójovej báze s rôznymi pichuťami, potom máš ešte veľký výber veganských výrobkov v DMke od značky Alnatura, majú tam aj nátierky , podľa mňa sú chutnejšie aj zdravšie ako od Alfabio ... ale na nete je tiež milión receptov, najlepší je hummus, potom šte milujem avokádo rozmixované zo sušenými paradajkami :))

GoFruit

V bio obchodoch sa predavaju veci pre veganov.
Natierky rastlinne. Napr hummus alebo sojove od alfabio to maju aj v supermarketoch. Mozes si vyrabat vlasyne natierky staci pozriet recepty na nete. Natierky sa robia na baze orechov a semien.
Pecivo a chleby v supermarketoch su urcite nie veganske.

Nuz ja byt tebou, nieco si o veganstve nastudujem lebo zjavne o tom nic nevies co neodsudzujem ale bez toho sa to proste neda.