Som na pokraji

Príspevok v téme: Som na pokraji
jacki

Ahojte som uz na pokraji neviem co mam uz robit.Mam priatela sme spolu 3roky a velmi by sme chceli spolocne byvanie.Tuzime po tom obaja a velmi no nase platy su velmi nizke a takto by sme si setrili aj 30rokov.Uver nam tiez nedaju a nasi rodicia nemaju tolko penazi,aby nam pomohli.Velmi ma to mrzi a velmi tuzime po spolocnom byvani.Som uz napokraji svojich sil a povedala som aj priatelovi,ze aj ked ho velmi velmi milujem a srdce by mi puklo nech si najde inu zenu s ktorou bude ma buducnost.Som uz z toho skutocne velmi zufala,a uz neviem co mam robit.:(

Lulu2011

tragedia depresii a samovrazd, ziadne socialne byty, alebo byty za rozumne ceny, vysoke urokove sadzby na hypoteky, nizke platy, odkladanie rodicovstva, krasne sa tu zije no :)

asipako

Teraz vazne.
Tvoja situacia vobec nie je na zufanie.
Padlo tu niekolko dobrych rad.
Kolko mas rokov? a tvoj priatel?
Ake mate skoly? Co robite?

Aj tak je to blbost, kupovat byt vo vasej situacii. Najprv pre/podnajom, ak vam to bude pekne klapat, tak spolu nieco rieste, trebars aj dieta..

Mozete ist spolu za lepsim zarobkom do zahranicia, hladat si lepsiu pracu tu, prestahovat sa za nou, rekvalifikovat sa, dorobit si vyssiu skolu, pribrat si dalsiu robotu na pol uvazku...

Normalni ludia splacaju byvanie na hypoteky - naozaj ste sa informovali? Ak si nastavite najdlhsiu dobtu splacania tj. najnizsie splatky, ktore by ste aj z nizkych platov utiahli, rucit budete nadobudnutou nehnutelnostou - preco by prave vam hypoteku nedali ?

Alebo sa skamarat s politikmi, ako je chudobny pan Figel, Miklos, Zitnanska, atd... - im mestsky urad byty v centre Bratislavy pridelil ako za sociku socialnym pripadom - nech ti poradia, ako sa to robi.
A potom, ze niet bytov, ktore by mohlo mesto lacno prenajimat socialne slabym slusnym ludom.

A.

:D toto milujem. Takže:
1. V prvom rade, strašne ma iritujú ľudia ktorí majú strednú a najradšej by zarábali ťažké prachy. Čo si nešla na výšku? Alebo prečo nerobíš zdravotnú sestru? (Zdr. sestru by si mohla robiť aj v Rakúsku)
2. Prečo posielaš priateľa aby si hladal niekoho iného? Ved ON by sa mal vedieť postarať o rodinu, tak on by sa mal činiť v hľadní lepšej práce
3. Všetko sa dá, keď sa chce, namiesto toho aby si hľadala riešenia, tu vyplakávaš že sa to neda

Cherrycookie

nezachadzuj vztah len preto ze si myslis aby si ta nezasluzil. Asi ta miluje ked je s tebou. Nevzdavaj sa a hladajte riesenia. Dnes sa straca vyznam laska a na vsetko sa diva len cez peniaze. To je smutne. Este aj do lasky zasahuju peniaze. Velmi smutne.

Carny

Jacki,

hmmm...viem, že Tvoja oblasť je dosť finančne nedocenená. Vieš jazyk? Lebo v tom prípade by si mohla uvažovať chodiť na 2-týždňovky do Viedne. Známa to tak robí. Viem, že by si bola preč od priateľa, ale potom by ste boli 2 týždne spolu. Teda keď on príde z práce. Kým by bol v práci, mala by si čas na seba. Prípadne ísť niekam spoločne pracovať do CZ - tí kamaráti, čo tam pracujú majú ubytko od zamestnávateľa. Je to jedna bunka a platia malé peniaze. Chodia spolu aj do práce - majú rovnakú zmenu. Majú takto možnosť skúsiť si reálne spolu existovať. Lebo je veľký rozdiel randiť a žiť spolu.

A na druhej strane - ak je priateľ zdravý muž, tak nevidím dôvod, prečo robí pomocného skladníka. Manažovala som produkciu a stávalo sa bežne, že chlapi zo skladu žiadali o preloženie do výroby. Práca je tam tvrdá, ale za viac peňazí. A hlásili sa na nadčasy a sobotné zmeny aby mohli viac zarobiť, keď mali viac detí a potrebovali im niečo kúpiť. Ak má priateľ zdravotné problémy, tak to je iné, ale inak - ako už bolo napísané nižšie - chlap sa predsa musí vedieť postarať o rodinu. A nehovorím o luxuse. Skromne, ale aby si nemusela kupovať Tesco presnidávky a mohla aspon rok byť na materskej s dieťaťom bez stavu hmotnej núdze.

Lulu2011

omg obaja pracuju v Blave a podnajom za 200 e...moja zlata nas stoji byvanie mesacne 500 e a nechci vediet aky mam plat na vychode, proste sa uskromni dievca, ako fakt...

jacki

Ahoj Carny nemam problem to povedat.Ja pracujem v skolke ako pestunka inak mam zdravotnu skolu zo zameranim geriatria som opatrovatelka a priatel pracuje v ako pomocny skladnik.

Carny

Jacki,

čítala som príspevky a majú pravdu.
Chcela by som ešte dodať:
Neviem čo presne s priateľom robíte, či v kancli za tak málo peňazí (čo sa mi nezdá) alebo niekde manuálne.
V každom prípade, keď otvoríš profesiu - nájdeš X inzerátov, že hľadajú ľudí a AJ PÁRY a poskytujú ubytovanie.
Nemusíš ísť do Anglicka. Kamaráka s priateľov robí takto pri Prahe a síce makajú, ale majú financie a bývajú spolu. Dokonca si staršie auto teraz kúpili.
Takže je to o prioritách, ale aj toto je cesta.