Je to normálne? Lenivosť, zmena u priateľa

Príspevok v téme: Je to normálne? Lenivosť, zmena u priateľa
lavazza11

Mám priateľa, už to bude rok, čo sme spolu, zo začiatku to bolo medzi nami skvelé, chodili sme na výlety, do posilovne, varili sme spolu, proste bolo to ideálne, ako vždy na začiatku vzťahu. Postupom času sa ale priateľ začal meniť..Zlenivel, stále by len pozeral TV, a ležal, a čo ma najviac trápi je, že neustále stávkuje, a v rámci toho aj klame. Ja som aktívny typ človeka, a po práci by som rada mala nejaký program (aj ho stále vymýšľam, no často vidím že nemá nato chuť, a ked vidím ako sa tvári,už ma prejde aj nálada s ním niekam ísť), a nie stále sa vyvaľovať na posteli a pozerať do telky. On práveže opačne, to je prvá vec, ktorá ma trápi. Ďalšia vec je jeho stávkovanie, a klamstvá. Chápem, je fajn že si chce privyrobiť, ja mu to neberiem, ale uňho je to už v rovine závislosti. Čo sa týka klamstva, keď príde reč na peniaze, tvrdí ako by rád mal aj on peniaze, že ja si len myslím že on na stávkach dobre zarába, kiež by sa mu darilo, atď... Pritom z istých zdrojov viem, že ž toho veľmi dobre, až nadmerne profituje. Ja nerozumiem, prečo mi nemôže povedať pravdu, a hrá predo mnou chúďatko, že nemá peniaze...už som zúfala, keď klame v tomto, bojím sa, v čom bude klamať v budúcnosti. Tvrdí, že sú to milosrdné lži (neklamal len v stávkach, ale aj v iných maličkostiach), a obávam sa že čím ďalej to bude horšie, či už v stávkovaní, alebo klamstvách, alebo jeho lenivosti. Pomaly ale isto ma toto prestáva baviť, a neviem či si viem predstaviť takýto život. Čo sa týka správania sa ku mne, je to skvelé, je pozorný, milý, dáva a ukazuje mi lásku,niekedy až príliš. Viem, že ma miluje, ale už si prestávam byť istá, že toto zvládnem, ak to takto pôjde ďalej, neviem čo spravím.

Aký je váš názor? Ja mám 23r a on 27.

ivana456

Ako mate rozdelene financovanie? Ak dobre rozumiem - byvate spolu - v prenajatom? alebo ci je ten byt alebo dom? Kto plati co - myslim pravidelne vydavky aj potraviny, jedlo vonku, kino at pododobne.
Co stavkuje? Sport? Kone? alebo gambluje? Nechapem, preco by furt mal byt na telefone. Alebo len v dni, ked sa nieco kona?
Overila si si, ze chodi do prace ?
Zavolala by som tam na pevnu linku alebo osobne ho tam vyhladala. Poznam pripad, ked muz predstieral pracu takmer rok. Gambloval a zadlzoval sa. Vedia uzasne klamat.

antigamblig

Presne ako hovori kaffik. Opakoval co si hovorila. Zaviy cli ek ma jemne tykadielka a vyciti, co chces pocut. To co vies o jeho stavkovani bude podla vsetkeho len vrchol ladovca. Ked sa to prevalilo u nas, nevladala som oci otvarat. Myslela som, ze zomriem. Nezalezi na tom kolko tam dava. To ma tendenciu sa stupnovat. Pozeranie telky, nervozne prepinanie na teletext, internet ( pozri si historiu, ale myslim, ze ked zacali podozrenia bude opatrny), tikety poschovavane, s telefonom stale v ruke, berie si aj k posteli :(. Ak sa zacnes pytat, je nervozny a podrazdeny az nakoniec nevies ako s nim debatovat. Moj ptm zCal vysedavat v bare-tam mohol prihadzovat alebo poistovat... Telefonovanie a smskovanie z wc alebo tajneho miestecka - garaz, terasa... Je to asi tak?

Agnes989

S tym chodenim von by ste snad mohli najst nejake kompromisy, napr. cez tyzden pojdes sama do posilky a cez vikend si niekam vybehnete spolu. S tym stavkovanim sa mi to vobec nepaci, mozno teraz vyhrava ale lahko sa raz moze dostat do situacie, ked prehra aj gate a taky partner na spolocnu buducnost a zakladanie rodiny vhodny nie je. No zalezi aj kolko penazi do toho mesacne dava, ale tohto by som sa bala.

kafe

aky je moj nazor? Priateľ sa nezmenil, len konečne ukázal svoju pravú tvár, to aký je. A ty sa s tým zmier, prijmi aj jeho negatívne stránky alebo sa sa s ním rozíd. Nezatváraj oči pred realitou. On nikdy nemal také isté hobby ako ty, len sa snažil získať si ťa tým, že ako papagáj opakoval to, čo si o sebe hovorila. Aby to vyzeralo, že ste podobné typy a hodíte sa k sebe. Nuž, nie ste podobné typy a vobec sa k sebe nehodíte. Čím skôr si to uvedomíš, tým lepšie pre teba. Nemá to význam a čím dlhšie spolu budete, tým dlhšie sa budete/budeš LEN TRAPIŤ.
Nechaj si nejaký čas (tri mesiace) na rozmyslenie, nechaj váš vzťah plynúť a len si ho poriadne všímaj, počúvaj čo hovorí... a uvidíš.

antigamblig

Existuje len jedna rada : utekaj kym sa da. Aj ked ho lubis... Odchodom od neho urobis pre vas oboch najviac. Ako by si to vnimala keby ti povedal, ze berie pervitin len ked nie si s nim? Bola by to polahcujuca okolnost? Toto je zavislost, ktora znici teba, tvojich priatelov, rodinu... Tieto vztahy prinasaju len zufalstvo, nestastie a samovrazdy. Ver mi. Nema to ziadnu !!! Buducnost. Zila som s gamblerom 13 rokov(takto to zacinalo). Su to najlepsi herci na svete. Teraz mam podane o rozvod - partner narobil minimalne 30 000 eur dlhov. Neviem ako sa to bude splacat. Moje dieta necaka ziadna buducnost. :(

lavazza11

Keď pre mňa je to ťažké, lebo ho ľúbim.. ale bojím sa, že skôr či neskôr do toho spadne úplne..nechcem ho stratiť, ale neviem ako budem ďalej pokračovať.. keby sa s ním o tom dalo nejak normálne zmysluplne porozprávať, tak ok, ale on tvrdí, že stávkuje len ked nie je so mnou, a že nie je to také ako si myslím, ale ja nie som sprostá, mám info, ktoré dokazujú opak...

Slobodna

Ty s tým nemôžeš urobiť nič, jedine si zbaliť veci a utekať od neho čo najďalej. Ľudia robia veľmi veľkú chybu, že si myslia, že niekoho zachránia z jeho závislosti. Nie, ten človek musí padnúť veľmi tvrdo na dno, prísť o všetko. Buď sa spamätá alebo nie. A ver mi, vtedy bude pre teba najlepšie nebyť pri ňom a nepozerať sa na to, pretože to nevydržíš a stane sa to, že ťa stiahne so sebou.

lavazza11

Ja to ako hobby neberiem, že sedím doma pri PC alebo stále v ruke telefon, ani na wc bez neho nejde, a stávkuje, je to choré podľa mňa. A za hobby toto určite nepovažujem...Na začiatku vzťahu sa tváril, že má také isté hobby ako ja (posilka, varenie, atď).. ale teraz sa prejavila jeho druhá strana..a ja ho nenútim... radšej za ním ani nejdem keď viem že nič sa mu nebude chcieť...