Ako sa odraziť od dna?

Príspevok v téme: Ako sa odraziť od dna?
Mmm11112

Dobry den potrebujem poradit od nejakeho odbornika s mojim problemom. Moj problem sa zacal uz davno mal som asi 7-8 rokov ked som bol s kamosom vonku a šli sme k nemu domov nebolo to daleho od mojho domu no a hrali sme sa do 22:00 bola tma a siel som domov no rodicia nevedeli kde som bol a tak som dostal bitku. Pametam si to presne do detajlu a nechalo to na mne stopu(traumu).Odtej udalosti som uz nebol ako predtym a postupom casu som bol stale vzdialenejší od svojich rovesníkov mal som strach chodiť von. Ak ma niekto zavolal von len malokedy som siel. Uz na zakladnej skole som bol iny a mal som snad 5 kamosov, no bol som tichy. Vtedy som od 10-14 rokov hral hlavne pc hry cele hodiny, bol som natom závislí. No to som bol este natom dobre. Prezil som na zakladke aj trapas na vylete. Ked prisla stredna bolo to ovela horsie,mal som ine zaujmi, nazory inac som sa choval takze som nezapadol. Bol som tirany od troch spolužiakov. Od zvisku triedy miernejsie az na par výnimiek. Nasiel som si tam par kamosov no vlastne sme ani kamosi moc neboli. Nejako som to prezil a dnes som štvrtak a mam 17 rokov. Trapasy su na dennom poriadku a hladam ich aj tam kde mozno ani niesu. Od nástupu na strednu sa moj psychicky stav zhorsil takze mam take neovladane mikanie krkom aj telom obcas prosne neviem byt v klude medzi cudzimi ludmi. Bolest hlavy skoro cely den, unava, mam kruhy pod ocami. Ak som medzi ludmi tak mam strašne nepríjemný pocit na tvári. Nikdy som nemal fyzický kontakt s dievčaťom jedine ak rozhovor. Čo mi tiez znizuje sebavedomie je aj to ze som nebol obdarený v intímnych partiách. Ale zasa napohlad snad niesom az tak škaredý :-)
Neviem ako dalej uz mnoho krat aom to chcel ukončiť no naucil som sa zit s svojim osudom a tesit sa z maličkostí. Napriklad hoc moc vonku nechodim tak milujem prirodu a vsetko vonku no nemam rad prítomnosť cudzích ludi, s bliskou rodinou problem nemam ani nevedia ake mam problémy.

Neviem kto mi pomoze snad niekto sa najde kto si prezil niečo ako ja a dostal sa späť do normalneho života :-(

Mmm11112

No jednoznacne som melancholik

A je pravda ze zase az tak zle narom niesom, aspon z mojho pohladu si viem predstavit aj horsi scenar

Loba

Vies, podla mna este stale nie si na dne :)
Keby si bol, siel by si hned.
Tak drzim palce. Nikto za teba nebude zit tvoj zivot, len ty sam. A to je na tom to skvele, mozes COKOLVEK chces. Ale zaroven aj nemusis a o tom to je. Prebrat zodpovednost.

mascha

dobré by bolo uvedomiť si aký typ temperamentu máš,podľa mňa si melancholik,ten je viac introvertný,má sklony k umeniu atď.,akceptovať túto genetickú dannosť, pomôže ti to fungovať medzi ľudmi,kde spoznáš iné charakterové typy,flegmatik,cholerik, uvedomíš si ich prednosti a negatíva,to bude základ ako s nimi vychádzať

Loba

Vies co je trapne?
Vediet, ze chces/potrebujes pomoc a nepoziadat o nu. Miesto toho sa lutovat. To je trapne a detske.

Ked nemas peniaze na gitaru, co keby si si nasiel nejaku brigadu? (alebo povedal "jeziskovi" ? Pomaly sa blizi ten cas.) Osobne si myslim, ze rozvijanie zaujmov velmi pomaha, mozno si uz niekde zachytil slovo arteterapia.

Pocul si uz o tom, ze to, comu venujeme pozornost rastie? Nauc sa preto mat kontrolu nad svojimi myslienkami. Nejde to zo dna na den, ale da sa to.
Uvedom si, ze vsetko si vytvaras ty sam. Cely svet. Tak aky ho chces mat?

A na zaver: necakaj, ze ktokolvek, akykolvek partner, frajer, manzel za teba vyriesi tvoj problem. Hladat si partnera pre to, lebo sa bojis byt sam je nestastne riesenie. Potom to dopadne tak ako aj tu na fore: ludia sa vyplakavaju, ze nedokazu bez niekoho zit.
Takze moja rada je, daj najprv dokopy sam seba. Zacni sa mat rad. Naozaj. Hoci by sa ti to zdalo ako najvacsi trapas na svete, ak to raz dokazes, uvidis ze som mala pravdu :-)

Ozaj, a pred kym je to trapne?? Pred kym je cokolvek trapne? Nie je trapne to, ze nam tak zalezi na pohlade druhych, ze radsej budeme sami seba trapit?

Mmm11112

Pridem mi trapne ist za psychológom. Mam jeden konicek a toje hudba to ma asi kazdy rad to ma vie dokonale upokojiť a vypnúť ;-) no niecomu vaznemu sa nevenujem, rozmýšľal som nad kupou gitary no ani naro nemam peniaze.

Ja nemam rad samotu no mam rad prirodu ale vlastne mozno aj mam rad, tazko to zhosnotit z mojho pohladu ked nemam ziadne dievca tym padom mi chýbaju veci stim spojené...

Loba

Ahoj,
osobne si nemyslim, ze ktokolvek nieco vyriesi tym, ze pred tym utecie.
Ako ti tu radili uz viaceri, navsteva psychologa by ti pomohla. Pomoze ti otazkami pozriet sa na seba z ineho uhla pohladu.

Mas strach. Ale co je strach? Strach je myslienka, ktora je v tvojej hlave. Chces ju tam mat? Sluzi ti k niecomu?
Preco sa bojis byt sam, co je za tym?
Toto a kopec inych otazok ti dobre posluzi na to, aby si "vystopoval" to, z coho tvoje negativne pocity vznikaju.
Preco sa bojis byt medzi ludmi, co sa stane ked sa strapnis? Naozaj, co najhorsie sa ti moze stat?
Rozumies? Vsetko si si to o sebe len vymyslel.
Okrem navstevy psychologa existuju rozne motivacne knihy, ktore si mozes precitat, videa na internete.

Odporucam zacat sa venovat niecomu, sportu, umeniu .. niecomu, pri com nebudes mat cas premyslat nad sebou, pri com vypnes. Sebavedomie ti moze dat aj pripadne zlepsovanie sa v tom, co zacnes robit.
A to, ze si rad sam. Ja som tiez rada sama. Sama na prechazdke v lese, sama hocikde. Na tom nie je nic zvlastne. Je nas takych vela. Len ti, co su v skupinach su viac viditelni :-)

Nic sa neboj.
Len si uvedom, ze vzdy mas na vyber. Fnukat, alebo s tym nieco robit. VZDY.

Mmm11112

Podla mna nemoze ziaden človek zato kde sa narodi a co ho v zivote stretne, som toho názoru ze povahu a zmyslanie cloveka tvori jeho okolie. Ja mam niekolko zlych vlastnosti vzdy dam druhym sancu znova a znova neviem povedat nie, som mierumilovny clovek preto sa neviem branit a kazdy aj rodina ma využívajú, ak by. Asi by bolo najlepšie skoncit skolu a tak sa dostat mimo dosah ludi s ktorými nevychádzam

vebe

Mmm, nieco ti poviem. Vo veku 17 rokov si len tak napises, ze no co, zmierim sa s tym co je. S tymto pasivnym nastavenim ta teda necaka bohvieaky zivot. Kazdy, kto nieco dosiahol, a je jedno ci je to uspech v skole, ci v praci, ci medzi ludmi, ci v rodinnom zivote, musel preto velmi velmi velmi vela urobit. Nic nam nespadne len tak. Ty musis ist svojmu stastiu v ustrety, lebo inak ta mozno nikdy nestretne, ty musis chciet nieco zmenit. Co si ty vlastne urobil pre to,aby si nemal tie problemy ktore tu uvadzas nemal?Okrem jojkania nic. Tebe sa zase nic take hrozne nestalo, ty si veci len zle spracoval. Vies co vsetko maju niekedy 17 rocni ludia uz za sebou, ake hrozy? Ty musis zmenit svoj postoj k zivotu sa k sebe samemu, ty musis od seba sameho ovela viac chciet. Nepomoze ti chodit cvicit, lebo s tymto postojom sa len uistis v tom, ze nie si az taky sikovny a pekny a nechas to tak. Vsetko mas ty v rukach a len od teba zavisi, aky bude tvoj zivot