Nafúknuté, vyduté brucho, plynatosť, zápcha

Príspevok v téme: Nafúknuté, vyduté brucho, plynatosť, zápcha
freya

Dobrý deň. Už cez 2 roky ma trápi nafúknuté,vyduté brucho,plynatosť a zápcha. Ráno po toalete je ploché,ale akoáhle po raňajkách sa zväčší o par cm. Ráno mam obvod brucha 74cm,večer už 78 cca. Skúšaala som espumisan,tráviace enzýmy po doporučení lekára. Nezabralo nič. Na vyšetrenie chcem ísť ale lekárka hovorí,že to nieje nič vážne a odporučila mi iba tabletky,ktoré nepomohli. Robili mi aj krvné testy aj vzorky zo stolice,nenzistili mi nič. Tento problém nikde neberú vážne. Vopred píšem,že sa stravujem pomerne zdravo,vela zeleniny,ovocia,vlákniny,celozrn.pečivo,žiadne mastné ťažké vyprážane jedlá.Pijem iba vodu a čaje. Vodu pijem asi tak 1-2l denne. Mám 18 rokov,172cm,52kg. Brucho m dosť znepríjemňuje život. Som vysoká,štíhla a brucho mi vytrča ako tehotnej. Niekedy neviem vykonať ani stolicu,ráno po prebudení áno ale behom dňa niekedy nie a ak áno,tak brucho nemení svoj tvar stále je rovnakoo veľké aj po stolici behom dňa. Mesiac užívam psyllium ale nevidím žiadnu zmenu,možno iba častejšia stolica ale brucho ostáva rovnaké. Trpím aj nadmernou plynatosťou,môže to vyduté brucho byť plyny? Keď to namňa ide tak si uľavím,lebo pred rokom som zadržiavala a mala som z toho bolestive krče. Stretla som sa aj s názorom,piť veľa kyslých mliečných výrobkov,ibaže po mlieku,jogurtoch,acidof.mlieku mám veľmi ťažké brucho. Po každom jedle sa mi brucho zväčšíí a večer po normálnom dni s normálnymi bežnými porciami jedla mám brucho ťažké,cítim v ňom tlak akoby mi ho išlo roztrhnuť. Neviem si rady. A ešte,zápcha sa zhoršuje keď som na toalete inde ako doma. Na návšteve,v škole,na dovolenke...A potreba mi trvá 10-20 minut. Takže dlho sedím na WC. Neviem si už rady,veľmi ma to obmedzuje čo sa týka osobného aj spoločenského života.

freya

nix - dakujem za radu. hej je to nepríjemne,já už neviem aký je to pocit nemať ťažké vyduté brucho.neustále sa kontrolujem ako vyzerám s tým bruchom. Len ked si pomyslím zas stráviť polvicu dňa v nemocnici a ajtak sa nič nevybavi ako som bola naposledy :D

nix

ale este predtym ako pojdes na gastro, popros svoju obvodnu nech ti urobi odber na lepok a bielkoviny kravskeho mlieka :)

dufam ze ti pomozu..lebo je to dost neprijemne a stresujuce, ked ani nevies preco to je..

mne tiez nezaberali tabletky ako espumisan a tak...teraz mi je uz sice lepsie ale stale to nie je ono..snad casom sa to upravi

freya

nix - zájdem na gastro každopádne.No já pred tým než mi tento problem začal som milovala všeto mliečne,denne aj 2-3 poháre mlieka alebo 2 jogurty som zjedla a brucho bolo v poriadku.neviem čo odštartovalo tie problémy.

freya

redka- neberiem žiadne lieky iba psyllium tož je prirodna vlaknina :) áno aj to mi vrtelo hlavou,že mám málo kyseliny. Lebo inak i to vysvetlit neviem. Každopádne,zájdem opäť za lekárkou nech ma pošle na gastro no tí lekári su dnes taký ochotní.

redka

Mozno mas malo kyseliny a jedlo ti v bruchu kvasi. Skus rano nelacno dat lyzicku sody bicarbony a zapi poharom vody a cakaj na reakciu. Ci sa ti grgne, za ako dlho, kolko krat. Mozes mat aj potravinovu intoleranciu a aj ked si myslis ze jes zdravo, mozes jest nieco, co ti nerobi dobre. Neberies nejake lieky?

nix

ahoj, ja mam tiez 18 rokov a mala som taky isty problem...zistili mi alergiu na bielkoviny kravskeho mlieka...doktorka mi naordinovala duphalac, na isty cas vylucit VSETKY mliecne vyrobky, no ked prisli vysledky, nemam tu alergiu silnu, takze syry, jogurty mozem, ale vypit mlieko pripadne jest smotanu nie

choj na gastro a uvidis co ti povedia