Sladkosticky moje milovane

Príspevok v téme: Sladkosticky moje milovane
čokoladenka

Ahojte moj problem spociva v tom ze nadovsetko milujem sladke mohla by som mat kolac na ranajky na desiatu dobosku na obed palacinky a na olovrant cokoladu
velmi ma sladkosti uspokojuju a ako by som to napisala..., nieco si tym vynahradzam, nejaky pud ktory neviem definovat (premnozena kandida?)
no ale taka strava nemoze fungovat..samozrejme ze mam vzdy vycitky ked si nieco take dam ale je to neovladatelne
teraz som doma takze doma mame same sladkosti... potom mam zly cholesterol, zvysenu hmotnost, po case mozem mat nabeh na cukrovku ked budem stale takto nespravne "zrat"
:(
viete mi niekto poradit co si v minulosti niecim takym presiel a chcel sa zmenit, hlavne svoj zivotny styl a podarilo sa?
uz nechcem byt unavena s depkou ze priberam
samu seba brzdim :( pomoc

olesia

mala som podobnu skusenost ,bola som zavisla na sladkom od mala,a ked som odiala do Anglicka pracovat ,potrebovala som energiu tak som sa len napchvala sladkym.Je to zavislost ako kazda ina napríklad drogy,gambling,nikotinizmus,alkoholizmus.Takze za vsetkymi tymi sladkostami urob hrubu ciaru.vyhybaj sa im ako najviac budes vediet,ci uz v obchode ,alebo doma,nevsimaj si regale z kolacmi a sladkym,povedz rodicom a ostatnym aby ta nepokusali a nost so sebou ovocie,na zaciatok je to dobre ,a nedaj si ani len kusok cokolady.O par dni sa dostavi abstak ktory musis prekonat.Po 3 mesiacoch si na sladkosti ani nespomenies.Zelam vela stastia

Fleur-de-lis

no mne pomohlo, keď som sa začala veľa informovať o jedle a čo to robí s naším telom. Samozrejme tam patril aj cukor.
A mám aj motiváciu - čistú pleť.
Potrebuješ motiváciu, dôvod, dosť silnú aby si to zvládla.
Môžeš si nájsť zdravšie náhrady sladkostí, ako je ovocie, doma upečené koláčiky a keksy, ktoré osladíš menej ako sú bežne kupované sladkosti a najlepšie ak cukor nahradíš stéviou, medom, javorovým sirupom alebo amasake, prípadne sladkými banánmi či sušenými ďatľami. Na internete je dnes kopa receptov.
Alebo si daj mesačnú "diétu", ktorá je bez cukrov, múky a celkovo obmedzené sacharidy a postupne by mali prestať tie neovládateľné chute na sladké. A tak budeš môcť začať postupne pridávať sacharidy a sledovať sa koľko ich môžeš zjesť aby si si to udržala pod kontrolou.
Záleží aký máš cieľ, tomu treba prispôsobiť "liečbu".
Ja svoje chute na sladké zaháňam horkou čokoládou (80%) a keď to preženiem, tak proste nič, idem ďalej. Veď sme ľudia, to sa stáva :)
A časom ma začala tešiť krajšia pleť a neotravovali ma výčitky svedomia takže to je teraz moje potešenie, ktoré mi stojí za to a nahrádza potešenie zo sladkého.