Prepis domu...

Príspevok v téme: Prepis domu...
Elza192

Dobry deň, Potrebujem poradiť ohladne toho,že manželovy starý rodičia nám chcely pomocť,tak že na nás prepíšu ich dom,dohodneme sa s dcérami na sume vyplatime,a byvame,super sme si povedali.No teraz uz asi pol roka byvame u nich ,chceli sme si zobrat hypoteku na vyplatenie a prerobenie domu,stary rodicia uz maju Dost rokov,.Vyriesilo by to aj nase dlhy co mame, a mali by sme pokoj,Lenze dedo to zamietol ze nic sa prepisovat nebude,ze az obaja umru.len myslim ze potom stym budu uz problemi ak sa nevysporiada zakial ziju,Ale dedo zrazu nechce. prosim poradte co a ako ake problemi nam hrozia,mame male dieta a nerada by som skoncila na ulici, nemam dobry pocit a trapim sa.Nemozeme stym ani pohnut a prerabat nebudem nic pokial to nebude nase.dakujem za vsetky rady a skusenosti.

phkrangela

Problemy?zavisi od toho kolko je dedicov ak to neprepisu na vas a dom chcete po ich smrti sa budete musiet nejak dohodnut ak ostatny nebudu si narokovat na dom musite ich vyplatit ich ciadtku.Ale ak aj by to na Vas vyplatili a zakonny dedici aj tak po smrti mozu to napadnut ze neboli vzaty do ich dedicskeho prava.

IvanaR

Aj starý človek sa má právo slobodne rozhodnúť ako naloží so svojím majetkom.
Dedičské konanie bez komplikovaného priebehu nie je vôbec zdĺhavé a okrem notárskych poplatkov sa iné poplatky neplatia.
Neviem aký starý je dom, či je ohodnotený, ale určite by som nepočítala nejak s enormne veľkou sumou z pôžičky a hlavne nie s takou z akej sa dajú vyplatiť ďalší dvaja dediči.

soffa

co robit?nic ked dedo nechce!tiez mame 92 rocnu babku ktora nechce prepisat dom na mamu,pritom jej mama je dost zabezbecena,a byt vobec nepotrebuje.ide len o to,ze ked umrie tak dedicke konanie (pritom je mama jedinacik)bude dost drahe,tie prepisy atd.lenze babka pozera sudnu sien(vymyvanie mozkou,kde "kazde dieta" okradne rodica a vyhodi ho na ulicu.,tak s nou uz teraz nikto nepohne.

ivobrick

CO sa moze stat?
Ze starki zomru a VY budete musiet zobrat ovela vyssiu pozicku na vyplatenie dalsich majitelov.

Da sa to riesit zavetom.

daniuska

Obdivujem deda, ze je aj napriek vyssiemu veku realne zmyslajuci a neda sa ovplyvnit, zrejme pozera telku a vie, co vsetko sa stava.Uprimne, chapem deda a rovnako by som za svojho zivota nedavala svoj majetok nanho ani s tarchou dozivotneho prava na byvanie. Tento dom si postavil dedo, zarobil si nanho dedo a ma pravo rozhodnut sa, co s nim. Okrem toho, ak si myslis, ze by ti dali taku vysoku pozicku, ktora by pokryla tvoje naklady na vyplatenie inych dedicov, plus na prerobenie stareho domu, vezmi si rovno hypoteku na iny dom a kup si ho. moze byt v rovnakom stave ako je dedov dom a nemusis stresovat starych rodicov, ktori maju opravnene strach, ze pridu o strechu nad hlavou. Stat sa moze cokolvek, vy s manzelom sa rozvediete, manzel ta nebude mat z coho vyplatit a starki budu trpeit vase hadky pre majetok. alebo zacne tvoj manzel, alebo ty pit, hrat automaty a neviem co este...prikladov moze byt vela...ak starki suhlasia s tym, aby ste tam byvali byvajte, ale nic s domom do ich smrti nerobte a nechajte ich zit spokojne az do smrti.

nemoznaa

Ahoj. Roky som pracovala na katastri a poviem Ti, zazila som vseliake pripady, kde syn z matky urobil bezdomovkynu a podobne. Majetky peniaze vzdy najviac nastrbia vztahy-a hlavne tie rodinne.
Takze ako ti radi zewa. Sadnite, v pokoji si pohovorte vysvetlite, nebolo by od veci vziat sdtarkych k pravnikovi notarovi, aby im niekto,koho akceptuju respektuju, ze co im bude zarucovat dozivotne pravo byvania a uzivania ked to bude v tarchena liste vlastnictva. Vam by hypoteku aj tak zrejme nedali pokial to nebudete mat na LV, prv banky ani pozicky nedavali ak bola na dom ci byt vedena tarcha, zistite si to a starkym povedzte, ze ste rodina, mate dieta a ze investovat do niecoho peniaze, co nie je vase a raz mozete skoncit na ulici a potom sa budete sudit s ostatnymi dedicmi-co ste do domu investovali? Proste ak nebudu chciet prisdtat, tak sa radsej poobzerajte po inom byvani. Nezanevrite na nich, len sa chrante..aby ste raz nemali oci pre plac

zewa

Ahoj. Treba povedat na rovinu, ze im tam samozrejme nechate dozivotne byvanie a zapisete ich ako tarchu. A ze aj ked byvate u nich, pokial to nie je vase, opravy sa nechytite. A ani to prosim nerobte. Ak nebude rec so starymi rodicmi, odstahujte sa. Nenechajte sa ukecat, budete si vycitat kazdu korunu, co do toho domu date. Ked sa jedna o majetky, neexistuje rozumna dohoda, ale kazdy chce viac. Nikoho nebude zaujimat, kolko penazi a nervov ste do domu starych rodicov museli investovat. Ked sa jedna o domy, ludia su strasne svine! Aj ti najblizsi. Dajte este jeden vazny rozhovor a ked dedo stale nic, zmiznite odtial co najrychlejsie. Pamataj, stari ludia radi manipuluju a vydieraju slovami a slzami. No nebudte vy ti hlupaci, co im na sluby bez papiera skocia.
Nechcem tym vsak povedat, ze na starkych treba zanevriet. Samozrejme ich majte nadalej radi, navstevujte. No chran seba a svoju rodinu pred chybami, ktorych som bola v zivote svedkom niekolkokrat.