Ziarlivost a hypnoza

Príspevok v téme: Ziarlivost a hypnoza
Editka003

Dobry den. Chcem sa spytat. Som chorobne ziarliva. Neviem uz ako dalej. Nepomohla mi ani psychologicka. Nemam den bez toho, aby som nemyslela na to, kde a s kym je moj partner. Vymyslam si rozne scenare ako ma podvadza a s kym. Uz dalej nevladzem. Nici mi to zivot. Ale docitala som sa ze na takuto ziarlivost pomoze aj hypnnoza. Ma s tym niekto skusenosti??A ak ano, ako to prebieha. Dakujem...

zbludiladusa

tak ani ja sa nedivím,ked podvádzal predtým,tak si myslíš,že to robí aj teraz,takému človeku nemožno dôverovať,to je úúplne prirodzené.nedivím sa ti,neverila by som ani ja

Dennis

Ak si sa so žiarlivosťou stretla v detstve, tak je to potom naučený reflex, ktorý ťa bohužiaľ prenasleduje dodnes a ako som spomínal, je to reakcia na niečo, s čím sa nestotožňuješ. Môj otec bol príšerný žiarlivec a túto vlastnosť som od neho nechtiac "zdedil". Dokonca aj prvé priateľky zažili moju žiarlivosť. Ale pochopil som, že som tak reagoval len na základe toho, že som partnerkám nedôveroval. Dlho som sa učil túto naučenú vlastnosť eliminovať do takej miery, aby bola čo najmenej patrná a nebola deštruktívna - trvalo mi to niekoľko rokov, za celý ten čas som nezačal žiaden vzťah a ani nevyhľadával akúkoľvek partnerku. Spoznával som seba samého. Potom som si našiel partnerku, ktorej som dôveroval a žiarlivosť sa tam z mojej strany neprejavovala.

Čo sa týka teba a tvojho partnera, ak mu nedôveruješ, tak nemá zmysel ten vzťah udržovať pri živote, lebo tá žiarlivosť v tebe bude ten vzťah likvidovať a teba to bude zožierať ešte viac. Ak partnerovi nedôveruješ od začiatku, tak časom sa to nenaučíš. Dúfam, že chápeš, čo som tým všetkým chcel povedať. :)

Editka003

Dennis. Presne ako si napisal. V detstve som sa so ziarlivostou stretavala u rodicov. Tiez mi nepomaha to ze viem ako partner podvadzal svoje byvale priatelky. Takze asi viem priblizne cim ta ziarlivost je sposobene. Stale si poviem ze svoje nezmyselne myslienky si nebudem pripustat ale nejde to. A nicim tym uz aj partnera, nielen seba.

Dennis

Žiarlivosť z niečoho pramení. Mohla si sa s tým stretnúť aj v detstve, napríklad od rodičov. Je to niečo, s čím nie si veľmi stotožnená a práve sa to prejavuje ako žiarlivosť. Vo svojej podstate to je prejav nedôvery, čiže vedome a/alebo podvedome nedôveruješ partnerovi. Musíš si sama pokladať otázky, prečo to tak je, aby si došla na to, čo je prapríčinou.
Hypnóza, aspoň ako ju poznám ja z vlastnej skúsenosti, ti môže pomôcť k tomu, aby si sa lepšie dopátrala k jadru. Musíš ale pochopiť význam a princíp hypnózy zo svojej strany, pretože na prvý pohľad ti tie zážitky z hypnózy nemusia povedať to, čo potrebuješ. Je to na dlho, ale ak chceš, môžme o tom podebatovať, nakoľko som sa so žiarlivosťou v živote stretol veľakrát.