Vzor odvolania voči sociálnej poisťovni ohľadom opatrovateľského príspevku

Príspevok v téme: Vzor odvolania voči sociálnej poisťovni ohľadom opatrovateľského príspevku
alexa1981

Dobrý deň súrne potrebujem nejaký vzor na odvolanie proti rozhodnutiu upsvar a proti rozhodnutiu posudkoveho lekara. Keďže je mamina Dlhe roky TZP a chodi o pomoci 2francuzkych bariel a dlhe roky potrebuje pomoc pri umyvani a obliekani atd. a jej zdravotny stav sa zhorsuje požiadala som si o prispevok na opatrovanie a mamine som poziadala o parkovaci preukaz a prispevok na benzin kedze nedokaze vyliezt do autobusu a do auta jej musime pomahat.Potrebujem vzor na odvolanie proti rozhodnutiu Socialnej poisťovne keď mne nepriznali prispevok na opatrovanie a mamine nepriznali parkovaci ZTP preukaz a prispevok na benzin... Pred posudkovym lekarom sme neboli.Mamina potrebuje dlhe roky opateru,nedokaze sa sama umyt a obliect od pol pasa dolu,potrebuje pomoc aj pri obliekani kabatu a svetrov. Potrebuje neustali dohlad vzhladom na to že ma sekundarnu hypertenziu a poškodenu celu a aj krčnú chrbticu a často mava zavraty (zatoči sa jej hlava)pri ktorých straca rovnovahu a padne a vo väčšine pripadov končime na pohotovosti.do autobusa nevlezie lebo schody su pre nu vysoke a naposledy pred rokom ked sme sa chceli prepravit autobusom som ju musela nadvihovat. potrebuje pomoc aj pri nastupovani do auta musime jej dvihat nohy a vzdy ked si sadne do auta jej zostane zle.tiež dosť často potrebuje pomoc pri otačani v posteli alebo pri postaveni sa z nizkej stolicky alebo kresla... Prosim poradte mi ako napisat odvolanie.Vopred vam velmi pekne dakujem.

ddana

Ešte maličkosť - opatrovateľský príspevok nerieši sociálna poisťovňa, ale ÚPSVaR v okresnom meste. Posudzuje sa stupeň odkázanosti podľa prílohy č. 3 Zák. 448/2008, kde je nutné zrátať podľa tabuliek čo nezvládne.

ni-ka

to ma mrzi...snad sa vam nieco podari vybavit,drzim palce :-)
a este jedna rada-skus este poslat staznost na ustredie do BA s opisom maminych tazkosti-budu to riesit,mne velmi pomohli :-)

Alexa1981

Dakujem za odpoved ni-ka. Mamina je už 30 rokov TZP a jej zdravotný stav sa stále zhoršuje.posledný verdikt posudkovej komisie pred ktorou bola približne 10 rokov do zadu je neobmedzena platnosť preukazu TZP a postihnutie na 75%. Od vtedy mamina prekonala slabú mozgovú prihodu po ktorej jej čiastočne ochrnula práva časť tela(vie hybat aj rukami aj nohami ale nevie poriadne zdvihnúť nohu a v rukach mava krce nohy ma bolestive a bez opory Francuzkych bariel neprejde a s nimi prejde len par metrov lekari jej odporucali invalidny vozik ale mamina ho nechce lebo sa boji ze potom sa s neho uz nepostavi ze ju to ze chodi ako chodi drzi a potom by sa uz spustila), tieto problemy mala aj pred mozgovou príhodou ale teraz sa troska vystupňovali.mamina má tieto dlhodobe problémy.pred 22 rokmi jej vymienali bedrovy kĺb ktorý jej mali po piatich rokoch vymeniť ale keďže pri operácii prekonala plucnu emboliu boja sa ju operovať. Má koksatrosu(neviem presne ako sa to píše ;) ) 4 stupna skoliozu chrbtice ktoru má že vraj v dezolatnom stave, ďalej má sekundarnu hypertenziu kde namerané hodnoty bývajú aj oveľa vyššie ako 200/100 potom má ešte kopec ďalších chorôb(problemy zo srdcom,z očami,reomu,maknutie kosti po mozgovej prihode slabsie pocuje a opuchaju jej nohy.) napisala som len to co ma v rychlosti napadlo. mamina sa nedokaze zohnut takze jej musim pomahat dlhe roky umyvat,obliekat, obuvat.. taktiez ma problem si obliect kabat, svetre kvoli chrbtici, krcnej chrbtici...Vela krat jej musim pomoct postavit sa zo stolicky a kresla a postele. V posteli lezi stale len na jednej strane lebo sa nedokaze otocit a ked sa chce otocit musim jej prist pomoct tym ze ju dviham... varim jej lebo pri dlhsom stati ma neskutocne bolesti a neskutocne opuchy noh.. je toho este vela takze to len tak v dlhej skrate..

ni-ka

prepac,ale velku nadej tomu nedavam...francuzske barle zial nie su dostatocnym dovodom na PP ani na prispevok na benzin...

a odvolanie sa pise jednoducho...

hore uvedies meno a adresu ziadatela, a napises : odvolavam sa voci rozhodnutiu cislo....zo dna...... a zaroven ziadam o opatovne preposudenie a stretnutie s posudkovym lekarom.
vpravo dolu napises komu to adresujes a datum a vlavo dolu podpis ziadatela...
zanesies to na podatelnu...
drzim palce...
ale sama mam take problemy a vydupala som si maximalne prispevok na hygienu a opotreb. satstva...