Diagnostikovaná rakovina v "bruchu"

Príspevok v téme: Diagnostikovaná rakovina v "bruchu"
stevo23

Prosim Vás, môjmu otcovi bola diagnostikovaná rakovina v \"bruchu\". Po neskpočetných vyšetreniach CT, RTG, MAGN., rôznych častí tela, hospitalizáciach v Ľubovnianskej nemocnici po rôznych oddeleniach neurologia, interne 2x, xy terapiach a liečbe xy liekmi, ktoré sa ťahajú už od apríľa 2014 stále nevieme presnu diagnozu. Onkologička nám povedala, že bola potvrdena rakovina ale ešte stále nevie kde presne. D37.70 nador s neurčitým ale neznámym správanim - pankreas... nasadené Kreon 10000, Palladone-SR 8mg + Palladone-SR 4mg, Spironalakton, Pantoprazol.

Už sme z toho zúfalí, otec slabne už je iba kosť a koža, ani sa neprejde strasne zoslabol, skoro nič neje trocha na 2,3 lyžičky a viac nič. Má stále vodu v bruchu, ktorá mu už ide aj cez ústa, tak ked niečo vypije stáva sa často že to hned vyvracia.
11.8. mám isť na odber + CEA, CA 19-9, CA125, Fe, INR, APTT
Podľa PET/CT event. zvažim chir. konzultáciu ohľadne operacie
Inak podľa plánu 13.8. biopsia v Ružomberku

Otec posledných 3 dni psychicky odchádza, oči ma nepritomne, ma vidiny, páli ho ked hocičo zje resp. vypije, rozpráva z cesty .... strašné.

Už neviem čo máme robiť, pýtali sme sa onkologičky či nemôže isť vybrať tu vodu aby mu nešla von, tak že máme počkať do pondelka .... a tiež či nemôže zmeniť Palladone kedže ma všetky nežiaduce účinky ktoré sú popísané v prib.letáku .. tak povedala že nie, strava môže jesť všetko ....

V prílohe Vám posielam lek. správu od oknologičky.
Neviete niečo poradiť ine oddelenie, postup alebo hocičo čo by pomoholo???

Dakujem veľmi pekne.

llek

Neviem presne o ake ochorenie sa jedna, moze to byt nador pankreasu ale moze to byt nieco ine, bez podrobnej dokumentacie sa to neda povedat. len jedno by som povedala, ze spominas ze ma v burchu vodu a odchadza mu aj cez usta. jedna vec je hromadenie vody v bruchu, tzv ascites, ktory sa tvori, lebo je mozno postihnuta pobrusnica alebo sa drazdene blany a hromadi sa voda. Da sa urobit ulavova punkcia, ktora moze priniest ulavu ale problem neodstrani. Voda sa doplni. Ked hovoris, ze ked nieco zje, hned vracia, to je iny problem. To hovori o tom, ze mu nepracuje asi creva, to s ascitom nema nic. To je ina tekutina. Bud mu nador tlaci na creva alebo pri postihnuti pobrusnice ma proste creva lenive. To je len moj pocit z toho ako to opisujes, potom by ale nemal velmi prijimat jedlo. To ale treba vyjasnit s lekarami, ktori sa o neho staraju a najma treba postavit otazku, ci sa toto da chirurgicky riesit. Crevna nepriechodnost sa totizo riesi operacne, ak sa da.

ambrozia66

stevo, nájdi stránku Nadácia na pomoc onkologickým pacientom a tam môžeš napísať túto otázku. Tiež je stránka Liga proti rakovine, je tam poradňa a aj tam na otázky odpovedajú lekári.