Zápal pohrudnice

Príspevok v téme: Zápal pohrudnice
lusya

Chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosť so zápalom pohrudnice. Zistili mi to veľmi ťažko asi po dvoch týždňoch, čo som mala bolesti. Antibiotika som brala 15 dní. Bolesť je omnoho slabšia, ale stále ju pociťujem v hrudníku (pri smiechu, kýchnutí, kašli). Je to normálne? Koľko to bude ešte trvať? Ďakujem

llek

Tu bolest mozes este urcity cas citit. Musis si vedeit predstavit, co je zapal pohrudnice. Pluca su obalene obalom, vnutornou pohnudnicou a hrudny kos je zvnutra tiez obaleny blanou, vonkajsou pohrudnicou. Medzi tymito obalmi sa za normalnych okolnosti tvori male mnoztvo tekutiny, co umoznuje ze vonkajsia a vnutorna pohrudnica sa mozu pri dychani hladko klzat, triet o seba, takze dychas a nic necitis. Ked sa pohnudnica zapali, tak tie obaly su zapalene a bolave a tvori sa tam ovela viac tekutiny. ked dychas, ci zakasles, tak to boli, lebo sa o seba tru zapalene blany.Ked zapal ustupi, nadmerna tekutina sa vstrebe a mozu vzniknut drobne zrasty, to sa potom prejavuje tak, ze ked zakasles ci hlbsie sa nadychnes, citis pichanie ci bolest. Po case to prejde, len to chvilu potvra, skus cez den niekolko krat tak zhlboka dychat, mozno to pomoze. Chce to ale cas

RNG

ATB adresuju len bakterie, a to nie vsetky. Zapaly v dychacom systeme mozu byt sposobene aj virusami, ale najma mikrobmi, co ziju v hlienoch a sz nich, a ktore sa nielenze nedaju atb potlacit, ale naopak atb znici ich neporiatele, probiotika.
Odporucam brat odhlienujucu serrapaptazu(3 x 120 000 IU) a oreganlovy olej v enterickych kapsuliach, ako ma napr firma NOW, kde davka je najmenej 3 x 2 kapsule, co sa rovna 3 x 200 mg carvacrolu.
Nuz a netreba zabudnut, ze najcastejsie zdrojom nakaz su kvapockova infekcie, ktora sa moze usadit v prinosnych dutinach na dlhe mesiace a odtial ju treba vynicit kvapkami roztoku citricidalu. Ustne brane [prostriedky sa do tych dutin prakticky vobec nedostanu s vynimkou prchavych olejov, ako oreganovy/carvacrol.
Na regeneraciu plucneho tkaniva je dobry adaptogen cordyceps, v davkach 2 gramy plus.