Alor vera domaca vyroba

Príspevok v téme: Alor vera domaca vyroba
PrirodnaZena

Dobry den!
Chcela by som sa opytat na spracovanie aloe vera duziny z listov. Rada by som si vyrobila vlastny gel a pouzivala ho na akne a celkovo ranky a vlasy. Na plet som citala recepty s alpou, no rada by som nieco bez alkoholu. Ak mate nejake recepty na domacu aloe vera kozmetiku budem vdacna. Zatial si vyrazky potieram priamo duzinou z listou. Dakujem.

PrirodnaZena

Viem, že je veľa výrobkov a že sa predáva kvantum mastí, gélov a že sa môže konzumovať, dávam si ho niekedy do smoothies na vnútornú očistu. Vyrobiť si ho chcem len pre vlastnú spotrebu. Mám skúsenosti s rôznymi kozmetikami so všelijakými prídavkami "zázračných" veci, ale keď vidím, že aloe mi pomáha aj tak, len odtrhnuté, chcela som si spraviť nejaký "výluh", poprípade gél, ktorý by mal dlhšiu životnosť a mohla by som ho skladovať v chladničke týždeň. Je mi ľúto každý večer odstrihávať z rastliny po troche z listov. Tiež potrebuje čas na regeneráciu a "hojenie". Takto by som použila 1 celý list a mala by som na určitý čas pokoj. Kvôli tomu žiadam domáci recept.

RNG

Tak to robila kedysidavno aj moja mama, vzdy mala aspon 1-2 aloe v crepniku a ked sa popalila odlomila si co najskor jeden stvol z aloe a potierala si nim popaleninu.
Aloe vera je vyse 200 roznych druhov, s roznymi hojivymi obsahmi a dnes je vo zsdruzeni vyrobcov aloe produktov vyse 300 clenov a vyrobky co vyrabaju mnohe nie su len kozmeticke, ale potravinove doplnky co beries ustne.
en.wikipedia.org
Konkurovat s nimi po domacky, to by si si mohla pestovat aj vlastne obilie, a mlet a piect chlieb.
Naviac ppouzivany druh je obrovsky pustny druh, aloe barbadiensis a najkvalitnejsie hned za cerstvo vytlacenou stavou/gelom je jeho vymrazena verzia/freeze dried ako liecivy potravinovy doplnok.