nemám žiadnych kamarátov

Príspevok v téme: nemám žiadnych kamarátov
innea

Je mi smutno, pretože si neviem v živote nájsť žiadnych kamarátov, bola som taká odjakživa, už v škôlke som sa nevedela zaradiť medzi deti, na VŠ som musela opakovať predmet len preto, lebo som sa nevedela zaradiť k niekomu do skupiny. Teraz mám prácu, kde je kopec báb v mojom veku, všetko sympatické a milé, ale ja sa s nimi neviem zblížiť. Mám strašný problém s komunikáciou, odmalička som zvyknutá byť stále ticho, už ako dieťa som dostávala v tábore diplom za minimálny počet slov :-( . Nedokážem byť medzi ľuďmi sama sebou.

_meno

Ahoj innea

V tvojom detstve ťa (zrejme okolie) vyformovalo BYŤ TICHO. Môžeš zastať a zahĺbiť v pamäti, ako tento zvyk začal. Odosobní ťa to, lebo človek je ZMENA - okolie ťa tvorí, zároveň ako ty tvoríš okolie. (Nebudeš sa trápiť za to, aká si bola, nakoľko nikto nikdy nebude taký, aký bol - život je neustála zmena).

Až keď sa vzdáš úspechu, ho môžeš prijať. Až keď budeš zmierená s tým, že "budem stále rozprávať, a nikto ma nebude počúvať" vtedy budeš SCHOPNÁ ísť rozprávať.

Prečo je to dôležité : lebo to funguje aj naopak : ak nie si ochotná vzdať sa "úspechu", budeš len donekonečna bojovať proti neúspechom (miesto aby si sa zlepšovala v úspechu) - "preco som toto pokazila, preco som sa vtedy neusmiala, preco som hovorila tak pomaly, preco som hovorila tak rychlo ...... miesto toho "tesim sa, ze sa mi podarilo sa jej pozdravit, tesi ma, ze mi kolegyna povedala nieco o sebe, tesi ma, ze som ju vypocul, tesi ma, ze mna vypoucili, tesi ma, ze som z trapasu spravila nakoniec srandu, tesi ma, ze som vypocula nevrelu kolegynu a nasli spolocnu rec, tesi ma ..."

Tento odsek ber s rezervou, len ukaze kde tkie moznost pre zlepsenie : v podstate pricina si TY, kolegyne su len nasledok : sama si nie ista samou seba, a ked si pri kolegynia to len vide napovrch ked by bolo vhodne zdielat samych seba.

Svet nema obmedzenie v dobru : ak vnutorne citis ze chces byt osoba mila, vrucna, ze sa chces vela rozpravat, ze sa chces venovant/rozpravat napr. zahradkarstvu, ze sa chces venovat divadlu . si to ty kto riadi tvoj zivot.

Vrana k vrane sada je prislovie ktore vravi akurat to, ze clovek svojim vnutrom splyva s vonkajskom: Rozhodnes sa venovat kupaliskam, zrazu si medzi ludmi co chodia na kupalisko. Rozhodnes sa venovat rozpravaniu, zrazu si medzi ludmi co vela rozpravaju. Ty sama urcujes, medzi akymi ludmi CHCES byt.

Vravel to ako Bozi syn (tak aj mnoho dalsich) : 1. Konajte dobro 2. Konajte ho verejne, sirte ho medzi vsetkych.

Ono kazdy clovek je iny, ale vsetci sme ludia. Zahradkari ta budu chvalit, ak sa tiez venujes zahradkarstvu. Ale nebudu ta zrejme chvalit a obdivovat za to, ze sa venujes kozmetike. Ale ludia co sa venuju kozmetike ta budu za to chvalit. Jednoducho vzdy najskor robis ty, potom druhi. Najskor ty, potom druhi. Najskor ty, potom druhi.

Aj u teba v robote : najskor sa zacnes rozpravas s ludmi : potom uvidis kto sa bude chciet rozpravat. Najskor im povies ze sa venujes mode a potom uvidis kto sa venuje mode tiez. Najskor im ukazes ze rada pomzes ludom a potom uvidis kto tiez rad pomaha druhym.

Zastav, poukladaj sa a mozes ist dalej :)

Vela stastia a pochopenia (aj) v robotke ti prajem innea.

mlm

bojíš sa že ťa odmietnu preto si ticho.
Zrejme v detstve skupina detičiek mala super nadupane nové hračky a ty si nemala nič a bala si sa k ním prísť hrať sa s nimi lebo by ťa odmietli či vysmiali.
ľudom je jedno či rozprávaš alebo si ticho záleži iba aký pocit z teba majú ergo buď utečú alebo si ťa oblúbia.

Lucy Luv

Skus sa aspon zatial na nich milo tvarit, usmiat sa, pozdravit milo. Ved urcite sa ta niekedy spytaju, ci napr pojdes s nimi na obed, alebo na nejaku spolocnu akciu. Jednoznacne sa pridaj a nemusis nic hovorit. Ale ked ti budu davat otazky tak urcite odpovedaj, ale milo :) aby nemali pocit, ze ta ich zaujem obtazuje. Drzim palce!