Manzel neznesie mojho psa v dome

Príspevok v téme: Manzel neznesie mojho psa v dome
patahya

som vydata, deti su uz samostatne, byvame v dome a pred 3 rokmi som si doniesla do domu psika - malinke plemeno. Od detstva som tuzila po psikovi. A tu zacal moj problem. Manzel mojho psika nechce v dome, ja zase mojho 3 kg punta chovam ako izboveho psika. A stale sa na tom hadame. manzel ked punta zbada, zacne nadavat, ze psy nepatria do domu, a zacne byt vulgarny. Je pravda, ze som sa manzela na dovolenie mat psa nepytala, ale psik bol jedina moja tuzba v zivote, vo vsetkom ostatnom som sa cely zivot prisposobovala. A cele 4 roky psika ochranujem pred manzelom, a dnes je to uz naozaj velmi zle.
som ochotna sa rozviest, viem, ze je to nezmysel, ale jediny sen, ktory som od detstva mala, bol psik, dom mame, psik je malinky, dvor mame, behat ma kde, nikdy som nebola narocna, muz vdaka mne sa mohol pekne realizovat, mohol si pekne nasporit, kedze nikdy mi nedaval peniaze, a ani som ich nepytala, pekne si usetril, kedze deti som financne podporovala ja, on platil len to, co uznal za vhodne, ucelne a prakticke, deti nerozmaznaval a kupil im len to najnutnejsie, vylety, mobily, ulety, to som deti financne podporovala ja, prevadzku domu sme isli na pol,

kym som nedoniesla psika, bolo vsetko ok, nemali sme problemy, nikdy som si nic nepresadzovala, nemala som dovod, az teraz, psik je pre mna dovod, a velmi dolezity

kafe

tak potom ozaj odist najprv len na nejaky cas, k detom, rodicom, tete, kamoske.. ak ho to nevyburcuje a nezmeni svoj postoj, zial. Skoda. Ale v 50-ke mas este stale poriadne dlhu dobu zivota pred sebou. Dalsie 30-rocie minimalne. Drzim ti palce a fandim ti.

patahya

moj manzel cely zivot pracoval ako zivnostnik, narobil sa viac ako dost, teraz uz nechce tolko robit. chce si uzivat. O mna stale stoji, ale s vyhradami a podmienkami a obmedzeniami. Nie je kvoli mne ochotny tolerovat psa.Chce si zacat uzivat, chodit po dovolenkach, stretavat sa na grilovackach. Ale ja uz o tieto aktivity nestojim. V minulosti som bola parkrat sama s detmi na dovolenke, lebo muz nechcel ist, stale mal vela prace a dovolenku povazoval za vyhadzovanie penazi a marnenie casu, presviedcal ma, ze detom je uplne jedno ci su pri mori alebo rybniku, preto som deti na taketo aktivity par krat vzala iba ja sama. Dnes uz su deti samostatne, a mna dovolenky prestali bavit. Bola som 3 krat sama s muzom pri mori, ale uz ma to nelaka, nenaplna ma to, ani spolocnost na chate, ci ine aktivity. Mna naplna relax vonku so psom, vylety so psom, jeho radost zo zivota a fakt ma to obohacuje. So psom by som rada isla na dovolenku, ale manzel psa nechce ani vidiet, tak naco mam ist na dovolenku, ked ma to nebavi?!

Manzela do poradne v zivote nedostanem, jeho vyjadrenia na temu ludi s problemami su nepublikovatelne. Pre neho pojem problem znamena: ako prezit, zarobit, byt zdravy a nebyt chudobny. Vsetko ostatne neakceptuje a zhadzuje vsetkych, ktori maju iny postoj. Aj mna. Moje pocity ho nezaujimaju. Iba tie pozitivne. Z nich cerpa silu.

taktohej

To je uplne samozrejme ze pes ti da viac ako manzel..sorry ja som psickar a manzelka velmi nie ale musi to respektovat..ved napokon aj nas psik respektuje ju..a neziada nic len trochu lasky a plnu misku.za to mi to tisicnasobne vrati, je tu pre mna v ktorukolvek hodinu, aj ked ho v noci zobudim a potrebujem citit nehu tak sa nehneva! Ked sa pytas mna, z tvojho textu to vyznieva jednoznacne. Posluchaj svoje vnutorne pocity a to je isto spravne!

kafe

patahya (inac, zvlastny nick, znamena to nieco?:), neviem si predstavit, co take strasne obmedzuje financne nazavisleho 50-nika, ktoremu uz deti vyleteli z hniezda. Nieco tvojho muza zerie z vnutra, mozno situacia v praci? Na jednej strane, ved obaja chcete to iste - pokoj, snad pohodu - je skoda odchadzat zo vztahu, v ktorom mate obaja dost vela (deti, zazemie, istotu - poznate sa, snad si aj vyhovujete v nejakych veciach), ale na druhej strane rozumiem aj tvojim tuzbam, ktore nie su nicim extremne a manzel by mohol byt trochu chapavejsi. Nad manzelskou poradnou ste rozmyslali? Ja mam pocit, ze on o teba stale stoji, znamenas pre neho nieco, len potrebuje prist na koren tej zmeny k horsiemu. Ak teda ma stale zaujem zit s tebou. Okrem poradne by vam mohlo pomoct, keby ste boli nejaky cas od seba, 2 tyzdne, mesiac, nech si utriedite myslinky v pokoji, preskumate svoje city a pocity a potom sa spolu porozpravate. Nevzdavaj to este.

patahya

moj muz sa rokmi dost zmenil, pocas manzelstva srsal vtipom a bol nad vecou. Je pracovity a zodpovedny. Je sporovlivy, co som vsak nepovazovala za problem, kedze som mala vlastne prijmy.
ale cim je starsi, tym je odpornejsi, neochotny robit kompromisy. Povedal, ze on uz chce pokoj, uz sa nebude nikomu prisposobovat, ani vlastnym deckam, jedine mne, ale nie psiskovi.
Najviac ma zranuje jeho slovna agresia, ktora sa vystupnovala, ak nie je podla neho, okamzite je vulgarny a nikoho nepocuva, je schopny vyhodit aj vlastne decka z domu. Manzel by si ma chcel zrazu kupovat dovolenkami a autami, ktore chce vymeit za pritomnost mojho psika, Ja to vsak nepotrebujem, vsetko, co som chcela som si kupila sama, aj to auto, aj dovolenky v minulosti (spolu s nim), mne nechyba nadstandart, mne chyba pokoj. A mne je uz odporny, Snazila som sa vseliako tuto situaciu zmenit, ale uz som mavla rukou. Rezignovala som, a jedine, co ma naplna (okrem stastia mojich deti), je moj psik. Dost som sa nanho naviazala.

A som pripravena uprednostnit psa pred manzelom, pes ma obohacuje, manzel ma ubija. Vyznie to srandovne, ze po 25 rokoch manzelstva dam prednost psovi. Bude to tazke, onedlho budem mat 50 rokov, a neviem, ako zacnem odznova, uvidim, no viem urcite, ze spolocnost psa mi dava viac, ako spolocnost nervozneho manzela.

chapava

kkaffik krasne napisane! presne si to vystihla.... niet viac co dodat...
snad len tolko, ked on aj nema rad psy, mohol by sa "obetovat" a akceptovat manzelkin sen. tolerancia a kompromisy su pre fungovanie vztahu nevyhnutne!

B.Z

Ak si schopná rozviesť sa kvôli psovi, snu z detstva, tak to je pekne pritiahnuté za vlasy.Manželia mávajú oveľa väčšie problémy vo vzťahoch a nerozvedú sa.
Keď je u teba pes na prvom mieste čudujem sa, že žiadosť o rozvod nepodal on.

kafe

psik vobec neni tvoj problem. Ste s muzom spolu stastny? Rozumiete si? Milujete sa? Je toto vztah po akom si tuzila? To, ze vase manzelstvo vlastne vobec nefunguje, ste asi prehliadali dost dlho. A jednoducho zili si na kopke, lebo deti, lebo co povie okolie..
Tak sa zamysli, ci chces v takomto nefunkcnom vztahu pokracovat a zomriet v nom, alebo si na stare kolena splnis nie jeden ale kopu dalsich snov.