Úzkosť

Príspevok v téme: Úzkosť
Andy222

Dobrý deň, pred dvoma týždňami som v priebehu 6-7 dní zažíval celkom silné stresové situácie, po ktorých som sa vždy musel ísť predýchať von na vzduch, aby som bol v pohode. Potom som jeden večer z ničoho nič odpadol a od vtedy sa to opakovalo ešte 4 dni. Hocikedy cez deň som z ničoho nič odpadol a nevedel z čoho. Pridali sa neskôr príznaky ako sťažené dýchanie, tŕpnutie krku a tváre a pocit cudzieho telesa v krku. Bol som pár krát na kardiológii a aj na neurológii. Všade všetko v poriadku, tak isto aj EKG a EEG úplne v poriadku. Dočítal som sa na internete, že podobné príznaky aké som mal spolu aj s predchádzajúcimi stresovými situáciami sú znaky úzkosti. Behom týždňa príznaky ustúpili, ale stáva sa mi občas, hlavne keď nezamestnávam mozok nejakou činnosťou, že nevnímam všetko okolo mňa tak ako som niekedy. Mám tak isto pocit, že nedokážem zaostriť úplne tak dobre na napríklad malé písmená ako niekedy predtým a oveľa skôr keď sa niekde zapozerám, tak prestanem vnímať všetko okolo oveľa rýchlejšie ako predtým. Veľmi ťažko sa mi to popisuje, ale proste cítim, že moje vnímanie nie je niekedy v úplnom poriadku ako predtým. Aj napriek tomu, že neurologička mi moje EEG priam pochválila, viem, že niečo nie je úplne v poriadku.
Chcel by som sa hlavne opýtať či si vie niekto predstaviť o čom približne rozprávam. Respektíve čo by som mal robiť ďalej. Vyhľadať nejakú lekársku pomoc? Alebo je to len "klasické" doznievanie úzkosti a mal by som počkať či sa to nezlepší samo? Je to vôbec úzkosť?

Vopred ďakujem za všetky vaše odpovede!
S pozdravom,
Andrej.

Andy222

Nemal som nízky tlak. A musím sa ešte opraviť, neodpadol som úplne do bezvedomia ani raz. Boli to len momenty, kde som z ničoho nič začal strácať vedomie a musel som si ľahnúť, inak by som, myslím, určite odpadol. Nemávam ale žiadne kŕče v svaloch. A tie stresové situácie boli krátke, ale naozaj dosť silné. Keď som bol ešte dieťa, mával som občas úzkostné stavy, že som sa v noci zobudil so strašným pocitom strachu a nevedel som čo mám robiť. Tak ma napadlo, že sa to tými tresmi možno len nejak vrátilo. Aj napriek tomu, že nepociťujem návaly strachu.