Chcem sa predavkovat

Príspevok v téme: Chcem sa predavkovat
Larissa

Neviem, co robit. Som v krize. Z hypomanie som sa presmykla do poriadnej depresie a laka ma predavkovat sa ako liekmi, tak inzulinom, ktory mame doma (mama je diabeticka). Uz som sa porezala - nepomohlo; vzala liek na upokojenie - nepomohlo. Nic nepomaha, len ta sladka myslienka na ukoncenie tohto trapenia, zaroven vsak viem, ze je to hrozne sebecke. To proste viem. Tak ako z tejto mizerie von?

bella21

Zabiť sa by malo zmysel iba vtedy, ak by si po smrti mala pokoj. Si si istá, že ho budeš mať? A ak to tam bude horšie, ako teraz? Budeš tam sama a už to nevrátiš.
Tu máš rodinu a podporu a tiež šancu na zlepšenie. Tam utrpenie, lebo si odmietla boží dar - život. Budeš vidieť trápenie rodičov a príbuzných nad tvojou smrťou, ich výčitky svedomia a sebaobviňovanie, že neurobili všetko, aby ťa zachránili. A nebudeš ich môcť potešiť, uľaviť ich bolesti.

Máš len 23 a nie si tu zbytočná. Ani sama nevieš, čo všetko cenné je ukryté v tebe. Koľkým ľuďom môžeš v budúcnosti pomôcť, koľkí budú odkázaní na teba, na tvoju pomoc. Nepresvedčíš sa o tom, keď si nedáš šancu..
Neunáhli sa a počkaj na svoju psychiatričku. Nehovor dopredu, že už nič nepomôže. Ako to môžeš vedieť?

Odkedy máš vlastne tieto stavy a ako sa to všetko začalo? Našla si už a vyliečila ich príčinu?
Ak nie, zbytočne budeš klamať samu seba, že ti nič nepomôže. Lebo si ešte nevyskúšala všetky možnosti, ako si pomôcť ...

Premýšľaj, máš dosť času.
A never tým myšlienkam, ktorými sa podceňuješ. Nikoho neotravuješ, každý má svoje problémy a to pekné medzi ľuďmi je, že sa dokážu navzájom počúvať a podporiť. Verím tomu, že aj ty raz budeš takou oporou pre druhých, lebo sama si si prešla tým istým.

Larissa

Rozhodla som sa. V liecebni mi beztak pomozu len docasne a na kratku dobu, to mam uz skusenosti, takze si to radsej hodim. Plan uz mam, len ho zrealizovat. A zase o dalsieho zbytpcneho cloveka na Zemi menej...

Larissa

Pisem teda na ipcko, je to tam skor ako kamaratska poradna, ale lepsie nez nic, pretoze priatelov sa bojim oslovovat, nechcem ich otravovat. Hoci mam taky blby pocit, ze otravujem aj ich tam, ze otravujem kazdych uz len svojou existenciou, pfft

zewa

Zaskocilo ma, ze ti nechcela zasahovat do liecby. Keby ti bolo zas zle, urcite ju vyhladaj znova. Dovtedy si skus v hlave prehravat vas rozhovor. Nieco na nom musi byt, ked ti pomohol. Keby bolo najhorsie zavolaj si zachranku. Pis sem. Mozno skus napisat na ipcko.sk

Larissa

Nuz, tak lekarka mi odmietla vstupovat do liecby a riesili sme to iba terapeutickym pohovorom, ktory bol sice fajn a na chvilu skutocne pomohol, ale momentalne mi je opat na hovno, zas som sa porezala a co ted... asi len bojovat dalej. axh jo.

Larissa

Napokon som sa rozhodla ist k ambulantnej psychiatricke, ta ma vsak dovolenku, tak som sla k zastupujucej a ta ma dala na zajtra, tak dufam, ze uz to dovtedy nejak predycham... Moze ma poslat do liecebne aj proti mojej voli, i ked jej poviem, ze sice mam samovrazedne myslienky, ale chcem to riesit radsej amsulantne, navysenim antidepresiv?