Psychicky narušená priateľka

Príspevok v téme: Psychicky narušená priateľka
Vevo3

Ahojte , poprosila by som o radu, ide o záležitosť ktorá sa týka priateľky môjho brata. Pekne od začiatku, sú spolu 5 Rokov, pred rokom sa im narodilo dieťa, neviem aký mali vzťah medzi sebou pred narodením dcéry, lebo brat sa nikdy nesťažoval ani nezveroval žeby bolo niečo v neporiadku.Pokúšali sa dlhšie o dieťa a nedarilo sa im , nakoniec to vyšlo a z nej sa vyklula semetrika. Brat ju zaisťuje , kúpil dom, auto,od rána do večera maká v práci( tým myslím fyzicky náročná práca) no jej sa stále nepáči a hlavne jej nestačí. Čo sa týka dieťaťa nedá na malinkú dopustiť a dal by jej aj modré z neba,venuje jej každú chvíľu.Jeho priateľka, stále si na neho niečo vymýšľa , hlavne všelijaké práce aj potom čo príde z práce, vôbec mu nenavarí, chodí po obedy do školy (podotýkam kuchyňu má na okrasu a dokonca sme museli od nich odísť po dvoch dňoch, čo sme boli u nich , vlastne bolo to asi mesiac po pôrode. Prišli sme k nim aby sme jej pomohli s malou ale ona dostala z ničoho nič panický hnev , začala hádzať predmetmi a povedala nám že od nikoho nič nepotrebuje a nemáme si dieťa privlastňovať,)Ja som neter nevidela od tej udalosti a ani som ju ešte nedržala na rukách.Odvtedy sa to stupňovalo a stupňuje, nemá problém len s ním ale aj s nami ...raz je v poriadku a zrazu potom z ničoho nič obrovský výbuch nervov , vymýšla si rôzne veci,je evidentné že nie je v poriadku(dokonca to hovorí aj jej vlastná rodina, žiadna úcta.Dnes to dospelo do bodu že naňho vytiahla nožík a vyhrážala sa mu že ho zabije, nakoniec povedala že jej zato nestojí ho zabiť. Ide o to že chvalabohu nie sú zobratí ale jemu ide o dcéru, preto je s ňou . A preto by som chcela vedieť čo by mohlo byť najlepšie riešenie?

kikina:)

mňa skôr zaujíma či sa zakladateľka témy nebojí, že to brat s priateľkou prečítajú čo tu písala ?

toto ma zaujalo vo viacerých témach, či nmáte strach že sa to dotýčné osoby dozvedia, vygooglia a pod. lebo aj ja by som mala určité problémy s rodinou a pod. ale nenapíšem to sem, lebo čo keď to tu raz prečítajú? aj keď píšete pod prezývkou, to sa dá vydedukovať.

tak ako ?

miracle

Tiez mi pride divne ze ste k nej prisli na dva dni akoze pomahat, to vas ona pozvala ? A to sa mala starat este aj o vas ? Ja by som teda nadsena nebola keby sa mi niekto nanominoval do domu, do sukromia, nepoviem ze ked prides na dve hodinky jej upratat byt nech si ona moze pospat , ale tak to asi nebolo vsak ? Je to manzel a otec tak nech sa o ne stara a nech sa nestazuje ze si musi plnit svoje povinnosti. Ze chodi do prace je snad normalne a doma pomahat tiez , nie ? Ci nechat vsetko na nu a potom ju ohovarat ze nezvlada ? A ani si ju nevezme, tiez ktovie ako sa ona citi v tomto smere, ci je s tym spokojna. On zaraba, ma prijem, ona je na neho odkazana a ktovie, ci jej to nevyhadzuje na oci, ako to ti dnesni "chlapi' robis.

Dadula56

Kazdy ma inu povahu a inka sa vyrovnava so stresom. Tu by bolo dobre vediet aj druhu stranu - tj nakolko bola ta vasa pomoc s malou vitana, ako su oni vlastne dohodnuti s peniazmi a ci je naozaj tragedia antickych rozmerov, ze zena na materskej "muzovi nenavari". Nerozumiem velmi preco tu vytahujes ako je on chudak cele dni v praci, ju to zrejme tiez nebavi byt doma zavreta non stop, ved lezie na psychiku. A z toho, co sem pises mi to naozaj pride, ze vasou jedinou pracou je rypat do nej, co zasa neurobila, co robi zle a ako vas ubohy syn/brat trpi. Taketo spravanie od matiek a sestier je bezne (bohuzial), muza rozmaznavali a stale ho maju za nesvojpravneho, ktory si ani vztah nevie poriesit a musite ho zachranit.

Lulu2011

mna este napadlo, ze aj mna by vytacala taka necakana nezvana pomoc, ako vypomoc s babetkom, clovek po porode chce byt sam, mat klud a o dieta sa zvladne postarat v pohode sam, tiez by som nezniesla inych ludi, aby mi kafrali do mojho denneho rezimu a moj muz sa tiez stravuje v praci ako xy dalsich ludi, vobec po mne nevyzadoval, aby som mu denne varila, moze mat nejaku depresiu, ale vobec nemusi, najhorsi su ludia co sa do vsetkeho staraju, zial, mozno t o aj myslia dobre, al eniekedy je lepsie sa vcitit do toho druheho ci o nejaku pomoc vobec stoji

kablica

mne sa podla opisu vobec nezda, ze by bola zasadne psychicky narusena. pravdepodobne je len pod tlakom, vycerpana zo starostlivosti o male dieta, cele dni je doma sama a zdaleka nie kazda zena to zvladne tak, aby vitala manzela namalovana s usmevom na tvari, vyupratovanym domom, teplou vecerou a spokojnym babatkom v postielke. je precitlivena po porode, citi sa byt na vsetko sama a zaroven sa jej zda, ze sa do nej vsetci staraju.
uvidis sama, ked porodis a tvoj muz bude cele dni prec. ano, je v praci, aby uzivil rodinu a nikto mu to nevycita, ale rozkolisane emocie robia svoje. on musi s nou toto riesit, nie vy. ak ma ona psychicky problem, co sa po porode deje casto, on je na to, aby ju vypocul, podporil ju, pripadne ju zaviedol k odbornikovi. a vy nie ste na to, aby ste o nej rozsirovali, ze je psychicky narusena.

Agnes989

A aka bola pred porodom, to je dolezite. Boli spolu predsa 5 rokov, ak by bola nejaka semetrika, tak by si to uz davno vsimol. Ak sa tie problemy zacali az po porode, ona moze mat poporodnu depresiu ci dokonca laktacnu psychozu, to je vazna diagnoza a ona by za to nemohla. Mali by ste sa jej hlavne skusit pomoct, poradit sa s nejakym psychiatrom ze ako sa jej da pomoct, nie ju hned poslat kade lahsie a odsudit ju. Laktacna psychoza je velmi vazna diagnoza, moze sa to stat komukolvek, nieco si o nej nastudujte a uvidite, ci niecim takym moze trpiet.

MultiLevel

Vevo a obtazovali ste sa opytat aj jej samotnej, ze co ju trapi? Ci len ohovarate a riesite za jej chrbtom? Pochybujem, ze niekto z vas k nej prisiel a spytal sa co je za jej spravanim. Zrejme naozaj nie je v poriadku, ale z tvojho opisu mam pocit, ze najradsej by ste boli, aby ju brat opustil a tym by ste sa jej polahky zbavili....
Chapem, ze chcete aby bol brat stastny a podobne, ale je to jeho zivot, nema 13 rokov, aby ste za neho riesili problemy. A ak ich nedokaze riesit sam, bohuzial! Co mu vymenite zenu? Jednoducho, musi si toto vyriesit sam. Lebo jediny do toho problemu vidi, vy ocividne nie. Ponuknite mu pomoc, ale nie viac ako je to potrebne. Jeho zenu nieco trapi, nikto z vas neviete co to moze byt. Preto nech si to riesi brat sam....

Sejla

Vevo3, nepleť sa do ich vzťahu, ohováranie ti nepomôže, ak chceš vidieť svoju neter, vyrieš si to s bratom. Alebo on je chromý a bezvládny, keď za neho riešiš tieto veci? Mne to nejak zaváňa intrigami, keď celá rodina rieši to, čo by malo byť medzi dvoma partnermi a robí rozsudky, kto je aký a z koho sa čo vykľulo. Ona možno trpela popôrodnou depresiou, možno ani tvoj brat nie je zrovna vzorový chlap, ale to nevieš a neprináleží ti to vyhodnocovať - nie si nezaujatá a poznáš story len z jednej strany. Inak divné, že sa roky pokúšali o dieťa a zrazu je tvoj brat s ňou "len kvôli dcére" a nechce sa ženiť?