Z vegetariána všežravec

Príspevok v téme: Z vegetariána všežravec
natalli115

ahoj, po roku a pol prísneho vegetariánstva som sa rozhodla, že mäso opať zaradím do jedálnička ( dôvodom je naberanie svalovej hmoty) . Tri dni po sebe som jedla kuracie mäso asi 200g a pár plátkov šunky. Je mi hrozne. Brucho mám ako balon, pás mám o 6cm väčší ako zvyčajne. Stále mám vetry, strieda sa mi hnačka so zápchou. Myslíte že to môže byť tým mäsom ? SOm zúfala, dlho mi trvalo, kým som sa odhodlala jesť opäť mäso, rozmýšľam že to asi nechám tak, a budem pokračovať vo vegetariánstve

RNG

Strava ma byt co najpestrejsia, akekolvek obmedzovanie, ako napr vegetarianstvo v konecnom dosledku telo poslabi, aj ked pri prechode na vegetarianstvo a vitarianstvo po strave plnej masa a mliecnych vyrobkov a vysokoglycemickych a priemyselnych potravin sa na cas citi velmi dobre, lebo najma vitarianstvo telo znacne podmori/precisti mnozstvom prirodnych enzymov.

vegetarian

Suverko: Mäso spôsobuje telesné poškodenia a skracuje život. Ľudia jedia relatívne málo mäsa, spoň polovica taniera sú rastliny. Ak by jedli iba mäso, jeho škodlivosť by bola očividnejšia.

Ak človek prestane jesť mäso, pár dní má skvelý pocit. Potom obvykle začnú prolémy. To preto, že jeho vegetariánska strava nie je plnohodnotná.

Nebudem tu dávať návody čo jesť, ale poradím postupný prechod na vegetariánstvo, skúšať jesť niečo čo mäso nahradí, a keď sa dostaví po pár dňoch ten blbý pocit z nekvalitnej stravy, tak si to mäso dať znova, a potom experimentovať ďalej.

Skokové zmeny v živote sú nebezpečné, osvedčujú sa zmeny postupné, napríklad systém pokus-omyl.

doubledog

a este by si mohla zaradit do treningu mrtvy so 150kilami, len tak z fleku

to je asi podobna hlupost ako sa nazrat masa po dlhom obdobi jeho nejedenia

klimka

uff, to bolo vela masa naraz. stacilo 5 Dag jedenkrat do tyzdna spociatku. a kuracie urcite bio, inak do seba davas aj hormony a antibiotika a rozne ine svinstva co to maso obsahuje. skus napr. ryby z lovu, nie z chovu. a naozaj len mini-davky. musis najskor zacat vyrabat enzymy ktore to maso spracuju, inak sa stane co ti tu pise RNG, jedlo zacne v tele hnit. vytvara sa velke mnozstvo plynov, z toho je naduvanie, bolesti brucha atd. a moze to skoncit aj horsie.
byt vegetarianom predovsetkym znamena dobre sa v strave vyznat. sama som bola 5 rokov vegetarianka az dokedy nenastali problemy. zohnat chemicky neosetrenu zeleninu a ovocie nie je jednoduche. a tiez nie je jednoduche presne si urobit jedalny listok z toho, co telo potrebuje. nie vsetko totiz clovek dostane kupit, je to hotove umenie vsetko zohnat a naservirovat si to tak, aby clovek dostal to co potrebuje. problemom je aj soja, ktora vyvolava alergie, co bol aj moj pripad. takze vsetko zo soje islo rychlo von z jedalneho listka. v obchodoch je sama chemia, ovocie a zelenina prichadzaju na pulty nedozrete a chemicky osetrene. taka strava skor skodi ako prospieva. celkove sa kvalita potravin za posledne roky velmi zhorsila, takze je komplikovane byt aj vsezravcom, nieto este vegetarianom.

Fleur-de-lis

po vyše roku hneď tri dni za sebou mäso? To si dosť prehnala. Začni s dávkou raz max 2x do týždňa. Možno niekomu by nič nebolo, ale aj tak, je logické zaradiť prísne vyradené jedlo postupne a sledovať svoj organizmus. A zrejme aj tých 200g naraz je veľa.

RNG

Kto bol dlhsi cas vegetarianom, tomu sa prestali vyrabat aj kyseliny aj enzymy na bielkoviny v dostatku. Takze aspon docasne si ich musis doplnovat
.Alebo aspon zacat s mensimi davkami masa a s jedlom nepit vodu, aby si si nerozriedila kyseliny a enzymy. Ked nebudes opatrna, mozes skoncit aj s otravou zaludka. Kvasiace a hnijuce jedlo produkuje aj rozne toxiny.

redka

Tiez som mala podobny nazor po vzhliadnuti istych videi a precitano istych knih... Jednostranne zameranych... Aj som nekaky cas isla na cisto surovej strave... Ale nie je to pre mna... Momentalne mo vyhovuje nieco na sposob paleo stravovanoa.. Tam sa citim dobre...

Suverko

Redka, ale práve o to ide --- vies jak je mäso ťažko strávitelné pre človeka? Aj napriek tepelnej uprave, stále to nie je pre človeka, no a bielkoviny živocisne sa síce lepsie vstrebaju, ale napr. z mlieka, mäso ti trávi 5x tolko jak nieco ine......... A k tomu vapniku --- mäso VOBEC nemá vápnik, mäso s kosťami nemá nič spoločné, ked už tak mlieko, ale mäso a kosti, to je jak den a noc.......

carpe diem

jednoducho ho zo zaciatku zaraduj po malych davkach. predpokladam, ze sa ti stalo to, co kazdemu co nieco striktne vyradi, telo jednoducho prestalo alebo znizilo produkciu prislusneho enzymu. takze teraz zacinas ako babatko, co tiez mu trva, kym sa nauci traviat niektore veci, zacina sa lahsimi prikrmami atd... poznam zdraveho cloveka, co zo dna na den vysadil uplne lepok, lebo bububu a neskor ked nieco malilinko obsahujuce lepok zjedol tak mam problemy ako celiatici, postupne to prekonal. ja tiez som vyradila niektore potraviny, kvoli alergiam a po case ked som ich zaradovala tak obrovske problemy, ale prekonala som to a dnes ich uz opat travim normalne ako pred experimentmi :)

redka

Ze nieco ma napr. Viac vapnika, nemusi hned znamenat aj to, ze ho viac z tej veci vstrebeme...ide aj o vstrebatelnost vapnika a ta zavisi aj na jeho zdroji.…je to cele zlozitejsie.. Neda sa povedat ze ked ma nieco viac danej latky v sebe, ze je to hned lepsi zdroj danej latky...

Autorka vyskusaj to maso nemixovat so skrobovinami ako je ryza, zemiaky, cestoviny... Skus pravidla delenej stravy a uvidis ci znova nastane problem...