Prehnane ma trápi, čo o mne hovoria iní...

Príspevok v téme: Prehnane ma trápi, čo o mne hovoria iní...
lorines

Je to choroba? Čím ďalej tým trpím viac a viac, myslím, že som až posadnutá. Začalo to tak, že vždy keď som bola večer na nejakej akcii, hneď ráno som už od 8ej bola hore a premýšľala, či som sa nesprávala nejako nevhodne, či niekto na mňa nezazeral, neohováral ma. Neskôr som už aj volávala ráno kamarátom, čo a ako. Nebolo to preto, že by som pila alebo čo, to vôbec, ale či som proste bola dostatočne dokonalá.
Celé dni mám niekedy zlú náladu, lebo sa mi zdá, že niektorí ľudia ma nemajú radi, že si na mňa niečo vymýšľajú, ohovárajú ma.
Viem, že momentálne je to už natoľko zlé, že som prestala zdvíhať cudzie čísla. Minule mi zavolalo neznáme číslo a hneď prvé čo ma napadlo bolo, čo ak mi volá niekto neznámy, niečo o mne vie, povie mi niečo zlé, vynadá mi. Hneď mám celé dni hlavu v smútku a to pritom nič zlé ani nerobím, žeby som mala čierne svedomie.
Teraz som sa dokonca ocitla v situácii, kedy sa mi začal jeden človek vyhrážať, že ak nebudem hovoriť pri istej priležitosti čo chce on, pomstí sa mi. Sú to len také plané slová niekoho, kto je momentálne nahnevaný na 3. osobu, ale mna zožiera.
Neviem čo mám robiť, je toto nejaká špecifická choroba, mám ísť psychologovi?

Sejla

1.) nechci byť silou mocou dokonalá,skutoční priatelia ti odpustia aj nejaké chybičky
2.) zmeň spoločnosť. Načo chodíš medzi takých ľudí, s ktorými si v kŕči? Nájdi si priateľov, ktorí sa zaoberajú aj niečím iným, ako ohováraním a intrigami a bude ti lepšie. A nerob to, čo si myslíš, že od teba chcú druhí, buď sama sebou. Ak sa niekomu nebudeš páčiť, jeho problém, ľudí je na svete dosť, nemusíš tráviť čas zrovna s tými, s ktorými nie si uvoľnená...

m8cr6

ak ta niekto otravuje cez telefon, vymen si sim kartu a daj ju len takym komu veriš. Vyžaluj sa niekomu, rodičom alebo priatelovi, najlepšej kamoške ak maš. Nietko, kto bude s tebou v tomto. Alebo nepoznaš niekoho staršieho mudrejšieho, kto by ti poradil ako sa maš zachovať v pripade takej situacie a takej? Niekedy trefne slova keď ti niekto da sa vie problem tak zmenšiť, že na neho aj zabudneš :)

m8cr6

som v trošku podobnej situacii momentalne, dostala som mail od svojej kolegine, velmi jedovaty o tom aka som a že sa nemam divit čo si o mne ludia myslia. tiež som nespala, ale jedno viem. som rada, že nie som ako ona. A je mi jedno čo si ludia, ktori ma nepoznaju myslia. Časom sa aj tak všetko meni.. a nech to dopadne ako chce, nebude mnou manipulovať nijako a ked bude utočiť, s kludom jej niečo zadristam buď nepači sa ti tak choď preč..a podobne..musiš s kludom a byť nad vecou. Žiadne emocie, nič nehovoriť naviac, nehadať sa, davať len dobre argumenty čo maju hlavu aj pätu..nikto sa nechce kamaratiť s intriganmi, vybuchovačmi, hysterkami...

m8cr6

ak maš v sebe troška pudu sebazachovy a nechceš sa zblazniť, poradim ti jednu vec. ti, čo ta poriadne nepoznaju a myslia si niečo špatne o tebe alebo sa nebodaj dopočuješ že ta ohovaraju, povedz si, takych ludi mi netreba a dobre, že to viem, aspon im nič nepoviem čo by mohli zneužiť. Netreba mi ich k životu. ti čo ta poznaju a maju radi, im vysvetlovať nič nemusiš ani hrat dokonalu. Nikto byt dokonaly nemože, každy ma nejake chyby a bud toho človeka maš rada takeho aky je alebo sa s nim nebaviš je tak? Načo by ste sa nasilu kamaratili ked ti nesedi...Aj ty poznaš ludi, ktori ti sedia a maš ich rada a poznaš aj takych, ktorym sa radšej vyhneš. A oni takisto. Ja sa takto riadim. A možno nemam kopec kamaratov, možno ani jednu kamošku, ale za každu cenu sa baviť s niekym o kom viem, že je napr. falošny, baviť sa s nim len preto aby som mala pocit že mam kamošku, to za to fakt nestoji..Radšej byť sam a chovať sa podla toho ako myslim, že je spravne. Vždy je čo zlepšovať samozrejme ale ty nevyzeraš byť nejaka potvora. Podla mňa škoda že sa trapiš. Možno sa len nudíš a chýba ti nejaká činnosť, ktorá by ti dala sebaistotu lebo ty tu istotu hladaš v tom, že ked si budu o tebe mysliet že si dokonala budeš spokojna ale omyl, každy robime chyby a ked ju spraviš nejakú a ked si o tebe prestanu myslieť, že si dokonala čo sa obesiš? :) Kašli na to , čo si ludia myslia, ved hadam nerobiš nič take hrozne, nenormalne, prečo by si sa mala trapit, či? :)
A vieš čo je neuprimne? Ked by si chcela za každu cenu byť dokonala aj keby si si to o sebe myslela. Aj to ludia prekuknu. Normalne ži svoj život, tak aby si bola šťastna a nehlad na to, či sa to niekomu lubi alebo nelubi. Jedine kto ti k tomu može niečo povedať su najbližší a rodina ak máš s nimi dobrý vzťah. Nikto nemože byť dokonaly :) Možno čo si si mylela teraz že je spravne za rok zistiš že to bola chyba a tak.. :)

devitka

Mam pocit že mavaš až uskostne stavy..ak citiš že to ale sama nezvladneš navštiv psychologa ...je to doktor ako iny..a ked ta niečo napadne čo sa zacina slovami ,,čo ak" uplne to vyhod z hlavy ...zacni robit niecoine čo ťa zamestna, zo zaciatku to bude tazke ale po čase uvidis ako ti to pôjde
Jednu knihu poradim: ako sa zbavit starosti a začat žiť- Dale Carnegie

Kanadanka

Ahoj lorines, myslim, ze sa len trosku musis uvedomit. Ak mam byt uprimna, som na tom skoro ako ty. Tiez ma trapi vo o mne hovoria vsetci a velmi a hlavne taky ktorych nemam rada. Snazim sa k tomu stavat tskym tym rebelskym postojom IDGAF, cize ked sa pristihnem moc premyslat nad tymito vecami poviem si-ale ved co, mam pi**. Skus sj ty, drzim palce