Natiahnutý sval z cvičenia?

Príspevok v téme: Natiahnutý sval z cvičenia?
Leela333

Už tri týždne mám silný kašeľ, teraz posledný týždeň už je to lepšie (užívam čo mi doktorka predpísala na to a pomáha), ale pociťovala som bolesť pri kašli tesne pri rebrách na ľavom boku trochu vzadšie, myslela som, že je to z toho neustáleho napínania tela pri kašli. No a dnes som cvičila, naťahovala som chrbát a v jednej chvíli som počula akoby puknutie a odvtedy ma to bolí 100x horšie, pri každom pohybe a keď kašlem ani nehovorím. K doktorke sa dostanem asi najskôr vo štvrtok, dovtedy vás poprosím o rady čo si na to dávať a pod, nech aspoň trochu zmiernim tú bolesť.

Leela333

Bola som u lekára, poslali ma na rontgen aj sono (lekár si myslel, že som si natrhla sliznicu), ale nič mi nenašli.

Čo sa týka bolesti, tá už mierne ustupuje, ale stále ma trápi dusivý kašeľ. Nie je to taký hlienovitý kašeľ ako keď som bola chorá, stačí, keď sa len zhlboka nadýchnem alebo spravím nejaký pohyb a začnem kašlať až sa doslova dusiť a neviem sa nadýchnuť.

Netuším, či to je tým natiahnutým svalom, alergiu som nikdy nemala a na sone mi nič nenašli.

Spomínali ste tu bloky chrbtice, môže to mať súvis aj s tým dusením? Fakt sa mi toto ešte nestalo, nemám s tým skúsenosti.

odpovedam

radsej navstit studovaneho cloveka - napr. fyzioterapeuta. ale studovaneho s praxou, nie len s nejakym tyzdnovym rychlokurzom. ale tiez si myslim, ze ide o bloky chrbtice. to pomoze len odblokovat. akupunktura na to nepomoze.

Durik

Môžu byť zablokované stavce hrudnej chrbtice, spazmy medzirebrových alebo podlopatkových svalov.
Treba nejaký čas počkať kým sa svaly trochu uvoľnia alebo vyhľadať maséra.