Paranoja

Príspevok v téme: Paranoja
Paranoidná

Ako riešiť pocit neskutočnej paranoje vzťahujúcej sa na môjho partnera? Každý jeden deň ktorý nie sme spolu trpím pocitmi úzkosti, pretože sa bojím, že niekde spozná inú ženu, ktorá ho zaujem a na mňa sa vykašle. Nedáva mi na to dôvod, hoci viem že sa pohybuje na miestach kde príde denne do styku s mnohými ženami, napr. v práci a tak. Ale správa sa ku mne pekne, viem že ma má rád a keď nie sme spolu stále mi volá, píše... Ale stačí aby mi neodpísal zopár hodín a ja už mám strach. Uvedomujem si že to nie je normálne a že to je možno aj mojim psychickým problémom, len by som sa chcela informovať, či niekto z vás zažíva niečo podobné a ako s tým bojuje. Ako sa zbaviť nekontrolovateľného strachu prechádzajúceho do depresií z toho že môj priateľ môže spoznať inú ženu ktorá sa mu bude zdať lepšia ako ja?

ivetka19

Taketo paranoje casto vzniknu pri zlych skusenostiach v minulych vztahoch. Ak vo vztahu chyba dovera, nebude to fungovat dlhodobo.Radim porozpravat sa s partnerom. Komunikacia je to najdolezitejsie. Treba partnerovi povedat svoje obavy a on vam da najavo, ze ozaj nie je priestor pre paranoje.

MultiLevel

Baby, je to zapricinene vasim nizkym sebavedomim, mienkou, aku mate o sebe, o svete, o vasom vztahu a samozrejme je to aj o vasej hlave....
Nechcem vam tu trepat moje vlastne zivotne nazory, ale budiz, ved tak asi nejak funguju tieto fora. Mozno vam to pomoze :) Mojim zivotnym kredom, mottom, hoc ako to nazvem, je, ze jedine, co dokazem vo svojom zivote skutocne ovplyvnit, je moje myslenie. To ako premyslam, ci su moje myslienky pozitivne a teda pozitivne ovplyvnuju moj zivot, alebo su negativne. Neverili by ste, co dokaze myslienka. Kazde negativum, ktore si v hlave vytvorite sa odrazi nejakym sposobom vo vasom zivote. Poznate to? Niekto tolko raz cosi opakuje, az sa dana situacia stane a vy sa cuduje, ci je vestec, ked dokazal cosi take predpovedat. Viete ale o co skutocne ide? Ze tu situaciu si clovek privola. Nie su to ziadne ezotericke zvasty, toto nemam zo ziadnych kniziek, to ma naucil zivot. Co tym chcem teda povedat?
To ako premyslate a co sa vam v zivote deje, je len vo vasej moci. Mate na vyber. Bud sa budete o vztah strachovat, riesit v hlave, ci si nahodou partner pri vynasani odpadkov nenasiel lepsiu a krajsiu ako ste vy, a nakoniec sa to stane skutocnostou.....alebo sa budete zameriavat na vsetko to dobre. Budete premyslat o partnerovi a celkovo o vztahu pozitivne, budete sebavedome, sebaiste, plne lasky, pochopenia, a taky bude aj vas vztah :)

lubbba

Ahojte, bojujem s tým istým. A jediné, čo mi občas pomáha, je nejak si zanadávať, že s tým aj tak nič neurobím. A zamestnať sa, nenudiť sa, venovať sa priateľom.
Ale nesiem to strašne ťažko. Občas neviem spať, schudla som, neviem jesť. Keďže ma to viac ničí ako mi to prospieva, je jasné, čo by som mala urobiť... On o tom vie, ale nemožem mu robiť "scény" alebo ho týrať otázkami, lebo to omrzí jeho.
A pritom viem, že moje obavy sú neopodstatnené.

lavazza002

Aj ja mám takéto paranoje, a tiež neviem čo mám s tým robit :-/ ... keď som v práci stale myslím nato, ako sa tam baví s inými ženami a pod.. a neviem čo s tým neviem si pomôcť proste bojím sa že ho zaujme iná..