Už som zúfalá z akné!

Príspevok v téme: Už som zúfalá z akné!
Lucia141

Ahoj, mám 15, akné ma trápi asi od 11-tich, z toho asi 3 roky chodím ku kožnej. Mám ho najmä na bokoch tváre, veľké, niekedy trochu zapálené a aj na pleciach, chrbte a dekolte. Vyskúšala som množstvo kozmetiky z lekárne, tie veci čo mi dala kožná zabrali vždy len trochu. Po antibiotikách to bolo fajn, ale po vysadení sa akné opäť vrátilo. Po menzese sa to vždy zhorší. Keď večer použijem prípravky od kožnej, ráno mám pokožku veľmi vysušenú, tak si dám hydratačný krém, ale to sa mi vyhodia ďalšie vyrážky(krém je určený pre problematickú pleť).
A je to hrozné aj po psychickej stránke. Bez Acnecoloru sa hanbím aj vyniesť smeti, keď si vyskúšam šaty, ktoré mi pristanú a chcem ich, po pohľade na môj chrbát a ramená ich iba smutne vrátim späť. Jednou dobu som kvôli tomu prestala chodiť na zumbu, mám pocit že sa každý pozerá na moje akné a aj chalani ma berú iba ako kamarátku s vyrážkami. Počas školského roka som mala chuť ovaliť niečím po hlave moje spolužiačky, ktoré sa sťažujú na čierne bodky, alebo na jednu malú vyrážku na čele. Minule sa ma dokonca dakto opýtal, či nepoznám vodičku na akné...Nie takú, čo by mi pomohla. Rozmýšľala som aj nad HAK, ale tá je až od 16 a mama ma k nej taký postoj, že mi to nikdy nedovolí(čo by mne v tomto prípade už moc nevadilo)
Kožná mi nikdy nič nové nepovie, mi len predpíše niečo nové, o mesiac znova...Neviem či mám zmeniť ju,stravu alebo čo...Poradili by ste mi niečo? Hocičo, čo pomohlo vám alebo vašim známym.Čo hovoríte na HAK? Ďakujem za prečítanie :)