Akné a B5 - kyselina pantoténová - skúsenosti

Príspevok v téme: Akné a B5 - kyselina pantoténová - skúsenosti
Kejtka

Ahojky,

viem, že ohladom akné sa tu toho už mnoho popísalo a každému zabralo alebo aj nezabralo niečo úplne iné... Ale aj tak som sa rozhodla založiť túto tému a dúfam, že si s niekým budem mocť vymeniť moje skúsenosti :)
Mám 18 rokov, s akné sa trápim už asi 3 roky a dnes je to necelý mesiac, čo beriem vitamín b5 vo vysokých dávkach, aktuálne 14 tabliet denne (5-4-5), čo je 7g. Pre ľudí čo o tom čítajú prvý krát - áno skúsila som toho veľa, veľmi veľa, mimo toho sa stravujem zdravo, pijem veľa vody, mám fyz. aktivity, 8 hod. spánok atď... No nič nepomohlo a toto je moja jediná šanca, pred predpísaním roaccutaneu, ktorému by som sa radšej vyhla ;)B5 je rozpustný vo vode, takže uškodiť by nemal. Teraz sa snažím byť trpezlivá, keďže po tom mesiaci nemám ešte ani zďaleka čistú pleť (a to som ešte včera bola u kozmetičky na čistení - uuf, viete si predstaviť :D), ale zlepšenie je vidieť, takže sa teším :)
Najprv som brala b5, ktorej názov je Vitamin b5 z ČR, ktorá obsahovala ale laktózu, tak som sa ho rozhodla vymeniť za NEAKNE tiež z ČR, no mám pocit, akoby bol trošku menej účinný. Ak ich niekto pozná, (alebo ak si dáte tie názvy do googlu hneď Vám jedotlivé značky nájde), aké máte s nimi skúsenosti?
Chcela som si začiatkom septembra objednať b5 500mg aj z UK, značky Lamberts, pretože som počula že sú ich výrobky kvalitné... Veľa ľudí totiž na zahraničných forách napísalo, že veľmi záleží od kvality tých piluliek... Tak som začala hľadať alternatívy.

Ak máte akékoľvek skúsenosti s b5, jej dávkovaním a účinkami na akné, prosím píšte... Budem veľmi vďačná :)

Krátka

Jalentak

Tak niektorí ľudia veľmi neberú do úvahy, ze ak beriem take vysoké dávky b5, tak by mali brať aj ostatne b-čka, vrátane biotinu,ktorý je proti podaniu vlasov... Hej viem, co to je,ake myslím ze obaja vieme ako som to s tou kyselinou myslela ;)
No ja neviem, ľudia veria len lekárom, ktorí ani nevedia aká obrovská pomoc je v samotnej prírode... :)

jalentak

Kejtka hovor ludom co im vypadali vlasy ze to je neskodne :). Mozno to iba chlapom, neviem.. Ja si uzivam 500g raz za 3 dni a zatial (klop klop) sa mi akne neurobilo a vlasy mi nepadaju. Akurat sa mi zda, ze mam trochu suchsiu pokozku.
S tou kyselinou som to myslel na pochopenie toho, ze nestaci aby bolo nieco rozpustne vo vode aby to bolo neskodne. Z tela sa to nemusi vyplavit. V tele prebiehaju rozne chemicke reakcie a velkym mnozstvom jedneho b vitaminu si ich mozes vyrazne narusit.
Mimochodom, vies co je kyselina pantotenova? ;)

Kejtka

Becko

Dakujem, dnes ti urcite napisem :)

Jalentak

Mhm... Pozri film Food matters, alebo si pohladaj liecenie chorob vysokymi davkani vitaminov, lebo prirovnavat vitamin ku kyseline... Nie je velmi primerane. B5 je urcite neskodnejsia,nez roaccutane a ine farmaceuticke medikamenty. A liecbu som zacinala 1 g, cize aj tato liecba sa navysuje postupne. Alebo by sa teda mala :)

jalentak

Ahoj. 7g je vela. Skusenosti z acne.org hovoria, ze z tak velkeho mnozstva mozu napr vypadavat vlasy. Max co by som bral denne je 500g a ak po povedzme mesiaci nevidis zlepsenie a nemas ziadne neziaduce ucinky, davku zvysil. Okrem toho by si mala brat s tym vitamin b1 a obcas aj ostatne b vitaminy. Neviem ale v akom pomere.

ps: vela veci je rozpustnych vo vode, napr h2so4, ale zeby neskodila by som netvrdil ;)

becko

moj mail:
abeceda1998@gmail.com

kludne napis...
ja ho uz neberiem praveze, klop klop. ustupilo mi to..dufam ze uz je to za mnou na dlllllhu dobu :)

Kejtka

becko

ďakujem, pozriem to tam :) O prášku som zatiaľ ani nepočula... Dáš mi tvoj mail a napíšem ti? Len ma zaujíma koľko to berieš a ako ti to zaberá... aby som mala s čím porovnávať :D :)

becko

www.zdravie.sk

ahoj, tu sme to rozoberali..
ja som ho tiez uzivala, ale viem zhodnotit iba praskovu formu, tabletky som nikdy nebrala... ked chces o tom popisat, kludne mozeme aj cez mail