Co to je za alergiu?

Príspevok v téme: Co to je za alergiu?
Haluzatko

Zacalo to jednou malou vyrazkou, respektive to vyzera ako stipanec bez vpichu .. trosku svrbel, tak som ho skrabala, nasledne sa objavilo vecsie mnozstvo ... neskvor aj na druhej ruke, nohach, pri bikinach, na chrbte, vsade.. a postupne sa na kazdej casti tela zlievaju do jednej, alebo dvoch velkych opuchnutych a zacervenanych map. Viete mi niekto povedat z coho to prameni?

Ina9

žihľavka sa podobá na štípance, to, že na čo si alergická, ti zistia len testami, alebo sa rozpamätaj, že kedy a po čom ti vznikol tá prvá vyrážka

Haluzatko

No rano som sa zobudila a bolo to vsade uz aj na tvari. Tak sme museli utekat na pohotovost, uz to strasne svrbelo, respketive bol to pocit akoby malymi ihlickami do mna vsade pichali. No konec cisty. Pichli mi dithiaden a hydrocortizol. Vecer sak to zas objavilo, tiez mi pichli injekcie. Teraz je to okej. Nechapem co to bolo.

LMarika

Navstiv dermatologa, nakolko je to kozny problem a testy na alergie ti moze urobit aj on - a to bez toho, aby si musela na termin 3 mesiace cakat, ako to u alergologov bezne chodi, hlavne teraz, v letnom obdobi. Vela stastia!

Haluzatko

Zobudila som sa na to, ze ma vsetko svrbi a stale sa to rozsiruje. Preslo to aj na tvar. V zivote som nemala taku alergicku reakciu a to mam 25 rokov. :(