Ranil ma a ja neviem, čo mu mám napísať..

Príspevok v téme: Ranil ma a ja neviem, čo mu mám napísať..
kyvala

Budem vďačná za rady všetkých, no predovšetkým mužov.
Poznáme sa s priateľom už vyše 8 mesiacov. Prekonal ťažký rozchod,vybrala si spomedzi dvoch iného,nie jeho.Ťahala to naraz s oboma.On ju miloval nesmierne.
To bolo predo mnou,už dávno. Bol dlho sám. O nej mi povedal až prednedávnom,cca 2 týždne o nej viem. Keď mi o nej povedal,zdôveril sa mi,že keď mi o nej o nich všetko povedal,že sa mu tým veľmi uľavilo. Opakoval mi,že ona je už minulosť.Ja som mu na to povedala,že ja som jeho prítomnosť a keby mi dovolil,tak aj budúcnosť. Reagoval na to tak,že ňou som. A preto ma zabolelo,že keď som mala meniny,on na to úplne zabudol. Zabudol na mňa.. Toľko ľudí mi vinšovalo cez sms,maily,telefonáty a on,ktorého ľúbim,zabudol.. A akoby to nestačilo,mal zrejme tie svoje dni zaťažené spomienkami na ňu,keďže mi v deň mojich menín napísal,že pozerá koncert ich speváčky,a pritom je blbý že to pozerá,lebo tým len trpí. Domyslela som si,že je to kvôli tej jeho ex. Spýtala som sa ho,či je to pre súvislosť s ňou. Napísal mi,že áno. A potom mi napísal,že tá speváčka je kópia tej jeho ex,že jej pesničky boli ich spoločnými pesničkami,že je to nezabudnuteľné. Veľmi ma to ranilo,že ona je vraj jeho \\\\\\\\\\\\\\\"minulosť\\\\\\\\\\\\\\\" a píše,používa slová ako nezabudnuteľné a ja jeho akože \\\\\\\\\\\\\\\"prítomnosť\\\\\\\\\\\\\\\" a zabudne na moje meniny. Preto som mu len stroho napísala, že mi je ľúto,že nie je so svojou láskou...a že nie sú spolu a svoji. Na to mi okamžite odpísal,že ona nie je jeho láska,aby som tak nepísala a že už to skončilo. Odvtedy som sa mu viac neozvala. Aj mi písal,prečo som ticho (delí nás diaľka,preto sme aj teraz od seba,ja aj študujem inde,čiže okolnosti).

Čo mu mám napísať?
Je mi tak smutno,že plno ľudí si na mňa spomenulo ako som už písala,aj plno darčekov som dostala a človek,na ktorom mi najviac záleží,na mňa zabudol a ešte k tomu písal/točil o svojej ex v deň mojich menín. Plakala som kvôli tomu. Je mi ťažko. Tak veľmi ťažko.

Mám napísanú sms čo mu chcem poslať,ale neviem,či mám alebo ako to riešiť,alebo čo mu vôbec napísať. Poraďte prosím. Tá sms znie:
\\\\\\\\\\\\\\\"Čakala som aspoň, že si spomenieš,no výrazne si bol zaneprázdnený svojimi vecami. Toto som naozaj nečakala. Na sms k meninám,že si na mňa spomenieš som od Teba čakala celý deň. Tak si dávam šampus aj na Tvoje zdravie. Čo už s bezvýznamnou prítomnosťou, keď je tu nezabudnuteľná minulosť..\\\\\\\\\\\\\\\"

hm..

zas tu nerobme z neho chudacka zabudlivceka..ano, stava sa..ano, niekto meniny/naro neoslavuje..ano, nikto od neho nechce, aby si pamatal, kedy ma meniny Jozo z vedlajsieho vchodu..ale ona je jeho partnerka, kt. udajne miluje..tak neviem, v com je taky ohromny problem vyznacit si v kalenadari dva datumy v roku a napisat aspon "vsetko najlepsie"

kyvala, mas pravo citit sa ukrivdene a neprijemne..a ak ti to ublizilo, staci mu to povedat..normalne..v tej sms by som zmenila retoriku trosku a zbytocne ironicky nezabrdala do jeho minulosti..alebo mu to radsej povedz osobne..na rovinu, priamo a bez emocii..komunikacia je zaklad

Nina.

O tie meniny až tak nejde, ale on evidentne nie je zmierený s rozchodom s bývalou keď smutne počúva ich pesničky a utápa sa v tom. Riešila by som skôr tú bývalú, ako meniny - ten nespracovaný rozchod je ten problém. Čo sa týka tých menín tak chlapi a dátumy nejdú dokopy :D
A on najprv rozprával, že už to je minulosť, ale už si pomaly pripravuje cestičku k tomu, že ti bude stále predhadzovať spomienky na bývalú a nakoniec ani nebudeš jeho priateľka ale budeš iba utrápená žena z ktorej si on spraví psychologa. Bude na teba prenášať svoju frustráciu z nevydareného vzťahu. Skôr toto by som mu dala poriadne pocítiť.

sudo

Mne nik neblahoželá. Ani na meniny ani na narodeniny. Ja to od nikoho ani nechcem, je to len taká blbosť, zbytočnosť.

kafe

kyvala, ja som sice zena, ale ja meniny vnimam naozaj velmi okrajovo. Nenosim v hlave kalendar, aby som si vsimala kto, kedy ma sviatok a ak to zaregistrujem, tak naozaj len obrovskou nahodou. A myslim si, ze chlapi to vnimaju velmi podobne - jednoducho NEvenuju tomu pozornost. Tolko k jeho "strasnemu" previneniu. Pre mna osobne, su taketo veci hluposti.

Ale. Pokial ta to nastvalo, zranilo, zarmutilo.. nedus to v sebe, vymackni sa a povedz mu to. Preco je tazke byt sama sebou, priama, stat si za svojimi pocitmi (mozno prehnanymi) a dat partnerovi najavo, ak sa ta niecim dotkol? Preco? Aspon ja to tak robim, ze ked ma nieco nastve, nenecham si to pre seba, napisem mail partnerovi, slusny, vecny a pustam to z hlavy. Tym padom ja sa viac netrapim, nemagam sa hodiny v pocitoch zlosti ani smutku a aj partner je v obraze, ak nieco prepiskol.
Este taky detail, ktory ale neviem ci je pravda. No mari sa mi, ze to bol spevak Bono z U2, co zabudol na narodeniny (?) svojej manzelky a zlozil potom pesnicku, kde sa jej ospravedlnoval. To je asi klasicky priklad, ako chlapi funguju. Nerob z toho tragediu na jednej strane a bud viac otvorena a priama, na strane druhej.

kyvala

Loba, ďakujem.
A čo sa týka jeho bývalej, tak ja som si ho vypočula, všetko čo mal na srdci som si vypočula prijala bavili sme sa o tom pokojne kľudne...ale poprosila som ho, že to podstatné už viem, že je to pre mňa už uzavretá kapitola (stačilo mi, že mi povedal, že ona je jeho minulosť a ja prítomnosť) a nemusí mi viac o nej hovoriť. Len ta zhoda okolností, že v deň mojich menín si na moje meniny nespomenul (stáva sa) ale o nej točil.. To je celé. Asi som hlúpa, že sa ma to dotklo, ale myslím, že viacerým ľuďom by to nedobre padlo

Loba

Ja viem, ze je to tazke.
Ale on to urcite neurobil naschval, aby ti ublizil (podla mna, naco by to robil?). A ked hej, tak mozno mal k tomu nejaky dovod (?) to uz vie on.
Takze nevidim dovod, aby si sa trapila.

Co sa tyka jeho byvalej, to si musis urovnat v hlave tiez ty.
Pretoze, podla mna nie je v poriadku kontrolovat, ci niekto ne/robi to, co chcem a ako to chcem ja. Ak ti to vadi, mozes mu o tom povedat, ze ti to vadi, ale to neznamena este, ze on to musi zmenit. Lebo preco by mal niekto robit nieco, podla toho co si my vymyslime, ze ano??
Ak v tom bude pokracovat a tebe to nadalej bude vadit (nech uz je to hocico, co sa deje "vo vztahu") mas stale moznost odist.
Alebo zmenis cely svoj pohlad na vec a nebudes si vymyslat v hlave scenare, co sa deje, a co by sa mohlo diat atd, ktore ti nerobia dobre.
Je to jednoduche. Len vzdy treba zacat od seba. Seba menit, svoj postoj. nie inych. To sa neda.

kyvala

Určite máš pravdu, Loba. Ale ver,že všetky tie blahoželania by som vymenila za jedno jediné-a to od neho. Je to asi tým,že tých všetkých ľudí mám rada,vážim si ich...ale milujem jeho

Loba

Namiesto aby si bola rada, kolko ludi si na teba spomenulo, ty sa upnes na nieco, co sa nestalo podla tvojich ocakavani.
Tu teatralnu smsku si kludne odpusti. Jedine, ze by si zase cakala, ze ti na nu odpise, ze tak to vobec nie je a miluje len teba.